Ett skönt sätt att börja en dag…

Ett skönt sätt att börja en dag…

En av mina dagliga vanor är att promenera, och eftersom jag har fyrfota vänner har jag alltid sällskapJag har förstått att många tror att man bara rider på hästar – om det är en ridhäst förstås – men så är det inte för min del iallafall. Vi umgås även på andra sätt, och att promenera är ett sådant☺️

Idag ville jag börja dagen med att bara strosa lite och ta det lugnt när stallbestyren var avklarade. Andra dagar kan jag vilja traska på och få upp pulsen lite. Lilla Mannen är alltid med på noterna oavsett vad som är tankenHan är en väldigt lyhörd häst, och att gå ut och gå med honom är varken svårare eller mera ansträngande än att gå ut och gå med en hund. Det är faktiskt jättelätt, för han försöker inte ens att dra i grimskaftet, utan håller kontakt med mig så han har koll på vad vi ska göra. Dessutom är han lugn som en filbunke, vilket är väldigt skönt eftersom han trots allt väger några hundra kilo.

Idag var vi lite slöa båda två, och Lilla Mannen talade om att han gärna ville äta lite gräs först. Tyvärr är beteshagen helt sönderbränd av  solen, och i vinterhagarna är det bara lite ogräs som har överlevt torkan mot alla odds. Men gräsmattan utanför hagarna – eller hmm ogräset i gräsmattan – lyser efter lite regn retsamt och läskande grönt för en sugen liten pålleSom om inte det är nog är träden fulla av äpplen som har börjat rasa till marken, och äpplen är bland det mumsigaste som finns!

Så det blev att äta en liten stund först. Det gäller ju att ta vara på det goda när man har det till hands i livet!😄

Jag önskar alla en fin dag!

 

 

58 thoughts on “Ett skönt sätt att börja en dag…

    1. Ja det är en både skön och bra start på dagen!😊 Vi promenerar och tar ridturer året runt såvida det inte spöregnar😊

  1. Vilken bra vana du har som börjar dina dagar med en promenad 😀 Ridhäst eller inte så verkar de lite mysigt med hästar. Är själv lite små rädd för dem, men tycker är de är fina djur 🙂 Härliga bilder du la upp, får extra mycket höst känsla 😀

  2. Jag börjar också alltid dagen med en promenad med vovven. Det är så skönt . Speciellt när de inte är några människor ute 🙂

    1. Åh så tråkigt för dig att vara allergisk mot hästar, för det sätter ju verkligen stopp för din önskan att få umgås med dessa vänliga och fina djur.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: