När skaparlustan vaknar igen

När skaparlustan vaknar igen

Kan man bära solsken runt sin hals? Jag fick iallafall lust att försöka. En gång i tiden bubblade jag av skaparlusta, och nu har den äntligen börjat vakna till liv igen. Men den här gången har jag inte målat en tavla eller sytt en klänning, utan jag har gjort ett halsband av halvädelstenar med solig känsla. Det är inte många som vet det, men jag har ända sedan barndomen älskat kristaller. Jag har i alla år haft kristallföremål som prydnadssaker i hemmet. Sedan en tid tillbaka bär jag smycken gjorda av kristaller varje dag. Det var dock en ren slump att jag nyligen kom på tanken att försöka göra mina smycken själv.

Pärlorna i halsbandet är Golden Healer, Citrin, Karneol, Bergskristall, och Pyrit. Jag måste säga att det var en riktigt härlig känsla att göra halsbandet. Det tog sin modiga tid, eftersom motoriken och delvis känseln i högerhanden inte är bra än efter olyckorna och operationen. Men trots att det är svårt med mina klumpiga fingrar var det värt att lägga tiden, för jag känner verkligen den soliga och starka energin från pärlorna.

Jag har inte lyckats fota en enda vettig selfie med halsbandet på mig, så ett par av hemmets prydnadssaker fick ställa upp som fotomodeller?

Färgerna i halsbandet finns även i trädgården, så vem vet – kanske var det från blommorna och solskenet jag fick min inspiration.

Jag önskar alla en härlig dag!?

0

50 svar på ”När skaparlustan vaknar igen

 1. Heja dig! Det blev jättefint! Och tid får det ta, förstår inte hetsen i att allt ska gå så fort hela tiden. Ibland är det bättre att saker man tycker om får ta den tid det tar 🙂

  1. Tack så jättemycket!? Ja särskilt saker man tycker om får gärna ta tid så man får njuta längre!

 2. Jag älskar att skapa smycken och för några år sedan hade jag en egen webshop. Men när jag började plugga så hade jag inte tid mer. Pärlorna har jag dock kvar. Superfint smycke du gjort!

  1. Tack så jättemycket!? Så roligt att du älskar att skapa smycken, och tänk att du har haft en webbshop! Det skulle vara roligt att få se något smycke du har gjort om du har något kvar?

 3. Åh så fint, verkligen super fint!!
  Jag älskar färgerna på stenarna!!
  Min mamma pärlar mycket och gör jätte fina armband, halsband och örhängen… 🙂

  Kram kram

  1. Åh tackar så jättemycket!? Så roligt att din mamma gör smycken! Det vore kul att se vad hon gör!

   Kram! <3

 4. Vad roligt att skaparlusten har kommit tillbaka till dig. Du har verkligen gjort ett fint halsband .. och visst är det perfekt att man har saker hemma som kan hjälpa till att leka modell =)

  1. Tack så jättemycket!? Ja prydnadssakerma är betydligt bättre modeller än vad jag är?

 5. gud så roligt att den kreativa delen fick komma fram! Jag önskar jag hade en!
  Vad fint iallafall. jag har många stenar , som står för olika saker osv. Kan tänka mig de faktiskt fungerar 🙂

  1. Tack så jättemycket!? Du kanske har en kreativ sida som du inte har upptäckt ännu? Jag tycker att kristallerna fungerar för mig. Jag påverkas på olika sätt av olika stenar.

 6. Så vackert och så fint, vill oxå hålla på med sådant men tror du får ta över min del där med hahaha

  Jag har alltid varit intresserad av kristaller som medför något till vårt skal, vår kropp

  1. Tack så jättemycket!? Det kan jag gärna göra!? Ja det är något speciellt med kristaller.

 7. Wow vad glad jag blir av att läsa om din skaparlust! Och smycket är ju helt magiskt. Att de innehåller halvädelstenar är så häftigt. Blir ju sugen på ett jag också! ?

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!? Rätt vad det är kanske du knyter dig ett halsband du också? <3

  1. Åh tack så jättemycket!? Jag har nog inte skrivit så mycket om den sidan av mig själv, förutom inlägget om några festklänningar jag har sytt. Den kreativa sidan hamnade på undantag och försvann nästan helt när jag drunknade i arbete, så jag är glad att den tittar fram lite igen?

 8. Vilket vackert smycke, jag älskar också stenar och kristaller ❤ det är en skön känsla att bära dem med sig ❤
  Skönt atr du orkar pyssla lite, bra för att hålla igång kroppen kanske?!

  1. Tack så jättemycket!❤️ Håller med dig om att kristaller och stenar ger verkligen en skön känsla❤️ Ja framför allt är det jättebra träning för motoriken i högerhanden?

 9. men åh vilket fint halsband, så kul skapande lusten kommit tillbaka. älskar också att skapa, och kristaller. nu blev jag väldigt inspirerad också ska du veta <3 vart köper man pärlor av kristaller någonstans aldrig sett att man kunnat göra det någonstans <3

  1. Tackar så jättemycket!? Så roligt att du också blev inspirerad! <3 Jag har googlat på namnet på det jag söker - t ex en viss halvädelsten - och då kommer det fram alla möjliga som säljer?

 10. Vad roligt att lusten kommer tillbaka och att du mår bra av det trots att du är lite.. Begränsad, kan jag skriva så?

  Med envishet och tålamod kommer man långt. Ha det superbra ?

  1. Tack så jättemycket!? Ja begränsad är helt rätt ordval, så det kan du absolut skriva. Men skam den som ger sig, och jag är både envis och tålmodig?

   Ha det toppenbra! <3

  1. Jag har alltid tyckt om kristaller. Det är bara det att jag fick lust att skapa smycken åt mig??

 11. Så himla fina smycken du har gjort och så duktig du är som verkligen försöker ?Jag tycker också om kristaller. Jag har också några hemma

  1. Tack så jättemycket!? Det är ett bra sätt att träna motoriken i handen. Så kul att du också tycker om kristaller!?

 12. Måste säga att jag gillade halsbandet riktigt mycket och hade jag sett det i en butik så hade jag velat ha det. Älskar den stilen på smycken!!

 13. sv; Det är lite sol ibland men blåsten är den som stör mig 🙁 Ja jag hoppas också det men rädd att värmen och vindstilla kommer då semesten är över och man börjar jobba, och man dör av svett i huset hahah xD

  1. Ja det är inte roligt när det blåser, och inte kul när värmen kommer efter semestern heller. Det har ju hänt att man nästan fått svettas ihjäl på kontoret också?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *