När latheten straffar sig

När latheten straffar sig

Tänk om man ändå alltid kunde lära sig något av sina misstag! Eller kan man ens kalla något för ett misstag, när man gör något som man vet kan bli fel? I det här fallet handlar det om min inbitna lathet eller helt ärligt motvilja mot att prova kläder. Blotta tanken på omaket att ta mig in i en liten trång svettframkallande provhytt med skoningslös och varm belysning,  får mig att vilja undvika allt vad klädinköp heter. Men så är jag ju så fiffig av mig att jag har hittat en lösning på det ”problemet”. Jag struntar helt enkelt i att prova, och litar på mitt ögonmått och hmm…goda omdöme?

Nåväl, såväl ögonmåttet som omdömet kan fallera ibland, och senast då jag köpte min nya bikini. Byxan passar jättebra, men överdelen lämnar en del övrigt att önska. Den stryper mig på mitten! Jag råkar rent formmässigt vara lite ”karlaktigt” byggd med V-formad överkropp, och nedre delen som knäppningen sitter i drar åt rejält. Eftersom jag var för lat för att prova bikinin ens när jag kom hem, hann bytestiden passera innan nästa tur till sjön. Men men, det är som det är. Revbenen sitter där dom sitter, så jag får väl helt enkelt dra i eländet och se om den töjer sig. Eller så får jag åtminstone undvika att dra djupa andetag?

Finns det någon mer än jag som avskyr att prova kläder?

0

42 svar på ”När latheten straffar sig

 1. Vad synd på en sån fin bikini. När jag köper kläder i en fysisk butik måste jag alltid prova.. men jag föredrar att beställa hem och prova hemma i lugn och ro och utan trängsel.

  1. Ja det är synd! Jag får ta mig i kragen och börja prova i affären, eller beställa hem och prova som du gör. Den här kommer jag få modda på något sätt.

 2. Riktigt snygg bikini! Jag är dock likadan som dig provar aldrig kläder, bara köpet och hoppas på de bästa vilket ibland blir helt fel

  1. Tack visst är den!? Det är väl dags att sluta att hoppas på det bästa, och börja prova istället?

 3. Jag avsky också att pröva kläder i en trång liten provhytt. Jag tycker att allt sitter bra i provhytten och när jag kommer hem så sitter de inte alls bra ? jobbigt att bikini överdelen satt så fel 🙁

  1. Ja ibland är det så för mig också, och ibland är det tvärtom – att det känns som inget sitter bra. Då köper jag inget, och så kommer jag hem och ångrar mig??

 4. Men jag känner igen mig, får panik av att prova kläder i provrum. Ibland går det bra och ibland blir det såhär. Super fin var den iallafall!

 5. Jag tycker inte om att prova kläder. Det är sån konstig belysning i provhytten plus att jag får se vilken hemsk kropp jag egentligen har i alla speglarna som är där.

  1. Tyvärr är det så att belysningen i provhytter ofta gör så att spegelbilden blir mindre smickrande? Det är inte din kropp som är hemsk, utan lamporna!

 6. Den var verkligen super fin!
  Haha hatar med ibland testa kläder och isv. Men helst underkläder , Bikinis brukar ta det som ser ut och passa. Vilket det nästan aldrig gör hahas ?❤️ Vart är den ifrån?

  1. Tackar!? Ja tänk om man kunde justera sitt ögonmått så allt passar utan att prova?❤️ Jag köpte den på Stadium.

  1. Det låter väldigt bekvämt att handla kläder på homepartyn!? Jag visste inte ens att det finns såna partyn, men om jag någonsin blir inbjuden till ett ska jag nog se till att komma?

 7. Jag håller med dig, jag hatar att gå in i provrummet och blä.. Även om jag också behöver det för ibland sitter det snyggt och ibland sitter det helt åt helvete ?

  1. Ja man behöver ju egentligen prova, för det varierar i högsta grad hur man lyckas med ögonmåttet!?

 8. Så tråkigt att bikinin inte passade. Jag gillar heller inte att prova kläder, men jag föredrar att prova istället för att komma och byta senare.

 9. Jag älskar att prova kläder.. När jag inte är gravid så att säga ??. Fast jag provar iof alltid när jag kommit hem ifrån butiken hshsh

  1. Haha, det gör ju stor skillnad, för då blir man ju inte belyst av de vedervärdiga lamporna!??

 10. Vilken snygg bikini som du har köpt 😀
  Men så störigt att tiden gick ut så du inte kan byta överdelen..
  Kollat på facebook grupper som kanske du kan sälja överdelen eller om någon har samma överdel men för stor o vill byta rakt av 😀

  1. Tack så mycket och tack för tipset!? Det kan nog finnas även annat i garderoberna att sälja om jag hittar FB-grupper? Den här gången ska jag försöka mig på en räddning med nål och tråd?

 11. Bikini överdelar är svårt tycker jag om man inte vill betala en förmögenhet för dem. Hur som helst så var bikinin superfin

 12. Prova bikini kan vara det västa jag vet! Allt ska av och jag svettas bara av tanken! Typiskt med överdelen, den var supersnygg!

 13. Ja jisses om jag gör. Det är kvävande och urjobbigt, jag internet handlar och sen ehmm skickar jag tillbaka om jag inte glömmer det efter vägen, att skicka tillbaka alltså. Minnet är ju bra men kort, men så blir jag ståendes med för små eller stora kläder blä…hur man än gör, blir det fel haha.
  Andas, vad ska det vara bra för ändå ???

  1. Haha, ja minnet är verkligen bra men kort? Men jag överväger starkt att börja handla på internet!?

 14. Jag förstår dig att prova kläder är inge kul och även att gå och shoppa kläder är inget jag direkt hurrar för. Haha. Men att prova kläderna i en hytt, av med kläder på med de andra. Blir bara trött av att tänka på det 🙂

 15. Snygg bikini. Du skulle kunna köpa en överdel som passar ihop med underdelen. De brukar ju säljas separat. Men prova först förstås.
  Baddräkt och bh hatar jag att prova, men tyvärr är det nödvändigt.

  1. Tackar!? Det var en bra idé! Det borde ju åtminstone gå att hitta någon svart överdel som passar! Men jag ska prova den här gången förstås?

 16. Jag har börjat att prova kläder så man ser att dom värkligen passar gjorde ej det för då belv det fel med storleken i bland ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *