Idag blev jag verkligen inte glad!

Idag blev jag verkligen inte glad!

Även om man egentligen vet bättre kan man ändå bli besviken. Just för att man hade andra förväntningar, och hade sett fram mot något annat än vad som blev. Idag råkade det bli en sån dag – av två anledningar, varav nummer ett är den minst svårsmälta. Jag kravlade mig sömndrucken upp ur sängen för att ta tag i dagen. Tittade ut och möttes av en mycket ovälkommen syn, nämligen snö! Jag vet ju att det ännu är april, och att detta är en daglig syn för många i vårt avlånga land. Men jag hade hunnit vänja mig vid den grönskande våren. Nu är det ruggigt och kallt igen, och den tjockstickade öronlappsmössan pryder återigen mitt huvud. Jag har en rejäl ylletröja under täckjackan, och fryser om tårna trots ullsockarna i stövlarna. Kroppsvärmen steg tillfälligt av mockningen, men något mysigt utomhuspyssel med stelfrusna fingrar i bitande vindar lär det inte bli. Om jag hade kollat väderprognosen igår skulle jag inte ha planerat något sådant. Men men, jag inser förstås att detta är ett I-landsbekymmer.

Så till besvikelse nummer två för dagen. Förutom vintervädret konstaterade jag även något annat som inte alls var kul. Detta kan jag tyvärr inte berätta öppet om, utan får försöka skaka av mig det hela i tysthet. Tankarna cirklar kring det här med förväntningar. Jag brukar verkligen göra mitt yttersta för att inte ha negativa sådana. Men för ett ögonblick funderade jag på om det vore smidigast att inte ha några positiva heller. Men utan positiva förväntningar vore jag inte jag. Så jag får helt enkelt bita i det sura äpplet, när jag har trott bättre om någon eller något än vad verkligheten bjuder. Det är ju sånt som händer ibland. Med lite tur jämnar det väl ut sig snart, och någon eller något visar sig bättre än jag trodde.

Nu ska jag gå in för att rensa huvudet och köra en reset på denna dag. Jag önskar alla en bra dag!

38 thoughts on “Idag blev jag verkligen inte glad!

 1. Jeg forventer det verste og blir veldig ofte gledelig overrasket. Det er letter å leve sånn, når det er lite med krefter. Da bruker jeg ikke tid på skuffelser, får mange og gode oppturer.

  1. Det låter som ett smidigt sätt att hantera förväntningar. Samtidigt vill jag inte vänta mig det värsta heller, för jag vill inte bära den känslan inom mig tills det visar sig bli bättre än jag trodde. Jag kanske skulle testa att vara lite mer neutral?

 2. Den där jäkla snön usch! Jag huttrar som en kakadua i Antarktis här.. Så lustigt, för jag var ju så glad över den i vintras..
  Jag har slutat bli besviken eller ens förvånad över människors beteenden längre. Är lite osäker på om det är bra eller dåligt men det är så det är i vilket fall. Någonstans så tänker jag att så länge jag har mina närmaste så är jag nöjd med det.

  1. Javisst är det lustigt att något man var så glad över i vintras kan kännas som rena pesten nu!
   Det är ganska märkligt egentligen, att å ena sidan är jag väldigt luttrad och tänker som du att människors beteenden förvånar mig inte. Då blir jag heller inte besviken. Men å andra sidan kan det trots det ändå hända någon gång att jag blir besviken. Enda förklaringen jag kan komma på är att jag innerst inne – och mot allt förnuft – vill tro på det “goda”. Så därför händer det att jag glömmer att tänka så krasst som det krävs om man ska gardera sig. Lyckligtvis har jag iallafall förmågan att skaka av mig saker hyfsat snabbt.

 3. Jag var så glad över våren som kom på besök så gissa om jag blev sur över snön. Den ligger dessutom fortfarande kvar. Kallt och dant blev det! Hoppas att det ordnar sig med det som du inte kan skriva om! Kram

  1. Ja jag var också så jätteglad över våren och den nya grönskan. Fy så surt att få snö och kyla igen!
   Tack! Ja jag säger som jag brukar – this too shall pass. Kram!

 4. Det var verkligen ingen rolig syn att vakna upp till direkt.För en gångs skull frös jag också idag.Hoppas att det känns lättare med den privat grejen snart.Känner precis likadant när man förväntar sig något och se blir det inte av ?

  1. Nej fy sjutton, och frusit har jag gjort idag! Det blev ingen vidare dag. Men det har runnit av mig skapligt nu. Jag trodde för bra och nu vet jag bättre.

 5. Jamen alltså på riktigt, vad hände med det här vädret?? Här har det snöat alla de 3 senaste dagarna, och idag ser då inte alls ut att bli nå bättre… Blir så ledsen för punkt nummer 2, men samtidigt vet jag att om det är någon som kan skaka av sig nåt sånt så är det just du. STOR KRAM hjärtat och jag hoppas verkligen att idag blir en ny, helt otrolig dag!! <3

  1. Tack så jättemycket vännen!?Idag känns det glädjande nog bättre.
   Ja vad hände med den härliga våren?! Hoppas att den återvänder snarast!
   STOR KRAM och ha en härlig dag!!❤️

 6. Ja så besviken man blev när det kom snö och blev kallt igen. Längtar så efter värme nu. Jobbigt med sådana dagar som man förväntar sig något kul och det inte blir. Hoppas resten av veckan blir bättre. Kram från Nina

  1. Ja fy sjutton! Det var ju ganska varmt innan vädret tvärvände.
   Ja som tur är ser resten av veckan ut att bli bättre 🙂
   Kram!

 7. Men är det inte bra att ha positiva förväntningar? Inte naiva och godtrogna förstås, men ändå en tro att det ska bli bra. Om man har negativa förväntningar hela tiden då förpester man ju sin egen tillvaro.

  1. Ja det tycker jag att du har rätt i. Negativa förväntningar lägger jag mig verkligen vinn om att undvika. Jag brukar i stort sett alltid ha positiva förväntningar, men när något tråkigt inträffar kan jag i stunden fundera på att vara neutral. Men det går fort över 🙂

 8. Om det är till ngn tröst så kan jag säga att jag reste till varmare grader för att slippa snö och kyla men så kom jag till regn, blåst och kyla ? Det kan alltid blir värre (eller bättre ?). Kram, fina, hoppas det snart känns mycket bättre ??

  1. Åh nej, det var ju otur!? Hoppas att ruskvädret är tillfälligt, och blir fint under resten av din resa!?
   För min del känns det bättre nu. Kram??

 9. Håller med. Ren besvikelse! För vår del fanns det under natten och försvann sedan under morgonen. Ginzo fick uppleva första snön dock haha 😉

  Sv; ja, det är helt galet! Jag trodde inte ens att jag klarade första kursen haha :’D
  Det känns jätte bra. Ser fram emot lite sommarledigt och ser fram emot att få avsluta första året och säga: JAG KLARADE DET FÖRSTA ÅRET! 😉

  Hur är det med dig? ♥

  1. Det måste Ginzo ha tyckt var spännande!? Skönt att snön försvann lika fort igen!

   Med mig är det lite bättre igen❤️ Besvikelsen är borta, så nu är jag bara mitt gamla vanliga trötta men godmodiga jag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: