Min oas av skönhet och fullständig harmoni

Min oas av skönhet och fullständig harmoni

Visst är väl livet ganska märkligt ibland. En och samma sak kan fylla en med helt olika känslor, beroende på när man tänker på den. Det kan börja med att man känner en jättestor förväntan. Man bubblar av spänning inombords, och ser så mycket fram emot vad som komma skall. Förväntan övergår sedan i glädje, njutning och tillfredsställelse. Men så tar livet en annan riktning, och kvar blir känslor av tomhet och saknad.

Jag brukar nästan aldrig se tillbaka, men idag tillät jag mig att göra det en stund och gläntade på dörren till undanstuvade minnen. För första gången på flera år tittade jag tillbaka på min lilla oas som jag lämnade för ett antal år sedan. Det var så att jag rensade lite i en skrivbordslåda, och råkade hitta några CD-skivor med bilder som legat osedda i flera år. Plösligt var jag tillbaka igen, och kunde känna allt jag kände där och då. Värme, dofter, glädje, förväntan, njutning och så många andra känslor.

Att ta beslut ger alltid konsekvenser, och ibland får man ta det onda med det goda. Jag lämnade något som jag alltid kommer ha kvar en bit av i mitt hjärta. Något vackert vars minne för alltid kommer fylla mig med värme och ett uns av saknad. Här visar jag lite av min forna oas, nämligen mitt drömväxthus. Där odlade jag blommor och övervintrade växter. Men det var också en plats för avkoppling, livsnjutning, måltider, kaffestunder och umgänge. Allt detta till en hänförande utsikt. Bilderna är inte av bästa kvalitet, men jag hoppas att dom ändå kan förmedla känslan jag hade av fullständig harmoni och tillfredsställelse.

Jag har alltid älskat blommor. Jag brukade kallas ”hon med blommorna” när det var någon som inte visste vad jag hette.

Här syns växthuset i bakgrunden av bilden. Det byggdes på högsta punkten på tomten, med utsikt över både trädgården och bygden.

Växthuset ser lite tomt och övergivet ut inför vintern.

Livet går alltid vidare, och nu har jag så mycket annat som är fint att glädjas åt. En del av detta kommer också bli till vackra minnen en dag.

40 thoughts on “Min oas av skönhet och fullständig harmoni

 1. Du har en fin inställning till att nuet också kan bli fina minnen men att få sakna är också viktigt. Det var riktigt fint och jag skulle nog känna en sorg över att inte ha det kvar.

  Så länge saknaden inte blir en plåga så känns det ändå lite skönt att få sakna och minnas det som gett dig harmoni.

  Jag hade nog också kallat dig: Hon med blommorna. De är vackra, precis som du. Hoppas att denna tisdag flyter på. Godmorgon!

  1. Tack så jättemycket snälla du!❤ Jag blev både glad och rörd av dina ord.
   Ja så länge saknaden inte ger något värre än en överkomlig känsla av vemod, så får den gärna titta fram någon gång då det sker. För den för samtidigt med sig en tacksamhet för vad som har varit, vad jag har haft och det jag har upplevt. Nu skapar jag nya minnen.

  1. Tack så jättemycket! Ja det är ett fint minne. Det är lätt att förstå att du saknar din trädgård. Men som du säger – one day!😃

  1. Tack så jättemycket! Ja föränderligheten verkar ständigt vara närvarande. Ibland går den smygande långsamt, och ibland säger det verkligen swish!😊

 2. Förstår att du älskade ditt fina växthus! Synd att du av någon anledning behövde flytta ifrån ditt gamla hem där växthuset befann sig, men hoppas du som du skriver finner glädje i annat! ♥

 3. Vilken fin plats! Förstår verkligen att du saknar det. Ibland är det svårt att se anledningen till att man släppte saker, men det finns så mycket annat att glädjas åt precis som du skriver. Kram på dig! <3

 4. Tack så jättemycket! Ja det händer ju även att ett beslut inte känns lika bra i efterhand. Men man gör ju det man tror på i stunden, och hursomhelst finns det alltid något att glädjas åt. Kram! <3

 5. Men wow vilken oas du hade skapar för dig själv! Kan verkligen inget annat än häpnas för din otroliga kreativitet vännen! Men saker och ting har sin tid och sin plats. Man får kika tillbaka, minnas, älska, kanske även sörja, men komma ihåg att det snart kommer något nytt och helt otroligt som fyller den platsen på ett helt annat sätt =) STOR KRAM hjärtat <3

  1. Åh tack så jättemycket vännen! Ja det har du så rätt i. Det kommer alltid något annat istället, och nya saker att glädjas åt. STOR KRAM!! <3

 6. Jag tror att det är bra om man kan glädjas åt det fina man har haft och varit med om, även om det inte finns kvar. Lite nostalgi och längtan är väl heller inte fel. Bara man inte ångrar sig hela tiden och vill tillbaka.

  1. Det tror jag också. Nostalgi kan ju rentav vara en lite skön känsla. Personligen tror jag inte riktigt på det här att längta tillbaka till saker, för det fanns ju en anledning till varför man lämnade något bakom sig.

 7. Gud vad fint och vilka underbara bilder! Älskar också blommor.

  Haha nä inte jag heller, men blev överlycklig när jag såg att det fanns skumtomtar att beställa hem 😀

 8. Men wow! Vilket paradis! Jag som är fullständigt galen i blommor blev så glad av detta fina lilla hus 💖💖 Tack för dessa fantastiska bilder! Och så fint och känslofyllt inlägg! Kramar 💖💖💖💖💖💖💖

 9. Wow vilket vackert växthus och blommor du hade en gång i tiden.Förstår att det var ditt drömväxthus synd att ni inte hade möjligheten till att plocka ner det och montera upp det igen där ni bor nu.Ska bli riktigt trevligt och spännande att se hur din trädgård ser ut nu på ditt nya ställe.

  1. Tack så jättemycket snälla du! Ja det skulle ha varit fantastiskt om det hade gått att göra det.
   Min nuvarande trädgård är inte lika prunkande som min föregående (den var det extremt många blommade växter i), men jag kommer visa bilder vartefter!😊

 10. Först och främst jag älskar hur du skriver och älskar din blogg! Håller med att man nästan kan känna alla känslor m.m. när man tänker tillbaka på gamla minnen. Gud vilket fint växthus du hade, men tror du kan få lika fint där du bor nu ❤ Hoppas du får en underbar påsk om du inte hinner lägga ut något nytt innan ❤

  1. Åh tack så otroligt mycket snälla du!❤️ Dina fina ord värmer verkligen i hjärtat!
   Ja det kommer definitivt att bli ett nytt växthus såsmåningom, och i nuläget har jag iallafall små plantor som växer på fönsterbrädorna☺️
   Jag önskar dig och familjen en underbar första påsk med Lillskruttan❤️

 11. Sv; tack snälla! Skulle gärna vilja se din påskpyntning sedan 😉

  Ja, ärret jag fick vid ögat måste nog ha gjort ont. Men skönt att inte minnas det och att vi har ett minne som tar bort sådant haha 😉
  Dessa ärr du har är överlevnadsärr vilket jag ser som något väldigt fint ♥

  1. Ja jag får väl bekänna att min påskpyntning är ganska sparsam😆 Men den måste såklart fotas!😄
   Jag håller med om att överlevnadsärr är något fint!❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: