Jag har äntligen lyckats!

Jag har äntligen lyckats!

Vissa saker var helt klart lättare när man var liten. Viljan att ha roligt tog över känslan av obehag, och sen kunde man skratta högljutt åt att man plågades. ”Vad i hela fridens namn yrar hon om nu” kanske någon tänker. I det här fallet handlar det om att bada – eller att ens lyckas doppa sig – i iskalla sjöar och hav. För nog sjutton är det väl skönare att glida ner i en varm pool, varmt havsvatten (får man åka långt för att hitta) eller rentav lägga sig i badkaret!?

Men efter ett antal halvhjärtade och ständigt misslyckade försök att ta mig ett dopp i år, har jag äntligen lyckats. Plötsligt har vattnet fått en ganska uthärdlig temperatur, och efter en långsam invänjning centimeter för centimeter doppade jag mig tillsist. Det låter kanske som en stor grej, och det är det också när man är en äkta badkruka!?

Det ser ju så himla skönt ut att bada, när solen glittrar på vattnet en riktigt varm och härlig dag. Sen kommer köldchocken när man doppar fötterna!?

Att ligga på strandmadrassen och småslumra i solen är iallafall riktigt skönt. Särskilt när man blir svalkad av ljumma vindar.

Här är jag på väg ner i vattnet, och kylan når upp till övre låren. Jag tog en selfie på mitt plågade ansikte, men den blev snabbt raderad?

Jag fick också lite sällskap på strandmadrassen. En sällskapssjuk liten nyckelpiga envisades med att gå på och omkring mig en god stund.

Efter det här inlägget kanske någon tror att jag inte gillar att åka och bada – men det gör jag. Det ger alltid en lika härlig känsla att vara vid sjön eller havet, och när jag väl tar mig i vattnet badar jag länge. Ljudet av små vågor och sjöfåglar är så avkopplande, och det är så vackert att se vattenytan glittra av solen. Att gå barfota i sanden är sommar när den är som bäst.

Jag önskar alla en härlig dag!?

0

48 svar på ”Jag har äntligen lyckats!

  1. Jag är ganska säker på att vi är lika här! Beskrivningen lider mig ner i badvattnet är på pricken hur det är!? Det är ju en himla tur att man kan bada ett tag sen, så man får lite valuta för plågostunden?

 1. Bra jobbat fina du, blev ju verkligen badsugen nu! Har inte badat på år tyvärr då de inte finns något privat ställe här & jag inte vill bada framför andra ? Vilka fina bilder du fångat på nyckelpigan! Ha en fortsatt fin söndag nu, kramar 🙂

  1. Tack så mycket fina du!? Vi har hittat ett ställe att bada som inte är så välbesökt, utan det är i stort sett bara dom som har sommarstugor i närheten som badar där. Lite senare på dagen händer det att vi är helt ensamma på stranden, och det känns rentav lite lyxigt. Men så kan man ju bada i vassen också?
   Ha en fortsatt härlig dag! Kramar! <3

 2. Vatten/havet kan vara jättevackert samtidigt jätteläskigt tycker jag. Älskade att åka ut på havet med båt när pappa hade den. & solnedgång vid havet är så vackert.
  Men jag hatar & bada. Finns konstiga saker i haven haha.

  1. Ja det är verkligen vackert, och jag älskar också att åka båt? Vi hade en båt för några år sen, och brukade åka på badutflykter med den. Dock avskyr jag att bada i sjöar med grumligt vatten och mörk kladdig botten, för där kan det finnas äckligheter!?

 3. De är verkligen alltid en chock att ta sig i vattnet. Förstår inte att man kunde bara kasta sig i sin barn haha. Såg otroligt härligt ut där du va och där skulle till och med jag kunna bada. Tycker inte om sjöar som man inte ser botten på Hihi.
  Ha en fin dag ❤

  1. Nej det är helt obegripligt att man så glatt tog sig i iskallt vatten som barn!? Ja det är ett riktigt bra badställe. Sandstrand, klart vatten, väldigt långgrunt och inte så många på stranden.
   Ha en fin dag du också!❤️

 4. Heja dig!! Inte hunnit doppa mig i år, men är det så att bikinin/baddräckten jag köpt passar och det blir en varm dag ska jag unna mig mitt första dopp. Nog inte badat i Sverige på flera år ?

  1. Haha, då håller vi tummarna att dina nya badkläder passar, så att du äntligen får ditt kalla dopp efter alla år!?❤️

 5. Köldchock fick jag i mammas pool i går och i dag. Dom hade fyllt på nytt vatten i poolen och det kändes så kallt. Jag gillar inte alls att bada i sjön så jag förstår dig precis. Kul att du lyckades doppa dig ?

  1. Åh fy, man tänker sig att det ska vara varmt i en pool, men det kan ju förstås vara kallt i en sån också!?

 6. Vilken fin badplats det verkar vara! Jag ÄLSKAR att bada i sjöar & havet, underbart och tycker att doppa sig går ju alltid ? härligt att du kom i 🙂

  1. Ja det var härligt tillsist!? Men det är en toppenbra badplats. Sandstrand, klart vatten, långgrunt och ingen trängsel på stranden?

 7. Jag vet precis hur du känner det. Jag kan också göra så.oftast dock så går jag rakt i direkt för att ta chocken kylan ger mig,sen brukar de bli skönt direkt efter 🙂 Skönt med ett dopp i värmen 🙂

  1. Åh vad jag önskar att jag bara kunde gå rakt i direkt, istället för att dra ut på pinan!?

 8. Va härligt att du lyckats badat i sjöar 🙂 det som är så underbart 🙂 badar ofta i en sjö i Jönköping men jag tycker mer om pool 🙂

  1. Ja det är härligt att jag lyckades tillsist!? Det är helt klart enklare att ta sig i en pool?

 9. Haha känner igen mig lite, när man först doppar sig och känner det kalla vattnet är det inte så skönt men sen när man går upp är det ändå skönt att få svalka av sig i värmen som är nu 🙂

  1. Ja man behöver svalka sig när det är så varmt. Jag kan bli helt matt och vimsig av värmen?

 10. ja men ja e no som dej badkruka . ja oppar mej snabbt o snabbt upp igen o det ska va varmt .
  men samtidigt ro fyllt att sitta vid vattnet havet o bara njuta konstig känsla det där

 11. Jag lyckades också äntligen igår att doppa hela mig. I fjol var jag modigare men då var det ju sommar varje dag. Feg när det är så kallt när man kliver upp.

  1. Ja det är faktiskt ganska hemskt att kliva upp ur vattnet när det är kallt i luften!?

 12. Jag har faktiskt inte badat i varken sjö eller hav på flera år. Jag är mer för pool.. Men vi får se om ja doppar mig i år istället ?

 13. Jag är också världens badkruka. Tar evigheter innan jag kommer i. Men väl doppad tycker jag det är skönt och gillar att simma och plaska. Härlig stund du fick där vid vattnet. Gillar bilderna på nyckelpigorna.

  1. Tack så mycket!? Jag tycker att nyckelpigor är så söta?
   Ja det är skönt att simma och plaska runt när man äntligen lyckas doppa sig.

 14. Haha jag förstår verkligen vad du menar där i början, att när man var liten var obehaget ett nöje liksom 🙂 Men jag kan fortfarande känna så väldigt ofta. Gud vilka härliga bilder! Hoppas du har en superbra måndag fina du, KRAM <3

  1. Tack så jättemycket fina du!? Ja inför vissa saker kan jag fortfarande känna så?
   Ha en fortsatt härlig dag! KRAM <3

  1. Ja fy tusan! Det är inte utan att man undrar varför man samlar på sig så mycket att en flytt blir så jobbig??

 15. Du är absolut inte den värsta badkrukan för det är jag. Förra sommaren när det var hett så länge badade jag tre gånger. I år blir det nog inget. Men att vara vid vatten, det älskar jag.

  1. Skönt att jag inte är värst? Ja att vara vid vattnet är alltid härligt, till skillnad från att vara i vattnet?

 16. Åh heja dig!! Det är ju alltid ett litet motstånd innan man doppat sig! Jag älskar dock att bada!!

 17. Så härligt och avkopplande det verkar varit. Var själv och badade med hunden igår och lev förvånad över att vattnet var så kallt. Ha det gott ?

  1. Ja det var det verkligen!? Men nog kunde vattnet få vara varmare?
   Ha en fortsatt fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *