Bland det bästa som finns

Bland det bästa som finns

Tänk om man ändå kunde bromsa in tiden! Jag tycker att den går alldeles för fort på sommaren. Nu har det gått ett par veckor sen jag skrev, för jag valde att göra en paus. Jag har bara haft telefonen att blogga med, och mottagningen har ofta varit dålig. Vi har sökt oss bort från civilisationen så mycket vi har kunnat, och har ofta vistats på så ensliga platser som möjligt. Att vistas i naturen är ett balsam för själen, men det blir inte lika verksamt om man fingrar på sin sega telefon för jämnan? Men jag kommer att skriva lite i efterhand om vad vi har haft för oss.

Det har iallafall varit sköna och avkopplande dagar. Om det vore upp till mig skulle sommaren inte tillåtas att ta slut. För min del handlar den inte endast om värme och grönska, utan också om frihet! För mig har friheten alltid varit dyrbar, och bland det bästa som finns. Att under en fjuttig månad av tolv få slippa dignande krav och göra vad man vill. För även om man inte ställer ett enda krav på sig själv, så har man ändå nästan alltid yttre ofrånkomliga krav på sig att rätta sig efter. Man styrs av klockan och allehanda förpliktelser vare sig man vill eller begriper det. Nu är jag förvisso sjuk, så ekorrhjulet har inte sin forna galna fart. Men jag har varken lust eller ork att ge mig iväg med husbilen på egen hand, så mitt sällskap måste ha sin tid av årlig frihet.

Slappar medan regnet trummar på taket.

Hursomhelst är sommaren ännu i full gång!? Jag njuter för fullt av sköna dagar i tunna sommarkläder. Än får jag vakna till fåglarnas sång, och det finns tid kvar att gå barfota i sanden. Det är förhoppningsvis inte färdigbadat, och solbrännan kan ännu bättras på. Flera sköna promenader står på tur, och ännu flera stora glassar och goda sommarmåltider återstår att äta. Det sista regnet lär inte ha fallit, och jag kommer som alltid bli glad när solen tittar fram igen. Nuet må variera, men oavsett vad som sker i stunden är det riktigt gött! Sommaren och friheten är tveklöst bland det bästa som finns!

Jag önskar alla en härlig dag med några bilder från en kvällspromenad i Mölle?

0

72 svar på ”Bland det bästa som finns

 1. Så otroligt mysigt de ser ut när du ligger där inne o beskriver regnet 😀

  Riktigt fina bilder har du oxå tagit 😀

  Vi vill oxå köpa en husbil och bara åka, åka tills man behöver sova och bara få vara utan en massa krav så lätt lite avis på dig/er hihi

  kram

  1. Tack så jättemycket!? Ja det är väldigt mysigt inne i husbilen, och även om jag helst vill ha fint väder så är det mysigt att höra regnet på taket?
   Hoppas att du också får möjlighet att ge dig iväg i en husbil nångång. Ett tips är att man kan hyra en och åka på en semestertur i väntan på att det blir läge att köpa? Kram <3

 2. Sommaren går alldeles för fort. Önskar att man kunde stoppa tiden, iallafall för en kort stund. Känns kämpigt att börja jobba igen efter tre veckors semester.

  1. Ja egentligen är inte tre veckor tillräcklig tid för att varva ner och bli utvilad efter ett helt arbetsår. Det är knappt att de lagstadgade fyra veckorna som otroligt många arbetsgivare missunnar sin personal är tillräckliga.

 3. Men gud så härligt det låter! Håller dock med om att tiden går för fort känns som att denna sommaren försvinner innan den kommit. Hoppas du får njuta av det som är kvar.

  1. Tack!? Ja den här sommaren har varit lite knepig med sina växlingar mellan rejäl värme främst i början, och sen mycket svalka och regn. Men nu nöjer jag mig om det är shortsväder?

 4. Tycker också sommaren går för fort!
  Lixom vad har man hunnit med denna sommaren knappt något känner jag! Dåligt väder och knappt sol!
  Inte som förra året ! Haha <3

  1. Nej den här sommaren har verkligen inte varit som förra året, då jag gick i badkläder för jämnan? Men den går lika fort som alla andra somrar?? <3

 5. Skönt att bara koppla bort allt, det har sin charm det med, På vår semester så valde jag bort mycket också, jag bloggade men var inte lika aktiv förövrigt,

  Många fina bilder och härligt du hade det där med smattret

  1. Tack så jättemycket!? Ja nån gång måste man bara få vara, och koppla bort allt. Det är en livsnödvändig batteriladdning för mig?

 6. Härligt att du haft det bra tillsammans med husbilen och maken din! Jag förstår att du tog en paus och njöt av de få dagar det här året erbjuder oss att ta vara på!
  Hoppas sommaren håller i sig en stund även under höstmånaden. Alltid trevligt med värme och sol ?

  1. Tack, ja det har varit en skön och välbehövlig paus att koppla bort allt som bara går. Önskar att det vore möjligt att leva så ända till oktober åtminstone?
   Med lite tur kan sommaren hänga i länge, så det håller vi tummarna för!?

 7. Ja visst är det härligt att fly vardagen en stund och bara njuta av naturen runt omkring. Själv skulle jag gärna placera mig ensam i en liten stuga i skogen med musik i öronen i alla fall kvällstid och ett gäng böcker.

  1. Åh det låter riktigt underbart!!? Jag såg just för min inre syn en röd liten stuga bland höga stockrosor, en skön öronlappsfåtölj och en sprakande brasa av lyssna på till en god bok. Tack för härliga tankar❤️

 8. Ja det känns som denna sommaren har kommit och gått i ett! Men förhoppningsvis får vi lite fler sommardagar innan hösten är här

 9. ibland är det skönt att komma bort från allt, Människor och stan! Jag tycker de är så skönt med landet eftersom jag bor i stan och här är de liv alltid!

 10. Vilka underbara bilder.
  Tid att bara få vara tillsammans är det allra bästa med sommaren, upptäcka nya ställen och finna sin ro. Håller med om att tiden går för fort och kunde jag stoppa tiden hade jag gjort det ?

  1. Tack så jättemycket!? Ja det är så helt underbart att få vara tillsammans och göra vad man vill. Man borde ha semester minst hela sommaren!?

  1. Jag kan tycka att det är svårt att finna vilan och återhämtningen om man inte får tillräckligt med tid. När man har jobbat förskräckligt mycket och levt under stress och press är fyra veckor inte lång tid för att ladda om sina batterier. Många får inte ens den tiden på sig utan förväntas vila upp sig på ett par tre veckor.
   Jag hoppas att ditt liv blir mindre stressat snart <3

 11. Så skönt att ni har kunnat åka fit ingen är. Det är verkligen avkoppling. Ska bli så spännande att få läsa vad ni har gjort sen 🙂 så fina bilder på hamnen 🙂

 12. Kan hålla med om att det är underbart när man inte har förpliktelser som jobb man måste passa & grejer som ska fixas, så skönt att slippa måsten. Så fint i Möllö. Längesen jag var där.

  1. Ja det finns knappt inget bättre än att slippa alla måsten!? Javisst är det fint i Mölle!?

 13. Tycker du beskriver friheten av sommaren perfekt! Jag får också lite klump i magen att det går så fort… passa på att njuta 🙂

 14. håller med dig helt , sommar är alldelles för kort , ledigheten med haha , jag valde också att ta en liten bloggpause under sommarn, tycker verkligen det var så kul nu när man är tillbaka igen och vilken ny energi man fick <3

  1. Ledigheten borde vara lika lång som sommaren!? Ja en paus ibland kan vara bra för motivationen <3

 15. När jag läser att du går barfota i sanden så blir jag fylld av harmoni?Det är så himla somrigt och lite mindfulness aktikt när man känner sanden mellan tårna på ngt vis

  1. Javisst är det nåt speciellt med att gå barfota i sanden!? Man kommer ännu närmare naturen på nåt sätt?

 16. Jag instämmer verkligen med dig vistas i naturen är ett balsam för själen. Jag tänker om jag orka läsa en kurs på Linneuniversitet om just precis naturen inverkan på människors hälsa.

  1. Åh det låter som en väldigt intressant kurs, som jag också skulle vilja orka läsa! Jag är säker på att naturens positiva inverkan på människors hälsa är nästan ändlöst bra!?

 17. Ja naturen och skogen är verkligen en plats för själen att få må bra. Lugnet,är så rogivande och man hamnar verkligen i nuet när man är i skogen 🙂

 18. Vilka underbara bilder vännen! Håller helt med att naturen är som balsam för själen. Finns nog inget mer trivsamt än att vara i naturen! Vi bor precis vid skogen så blir här mycket skogspromenader, skulle nog aldrig kunna bo i stan ?

  1. Åh tack så jättemycket vännen!? Det låter underbart att bo precis intill skogen, och det vill jag också göra. Jag bor mitt i ett odlingslandskap, men det är lugnt och rofyllt?

 19. Då är vi två som tagit en paus från bloggandet. Är väldigt glad med att få läsa dina inlägg igen. Ibland behöver man kommer bort ifrån allt och även civilisationen! Det är verkligen återhämtande för själ och sinnet! ♥️

  1. Åh tack så jättemycket!? Så glad jag blev! Ja ibland är det det som behövs för att man ska återhämta sig ända in i själen❤️

 20. Herregud vilka fina bilder du tagit, får riktig sommarkänsla trots att jag längtar efter hösten nu. Tycker du är klok som har tagit ett avbrott och skulle också vilja söka mig så långt ifrån människor som möjligt vissa dagar. Har alltid drömt om att sitta och köra i en husbil och sova i en medan regnet öser ner, verkar så mysigt.

  1. Åh tack så jättemycket!? Jag kan verkligen rekommendera ett sånt avbrott, för det är riktigt avkopplande – ja rentav befriande. Med en husbil rör man sig dessutom som man vill och när man vill?

 21. Åh, vilket härligt inlägg ändå. Jag har ju verkligen bara jobbat denna sommar känns det som men efter så många år utan jobb så är jag väldigt tacksam över detta. Men måste vara så otroligt härligt att kunna åka iväg med husbil och bara vara där och då. Hoppas inte sommaren är över än, vi behöver några dagar till!

  1. Tack så jättemycket!? Ja det är verkligen härligt, för frihetskänslan är total. Jag är övertygad om att sommaren kommer fortsätta ett tag till, för här är det varmt mellan regnskurarna?

 22. Vad härligt att du valt att vara borta och njutit av sommaren istället. Ibland behöver man paus helt enkelt. Ser ut som ni haft det bra ? väldigt fina bilder ?

 23. Ja tänk om man kunde stoppa tiden och bara vara för studen.Så skönt det ser ut att ligga där du ligger på bilden.Vi får verkligen hoppas att sommaren inte är slut redan för oss

  1. Jag skulle nog missbruka stoppknappen om det fanns en för tiden? Ja det är en skön säng att ligga i, och väldigt mysigt. Jag är säker på att sommaren stannar kvar ett tag till?

  1. Tack! Ja den borde vara minst dubbelt så lång, och helst vara hela året utom december. Med ledighet hela tiden också!?? KRAM

 24. En fin lovsång till sommaren och ledigheten. Visst är sommaren härlig och det måste finnas en stor frihetskänsla i att åka runt med en husbil oh stanna lite var man har lust.

  1. Tack så mycket!? Ja jag tror också att det är nyttigt att göra det ibland, och dessutom nödvändigt om man verkligen ska kunna lyssna och fokusera inåt.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *