När man får creepy fantasi

När man får creepy fantasi

Om jag skulle välja ut den läskigaste platsen jag någonsin har besökt, så är det katakomberna under Paris. För den som inte känner till det så består väggarna av dödskallar och benknotor vilka har anordnats i mönster ungefär som när man gör stensättningar. När jag gick där nere i dunklet ångrade jag mig mer än en gång att jag följde med dit ner.

Riktiga dödskallar ogillar jag starkt att se, men jag tycker inte om konstgjorda eller avbildade sådana heller. Medan många tycker att dom är snygga och häftiga, så tycker jag att dom är läskiga och får mig att bli illa berörd. Inte en enda gång då jag har sett dödskallar som tatueringar, smycken eller mönster på kläder och annat, har jag blivit sugen på att pynta mig själv med sådana.

Men nu har jag slagit mig själv med total häpnad, och gjort något som jag aldrig trodde att jag skulle göra. Jag har nämligen skapat ett halsband av halvädelstenar med dödskallar av magnesit i. Jag brukar skapa kristallsmycken, och fick plötsligt en oemotståndlig lust att skapa ett smycke med dessa läskiga skallar i. Det var roligt att knåpa ihop det, men jag lär aldrig använda det. Undrar vad jag fick denna creepy fantasi ifrån?!?

Dödskallen är en av de kraftfullaste symbolerna som finns, men vad symboliserar den egentligen? Jo den har många betydelser över hela världen samt inom olika religioner. Det skulle kunna skrivas ett långt inlägg om detta ämne, men jag nöjer mig med att nämna några av dess betydelser i världen. Den mest uppenbara är förstås döden och dödligheten. Men den symboliserar också livet och livet efter döden. Andra betydelser är t ex visdom, varning, beskydd, transformation, förändring, rikedom, kraft och styrka.

Hänget i halsbandet är en korpskalle. Om någon är intresserad av vad en sådan symboliserar kan jag skriva om det i ett annat inlägg.

Jag önskar alla en härlig dag!

0

38 svar på ”När man får creepy fantasi

 1. Kände direkt att jag skulle vilja se katakomberna i Paris. Men precis som du gillar jag inte döskallar. Vad lustigt att du fick inspiration till att göra ett sådant armband när du inte gillar dödskallar. Kan inte säga att jag tycker det är fint men armbandet är bra gjort.

  1. Ja katakomberna är en väldigt speciell upplevelse i all sin ryslighet. Ja det var verkligen helt oväntat att jag skulle vilja göra det halsbandet. Kanske en försenad Halloweenkänning??

 2. Aldrig tänkt på döskallar på det viset men när du väl säger det så är det lite creepy. Jag tycker dock att halsbandet var sjukt snyggt!!

  1. Tack så jättemycket!? Så roligt att du tycker det om halsbandet!!
   Ja nog är väl dödskallar lite creepy?

 3. Jag gillar inte heller döskallar och skulle aldrig kunna tatuera in eller ha halsband med det tex. För mig är det för mörkt om du förstår vad jag menar!

 4. Oj vad spännande. Jag ogillar döskallar och har gjort de hela mitt liv, tycker de är en otrevligs symbol men kan ändå tycka att smycken är fina med döskalle på

  1. Ja det är ju många som tycker om att dekorera dig med dödskallar på olika sätt, fastän dom är läskiga.

 5. Det va fina halsband du gjort =). Har faktiskt aldrig sett riktiga dödskallar och jag vet inte ens om jag skulle våga göra det för jag är en mes haha.Du får ha en fortsatt mysig söndag =)

  1. Tack så roligt att du tycker om halsbandet!? Man behöver inte vara en mes för att inte vilja se dödskallar, för dom är verkligen läskiga?
   Ha en härlig dag!

 6. Jag har faktiskt heller aldrig fastnat för ”dödskalletrenden”! Och hade nog också önskat att jag inte följt med om jag hade gått där – det läskigt! Men smycket var fint ändå 🙂

 7. Åh det låter som att jag skulle få rysningar av de där stället i Paris, trots att jag fullkomligt älskar dödskallar ?Otroligt snygga armband du har fått till ❤️

  1. Tack så mycket! Det är ett halsband, men kul att du tyckte om det? Du kanske skulle få mysrysningar eftersom du älskar dödskallar?

 8. Ja gillar inte riktigt dödskallar heller med då vår son va runt 6 Allt skulle va me dödskallar
  Ja undrar oxå hur du kom på tanken ???

 9. Vilka snygga armband, vad duktig du är.
  Själv gillar jag dödskallar och tycker de är häftiga. Kul att läsa betydelsen av dem också ❤

 10. Vilka fina smycken du har gjort, själv gillar jag döskallar kanske inte som tatuering men på tröjor. Visste inte att de betydde kraft, styrka döden förstår man. Men visste inte det andra. Du är en intressant kvinna 🙂

 11. Jag visste inte så här mycket om döskallar alls armbandet var fint men jag tycker att dom är lite läskiga att titta på så skulle nog inte vilja ha smycken med dom?

  1. Tack så mycket! Det är ett halsband, men kul att du tyckte det är fint? Ja dödskallar är läskiga att se.

 12. För mig betyder dödskallar bara döden och rasslande skelettspöken så jag vill inte heller pynta mig med några. Men du har fått ihop det snyggt. Kanske känner du någon som skulle tycka om det? Eller annars får du väl gömma det i en låda och ta fram det när du vill rysa.

  1. Tack så jättemycket!? Ja det är ungefär så dom betyder för mig också. Jag får väl se om det är någon som kan tänka sig att ha det på sig. Kanske kan det bli en julklapp. Annars får jag väl som du säger lägga det i en låda och ta fram det till Halloween för då vill jag rysa?

 13. Att den platsen varit en av de mest creepy ställen du varit till är helt förståeligt! Hade verkligen gått med kårar där, haha :’D Men vilken häftig upplevelse ändå! Tycker också det är spännande vilka tecken olika saker kan ge, som att dödskallen hade flera betydelser än döden hade jag ingen susning om. Spännande 😀

  1. Ja det var en väldigt häftig och annorlunda upplevelse!? De kalla kårarna var nästan oundvikliga? Ja det är spännande att det finns så många saker som kan ha en helt annan, eller mycket bredare symbolik än vi tänker oss?

 14. Skulle absolut vara intressant att du skrev om det!

  Visst är det lite märkligt att man kan vända och tycka tvärtom. Jag skulle nog också tycka det var jobbigt där i Paris och riktiga kranier är lite obehagliga tycker jag.

  Apropå det där med att göra en helomvändning så jobbade jag eller arbetstränade på ett hunddagis och där hade vi en blandras med chihuahua. Efter olika omständigheter så sade jag till mig själv att jag aldrig kommer skaffa en chihuahua och definitivt inte klä den.

  Men nu har jag Puzzel <3 Men han får ha tröjor på sig när det är behövligt men snacka om helomvändning där med 🙂

  1. Så roligt att du tycker det!? Javisst är det märkligt! Jag är fortfarande inte det minsta sugen på att pynta mig med dödskallar, men upptäckte att dom kan sätta fart på kreativiteten?
   I ditt fall måste jag säga att helomvändningen var synnerligen lyckosam! <3

 15. Jag skulle verkligen vilja besöka de där katakomberna även om de verkar läskiga. Sonen här hemma gillar att ha dödskallar och skelett omkring sig. Jag hade nog inte heller använt halsbanden men tycker att de är häftiga.

  1. Tack så mycket!? Ja katakomberna är intressanta att se, men samtidigt är det väldigt olustigt att befinna sig bland alla skelettdelar.

 16. Jag tycker dödskallar och riktiga ben från människor kan vara häftigt, men jag tror inte jag skulle uppskattat att gå i en mörk grotta bland riktiga skallar haha. Näe, det hade väl varit en upplevelse, men oj så märkligt att göra en sådan tunnel med riktiga kranium ^^,

  1. Ja jag kommer nog aldrig någonsin lyckas förstå hur någon kom på att skapa mönster på väggar med skallar och benknotor??

  1. Tackar så mycket! <3 Det är rentav ett helt halsband, men jag tror att det skulle passa dig! :D <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *