Mitt mest lästa och googlade inlägg

Mitt mest lästa och googlade inlägg

Det fanns en tid då mina inlägg om mystiska händelser på gården var de mest lästa. Men sedan en tid tillbaka har jag märkt att ett visst inlägg aldrig verkar falla i glömska i bloggarkivet. Nej det har ständigt visningar via Google, trots att jag skrev det för ett par år sedan. Visst är det roligt när man lyckas skriva ett inlägg som får visningar år efter år. Men i det här fallet känns det samtidigt faktiskt ganska sorgligt, med tanke på vad det handlar om. Inlägget heter ”Känna sig misslyckad”, och jag kan inte tänka mig att alla som googlar på de orden känner sig särskilt nöjda med sig själva. Vad jag kan se har sökträffarna på inlägget gått upp under den pågående pandemin, så situationen i samhället kanske har spätt på känslor som redan var illa nog.

Jag vill absolut inte förringa någons känslor. Men jag tycker att det är så otroligt sorgligt att så många människor känner sig misslyckade. För vad är det egentligen som bestämmer att någon är ”lyckad” eller inte? Är det vad man tror att andra tycker? Och i såfall – vad spelar det för roll? Var och en har sitt eget liv att leva.   Många jämför sig med andra och vad som visas upp på sociala medier. ”Alla” andra är snyggare, smalare och har ett finare hem och bättre liv. Tänk om lika mycket tankeverksamhet skulle ägnas åt att hitta saker att känna tacksamhet för i det egna livet. Hur mycket bättre skulle måendet bli då?

Andra känner sig annorlunda på ett eller annat sätt, och mår dåligt av det. Som om det bara finns ett enda rätt sätt att vara, och alla andra sätt är fel. När i själva verket en människas upplevda ”annorlunda” sätt att vara, bara är ett av miljarder olika sätt att vara människa. Det faktum att vi alla är unika – på riktigt – och att det är så vi är skapta att vara, försvinner i mängden av alla finputsade fasader och olyckliga tankar.

Jag hade inte tänkt att skriva ett nytt inlägg om detta ämne, men här kommer länken till inlägget ”Känna sig misslyckad”. Där utvecklar jag mina tankar om ämnet lite mer.

https://varapavag.se/2018/09/06/kanna-sig-misslyckad/

0

39 svar på ”Mitt mest lästa och googlade inlägg

 1. Håller med dig om att det är tragiskt. Läste hos en annan bloggvän att hon tittat på lyxfällan och där var två influensers som hamnat där bara för att dom var tvungen att hålla en viss livsstil på bloggen. Vad är det vi förmedlar till varandra egentligen?

  1. Milde tid det är ju helt otroligt! Snacka om att aktivt utöva ett negativt inflytande. Jag tycker faktiskt synd om människor som har gått så vilse i vad som egentligen betyder något i livet.

 2. Bra inlägg, trist när tråkiga ämnen får många träffar, tycker det är viktigast att vara nöjd med sig själv och den man är. Vad andra tycker är deras sak. Huvudsaken är att man själv är nöjd!

 3. Det är så många som brottas med tankar om att inte vara bra nog. Jag brukar inte tänka om mig själv att jag är misslyckad-. Däremot kan jag tycka att jag är värdelös i specifika situationer. Vet inte vad som är värst egentligen. Sorgligt att så många googlat på området och då känner att de inte duger som de är. Jag har kommit dit i tanken att jag är den jag är och folk får ta mig som jag är.

  1. Ja faktum är att ingen kan ju vara bra på allt, och en del saker är man kanske helt oduglig på. Vissa saker har man inte förutsättningar att bli bra på. Det finns saker som jag inte blir bra på ens om jag försöker. Men det det gör inget, för det finns ju så mycket annat man är bra på istället. Jag tänker också att jag är som jag är, och det får man gilla eller inte.

 4. Ja det är tråkigt att en del ska jämföra sitt liv med andra eller sina hem . Tråkigt att man inte kan acceptera sig för vem dom är och att alla är unika på sina sätt. Är man mullig och vill bli smal ja men kämpa då till att gå ner några kilo men jämför inte

  1. Nej det är ju en helt annan sak när man känner efter inom sig själv vad man trivs med, och gör saker för sin egen skull.

 5. Detta är jo både positivt och negativt j.
  De är negativt som du säger att dom har sökt på dom orden men positivt att du tar upp det i detta inlägg.

  Roligt att du har många visningar varje år :)Om jag har uppfattat det rätt

  1. Tack! Ja jag kan ju hoppas att det jag skriver hjälper någon lite iallafall.
   Ja just det här inlägget har ofta visningar, men eftersom jag varit ifrån bloggandet i perioder så är visningarna därefter då 🙂

  1. Nej ingen ska behöva känna så, men det verkar bara bli mer och mer av dåligt mående. Det är en sorglig utveckling.

  1. Ja det känns i hjärtat att se. Men ibland undrar jag vad som är hönan och ägget när det gäller hur man ser på sig själv och psykiskt ohälsa. Det kan säkert variera tänker jag.

 6. Jag känner mig misslyckad ibland men de är pga exen som fick mig känna så om mig själv – fick aldrig höra nå bra om mig själv ja gjorde bara fel osv men sambon jag lever med nu är tvärtom. Han försöker få mig tycka bra om mig själv

  1. Ja det kan nog vara lättare sagt än gjort att inte påverkas av ständig kritik. Så glädjande att du nu har en sambo som är bra för dig nu <3

 7. Du är så himla klok. Jag har länge haft såna tankar som du skriver om att jag måste ”vara” på ett visst sätt men nu tänker jag mer som du. Att vi alla är bra som vi är och duger som vi är 🙂

  1. Tack så mycket snälla du! <3 Så skönt att du har kommit över dom tankarna, och inser att du är bra som du är?

 8. Är inte förvånad att inlägget dyker upp då och då. Det är roligt att beröra med roligt, vad dock ett dåligt ordval i sammanhanget men jag tror du förstår.

  Ja, hur ska vi vara? Hur ska vi leva? Hur ska vi se ut? Hur inreder vi bäst?

  Vi sätter alldeles för höga krav på oss som dessvärre ger oss ångest.

  Ta hand om dig!

  1. Ja det finns många frågor att besvara, och jag har egentligen samma svar till dom alla – som vi själva vill, trivs med och mår bra av. Det gör stor skillnad att stå till svars endast inför sig själv, jämfört med att försöka matcha och behaga resten av världen 🙂

   Ta hand om dig också!

 9. Ja det är många som mår dåligt, att social medier dessutom spär på det underlättar inte. Ändå kul att ett gammalt inlägg får uppmärksamhet fortfarande, jag har inte läst inlägget men tänker att det kanske hjälper någon ?

  1. Ja det är både kul och sorgligt samtidigt. Det är också så tråkigt att sociala medier har så mycket negativ påverkan. Det är ju trots allt så att det är vi människor som fyller dessa med innehåll. Men jag hoppas iallafall att inlägget kan hjälpa någon?

 10. Jag förstår hur du tänker. Jag själv tycker att det är tragiskt att många inte trivs med sig själva.
  Man talar ju om att man ska vara den man är. Samtidigt så är samhället & visa kändisar säger att detta ska du göra för att må bättre. Så det är lite snurrigt. Så jag tycker inte att det är konstigt att människor känner sig förvirrad.
  Kram!

  1. Ja nog kan det verka motsägelsefullt om man ska vara som man är, och samtidigt göra som samhället och kändisar tycker och gör. Men kändisarna är likt samhällets invånare i övrigt inget annat än kött och blod som du och jag är. Det finns trots allt ingenting som säger att man måste följa någon annans väg 🙂
   Kram!

 11. Jag tror att dom allra flesta under pandemin känner sig misslyckade, tyvärr. Man har inte så mkt att se fram emot, kanske förlorat jobb, oro och stress för att man känner så. Jag har själv googlat det men har inte kommit in på din blogg. ❤️

  1. Ja det är många som har påverkats av pandemin på olika tråkiga sätt, och för den som vet att livets slut ligger i närtid finns kanske inte något att se fram emot. Men jag tänker att som individ är man ju inte misslyckad för att en pandemi t ex gör en arbetslös. Det kan man ju inte rå för.
   Jag kan tänka mig att det finns hur mycket som helst att googla fram om ämnet, så det är nog rena slumpen när just mitt inlägg av allt kommer upp i sökningar❤️

 12. Jag har läst dina båda inlägg om att känna sig misslyckad och tycker du reflekterar kring ämnet på ett klokt och inkännande sätt. Du är allt en tänkare! Det märks tydligt på inläggen här på bloggen och jag gillar det skarpt. Jag håller med dig i det du skriver – så lite vi vet om varandra och om varandras liv egentligen. Vi ser den där städade hörnan med den snygga möbeln i, som du nämner i det andra inlägget. Många i min omgivning känner sig sällan nöjda med vad de uträttar, jag är likadan. Men jag jobbar stenhårt med att försöka se till vad jag gjort och inte till vad jag inte gjort. Jag övar också på biten om att känna tacksamhet för allt det fina jag har i min vardag, i mitt liv. (Konstigt att man ska behöva öva på sån’t, men där befinner jag mig.)

  Tack för fina och tänkvärda inlägg!

  1. Åh tack själv så jättemycket för din fina och värmande kommentar!<3 Ja jag har märkt att det finns många som inte är nöjda med vad de uträttar. Personligen tänker jag att man ska inte kritisera sig själv hårdare än man kritiserar andra (och vice versa). Jag tänker att när man vet att man har gjort så gott man kan utifrån de förutsättningar man har, så får man vara nöjd med det. Vad mer kan man göra?
   Jag tycker att det är bra att du övar på att känna tacksamhet. Oavsett vad man tycker om att behöva öva på detta, så är det ju ett fint steg i en mycket bra riktning mot tillfredsställelse i livet 🙂

 13. Så fint och samtidigt så hemskt att många fortfarande söker sig till det inlägget, det visar ju någonstans att det finns ett behov att få läsa annat än bara positiva saker som en bekräftelse på att man inte är ensam att känna sig på topp hela tiden.

  1. Ja precis som delad glädje är dubbel glädje, så kan delat lidande kanske kännas lite mindre tungt att bära. Det är viktigt att det finns en balans mellan positivt och negativt, så jag kan tänka mig att många som saknar den balansen söker efter den.

 14. Roligt att trots flera år som gått att fortfarande få ett besök till just det blogginlägget, trots att det är ett ledsamt ämne att skriva om. Det är många som har åsikter i denna värld tyvärr, men om man är nöjd över sitt liv ska man absolut inte låta någon annan trycka ned en! 🙂

  1. Ja det är både roligt och sorgligt samtidigt. Nej man ska aldrig låta någon annan trycka ner en, och man ska aldrig heller trycka ner sig själv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *