Fem tips: Så förstör du din nattsömn!

Fem tips: Så förstör du din nattsömn!

Efter en natt som innehöll betydligt mera vakenhet än sömn, fick jag för mig att skriva det här inlägget. Egentligen finns det ju nästan flera goda råd hur man kan sova bättre, än det finns sömnproblem. Men här kommer iallafall en liten lista på hur man kan bära sig åt för att skrämma John Blund på flykten!?

1) Ät eller drick (varför inte båda) något vattendrivande innan läggdags. Täta och frekventa besök på wc garanterar mycket vakenhet!

2) Ge dig ut och rör på dig precis innan läggdags! En ridtur i blåst bland blodtörstiga insekter piggar upp. Alla har ju inte den möjligheten, men man kan ju t ex ge sig ut och jogga med hunden. Eller i brist på hund ta sig en rejäl powerwalk.

Lilla Mannen pigg och alert ute med matte på nattsudd!?

3) Ta dig dagens ”vad kan jag ha glömt idag-funderare” vid läggdags. Här gäller det att rådbråka sin hjärna ordentlig, om man t ex kan ha glömt betala en räkning eller boka en viktig tid. Med lägg för sjuttsingen inte papper och penna på nattduksbordet! Då kan du frestas att skriva upp det du kommer på, istället för att kämpa med att komma ihåg det.

4) Ta en extra ”jag ska bara-runda” när rumpan äntligen har landat på sängen. Alltid hittar man något som snabbt kan fixas varesig det behövs eller ej.

5) Lys dig djupt och länge i ögonen med telefonen eller paddan när huvudet har landat på kudden. På så sätt får tallkottkörteln vila sig lite från att producera sömnframkallande Melatonin, och du kan vara vaken lite längre.

Vart och ett av tipsen är tillräckligt effektivt för att hålla dig vaken en god stund efter läggdags, och i kombination törs jag nästan garantera att du klarar att nattsudda ända framåt morgonkvisten!?

Jag vet inte om Lillkillen eller jag var tröttast imorse. Vi gäspade ikapp hos hovslagaren, och gjorde nästan slut på syret i lokalen!?

Vad sägs om min lilla lista??

0

49 svar på ”Fem tips: Så förstör du din nattsömn!

 1. Tråkigt att du sovit dåligt men måste säga att detta inlägg fick verkligen mig att dra på munnen… tänk så mycket man kan komma på när man ska sova ?

  1. Tack så jättemycket!? Det var roligt att det roade! Ja jisses man kan tänka ut hur mycket som helst när man inte borde tänka alls?

 2. Super bra tips! Hjälper verkligen många kan jag tro! Hoppas det <:
  Själv har jag medcini, för inget funkar ?❤️❤️

  1. Tack så jättemycket!? Ja jag kan ju alltid hoppas att det finns någon som har nytta av dom?❤️

  1. Tack så jättemycket!? Ja himmel och pannka, listan skulle ha kunnat vara minst dubbelt så lång!?

 3. Fast jag har svårt för att somna om jag inte har ljud på eller bild (iPad) annars har ja svårt för att sova 🙂 får faktiskt lite småpanik av tystnaden.

  1. Ja att lyssna på lugn musik, någon trevlig podd eller nåt bra på radion kan vara sövande. Men oljud kan lätt skrämma sömnen på flykten?

  1. Haha, ja det kan underlätta lite om man kan skratta åt sånt som är tråkigt ibland?

  1. Haha, ja mobilskrället gör man bäst i att lägga på oåtkomligt avstånd från fingrarna, och i god tid före läggdags!?

  1. Åh fy har du också haft svårt att sova!? Så lägger jag ut ett inlägg om hur man skrämmer sömnen på flykten? KRAM <3

 4. Haha, vilken bra och rolig lista. Jag har nog gjort det mesta på den listan. Att komma på allt som man har glömt under dagen är jag expert på att tänka på när jag ska sova ?

  1. Tack så jättemycket!? Haha, du också!! Varför i hela fridens namn kan man inte tänka på sånt någon annan tid istället?!?

  1. Tackar så mycket!? Ja det har jag hört kan skrämma sömnen på flykten! Får kanske ge ut en utgåva 2 på listan och ta med ditt tips!?

 5. Härlig bild på hästen 😀

  Riktigt bra tips som jag ska visa maken min då han har väldigt svårt för att somna och väldigt svårt att sova i ett streck medans jag enbart behöver sitta i sängen så somnar jag hahaha

  1. Tackar så jättemycket!? Åh lyckliga du!! Då får vi hoppas att maken kan ha glädje av mina tips!?

 6. Haha åh älskade du! Tack för ett riktigt gott skratt! Jag är riktigt duktig på den där första punkten måste jag medge, och tankarna brukar få skena fritt när jag lägger mig ner.

  1. Åh tack så jättemycket kära du!? Så roligt att mina tips fick dig att skratta! Men nog är det otroligt vad man kan tänka mycket när man inte borde tänka alls!?

 7. Vilket roligt inlägg att läsa! Jag har också ett tips. Ta en stor portion glass och sätt i dig så blir du också pigg. Eller jag iallafall. 🙂

  1. Tack så jättemycket!? Det är ett superbra tips som jag vet funkar toppenbra! Får ta med det på en utgåva 2 av listan?

 8. Åh vad söt lilla mannen är <3 haha jag tycker det var en bra lista och detta med att äta innan sovdags fungerar 😉

  1. Tack så jättemycket!? Ja han är söt som en sockerbit! <3
   Det är också ett superbra tips att ta med på en utgåva 2 av listan?

  1. Du också!? Ja den frågan ställer man sig om och om igen. Tackar för ännu ett bra tips! Det drar ihop sig till en kompletterad utgåva 2 av listan!?

 9. ha ha många bra grejer där
  ja inatt va dt skit natt här å kunde nog gjort de flesta sakerna hi hi
  kram fin torsdag

  1. Tack så mycket!? Ja vissa nätter får man till en riktigt bra kombination?
   Ha en fin dag! Kram!

  1. Åh tack själv!!? Det är alltid lika underbart att kunna förgylla en liten stund av någons dag!!? Men jotack, kaffe det är livets elixir det!?
   STOR KRAM till dig hjärtat!❤️

 10. Du är väl fantastisk ❤ håller på att dö av skratt när jag läste, först läste jag nämligen hur man kan sova, började fundera på om du helt gått och blivit tokig ?? visade sig att JAG hade fel, det är ju JAG som blivit tokig som inte kan läsa ?? så nu skrattar jag åt dina tips istället ❤❤

  1. Hahaha, tackar så jättemycket!?❤️ Jag fick mig ett gott skratt av att läsa din kommentar!?❤️ Så snurrigt det kan bli!?

 11. Så klockrent ??Igenkänningsfaktorn är på topp. Ska bara, tänk om jag missat något är mina måsten eller tänkisar innan jag ska somna

 12. Intressant hur människor är så olika! Att sitta vid mobilen eller datorn gör mig super sömnig. Somnar alltid framför det, oavsett hur ljust/mörkt eller låg volym/hög volym. Jag har aldrig problem att somna och kan lätt somna i kompisars soffa :’D

 13. Oj gäspade han haha tyckte det såg ut som han skrattade =).. så fin han är =)känner igen mig i dom flesta punkterna =)

  1. Tack!? Haha ja när du säger det så kan man faktiskt tro att han skrattar!? Åh, så du känner också igen dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *