Jag vill inte!

Jag vill inte!

Gissa vad som står utanför! Det är något som får mig att vrida mig av olust. Inte för att jag ogillar saken som sådan, utan för att jag måste göra något jag verkligen inte vill! Det är nämligen dags att tömma sista sakerna ur husbilen.

Lika spännande och mysigt som det är att stuva in allt i bilen inför semestern, lika jobbigt och vemodigt är det att plocka ut allt igen till hösten. När bilen är tömd är det på något sätt en symbol för att sommaren är slut. Man kan inte längre bejaka någon impuls att ge sig ut för en natt under helgen. Den sköna vetskapen om att bilen trots allt står på gården – riggad och klar för ett litet impulsivt äventyr – är definitivt borta.

Även om det alltid är en underbar känsla att rulla iväg från gården, med sommarens äventyr som ett oskrivet blad framför sig, så har den här sommaren varit något alldeles extra. Det är ju inte ovanligt att semestrar nästan regnar bort, och att kvällarna är för svala för att vara njutbara att tillbringa utomhus. Att sommaren skulle bli så fantastisk som den blev hade jag aldrig kunnat drömma om, och det är väl därför det är extra svårt att släppa greppet och blicka framåt. Sen är det väl förvisso inte bara sommaren som är orsaken till att jag inte vill se framåt, utan även andra saker som jag försöker förtränga så gott det går.

Hursomhelst står nu husbilen parkerad med bodelsdörren mot farstukvisten så att jag ska slippa bära sakerna så långt. Mitt mobila hem står sida vid sida med mitt permanenta hem. Friheten och tryggheten tätt intill varandra i höstsolens klara sken. Känslorna är väldigt blandade just nu, och mitt hjärta är delat mellan de båda.

0

54 svar på ”Jag vill inte!

 1. Förstår verkligen att det är tudelat det där. Och på något vis vill man ännu mindre att sommaren skulle ta slut i år när den var så magisk ?

 2. Kan verkligen förstå dig. Vi hade husvagn förr och känner igen mig i det där när man ställde den på hösten, det var absolut inte lika kul som när man skulle lasta in grejer på våren/sommaren och åka iväg. Väldigt fint bor du i alla fall 🙂 Ha en fin helg!

 3. Vad tråkigt att husbilsäsongen är över nu. Kan tänka mig att det känns jobbigt och tömma husbilen. Du får tänka hur mysigt och underbart du har haft de i sommar 🙂

 4. Förstår att känslorna är blandade! Förstår det känns jobbigt att ta ut allt igen för hösten så att säga, men du får med dig en massa roligt säkert av sommaren! 🙂

  1. Ja minnena får man ju alltid med sig? Men friheten att leva några meter från havet är svårt att låta bli att sakna?

 5. Sommaren är snart här igen haha

  Men kan ni inte hitta på något på vintern med husbilen de kan ju vara lika mysigt 😀

  Tjatat lite på maken att vi ska köpa en o bo i ist för lägenhet haha men han e inte så jätte pigg på de därra

  1. Åh det känns som att vintern är en lååång transportsträcka att ta sig igenom? Det är lite komplicerat att ta fram och använda husbilen på vintern, för om vattnet råkar frysa kan det ställs till med stora skador. Om man står kopplad till en elstolpe hela tiden, eller står parkerad och värmer vattnet med gas går det bra. Men man får absolut inte glömma vatten i systemet om bilen inte värms. Utan värme är det verkligen iskallt i bilen, så vi låter bilen vara den årstiden?

  1. Ja jag försöker tänka så, men har tyvärr misslyckats hittills??❤️ Jag blir också höstdeppig, för min deppighet kommer av mörker. Jag har alltid tyckt att det är plågsamt och deppigt när det är mörkt när man åker till jobbet och mörkt när man slutar och åker hem. Alla dessa långa månader då man bara får några minuters dagsljus på lunchen – och ibland inte ens det. Urk!!??

 6. Kan förstå den vemodiga känslan ☀?? Men jag fastnade för dina bilder, du ser ut att bo i ett fantastiskt hus. Trappen inne, snickarglädjen på verandan, jättefint! ?

  1. Tackar så jättemycket!? Huset är väldigt gammalt, och såväl tidigare ägare som vi själva har velat behålla den gamla stilen och känslan? Så det väldigt mycket inredning som är väldigt gammal, och renoveringar har gjorts med strävan att behålla stilen i huset. Men än är det en del renovering kvar som måste göras?

 7. Men tur är väl de att det blir flera sommrar 😉 !!! Jag förstår inte det för med att campa på en camping men ute i skogen vid en sjö absolut 😀

  1. Jag får erkänna att jag trivs inte alls på campingplatser? Vi håller oss ute i naturen och frilandscampar så mycket vi bara kan!?

 8. Ja det är ju just så. Vi ska plocka bort från balkongen imorgon sa vi och de tär ju också ett tecken på att ma get tupp sommaren så är det ju

 9. Det kan verkligen vara svårt att släppa något som varit otroligt bra. Jag hade lite svårt att släppa sommaren först men det har jag egentligen med allt. När det är jul har jag svårt att släppa julen. Blir som en separationsångest av något slag…

  1. Ja det är faktiskt som en slags separationsångest. Kanske vore det lättare om något nytt som är bra väntar, men när det inte är så blir det värre. Jag mår dåligt av mörker och har alltid gjort det, men ändå ska man ta sig igenom många månader då man bara får vara ute i dagsljuset som mest några minuter på lunchen fem dagar i veckan. Det är mörkt när man åker och mörkt när man ska hem. Det går inte tänka bort den deppigheten.

 10. Åh, jag har också svårt för sådana där saker som gör att ett avslut blir så definitivt. Ännu svårare blir det ju, som du skriver, när sommaren har varit SÅ fantastiskt. I mitt fall är det när vi stänger ned sommarstället för vintern som sommaren är helt över för mig. Bävar redan för det 🙂

  1. Ja det kan jag verkligen förstå! Det är ju samma sak att stänga sommarstället för vintern. Det är verkligen så definitivt.

  1. Tackar så jättemycket!? Jovisst är det så, men under den mörka tiden av året har jag inte fått se huset i dagsljus (eller öht) mer än på helgerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *