En oväntad överraskning!

En oväntad överraskning!

Har det någon hänt dig att du har önskat dig något, och så uppfylls din önskan på ett oväntat sätt? Det händer mig då och då. Det jag önskar mig inträffar, men på ett helt annorlunda sätt än vad jag hade tänkt mig.

Det var längesen jag hade katt, och ibland har jag tänkt att det skulle vara mysigt att ha en liten kisse igen. Jag minns hur gott jag sov en gång i tiden med min lilla lurvboll spinnande under täcket. Det finns vildkatter i bygden, men de har alltid varit så skygga att dom försvinner bara någon tittar på dom. Det är framförallt två vildkatter som smyger runt här på gården ibland sen några år tillbaka. Den ena är vit och den andra är röd. Några närmare studier av de båda har det aldrig blivit, för dom har gömt sig blixtsnabbt när någon människa varit i närheten.

Under några veckor har jag tänkt alltmera på hur härligt det skulle vara att ha en katt igen att mysa med. Jag har till och med tittat lite på annonser.  Så till den oväntade överraskningen. När jag höll på och fixade i stallet imorse fick jag syn på den vita katten några meter bort i stallgången. Våra blickar möttes, och vips så var den borta. Jag gick och tittade om jag kunde se den nånstans, och upptäckte att den låg och gömde sig under en släpkärra. Den såg misstänksam och lite rädd ut, så jag hade inga förhoppningar om att den skulle komma fram, utan snarare att den skulle springa vidare. Men jag satte mig ändå på huk och började prata med den. Till min oerhörda förvåning reste sig katten och kom försiktigt fram till mig. Jag fortsatte prata, och plötsligt var det lilla rädda livet så oerhört tillgivet och kunde inte få nog av att bli kliad i pälsen. Därefter hade jag en spinnande liten följeslagare som höll koll på allt jag gjorde, och ville bli  klappad lite då och då mellan sysslorna.

Så nu har jag plötsligt en liten kattkompis. Det var verkligen totalt otippat att den skygga vildkatten plötsligt skulle bli så oerhört tillgiven. Men återigen gick en önskan i uppfyllelse – även om det inte alls var som jag hade föreställt mig. Idag delar jag med mig av några bilder på min nyfunna vän!

Kisse och jag sitter och sällskapar när hästarna äter sina krubbor?

Min lille kompis håller koll på vad jag grejar med, och spinner högljutt.

Det går inte att få nog av att bli kliad! Så om man följer efter den där tvåbenta och fjäskar lite kan man kanske bli killad lite till. Även magen vill ju bli ompysslad!

Jag blir uppmärksammad på att det finns nåt spännande att leka med bland höstråna.

När man ändå har sällskap kan man ju passa på att sköta hygienen lite också!?

Kisse börjar plötsligt se väldigt trött ut efter en stunds umgänge.

Är det en liten Skalman jag har fått som kompis? Plötsligt föll lurvtussen i sömn!?

Ja såhär kan det gå till när man bor på landet! Jag känner mig nöjd och glad, och önskar alla en bra dag!?

0

72 svar på ”En oväntad överraskning!

 1. Den kanske har väntat på att du skulle sätta dig ner och prata med den, när du gjorde det så förstod den att du inte var farligt. Den kanske också haft drömmen om att få en husse eller matte =)

  1. Ja man vet ju aldrig!? Det har bara varit omöjligt hittills, för den har varit så skygg att man knappt har lyckats få syn på den!?

 2. Men vad roligt och mysigt för er båda två!! Kan tänka mig att katten behöver mycket kärlek nu 😀 Min mormor hittade ett näste med massa kattungar från en vildkatt som hade blivit skjuten, hon lockade på den ett bra tag, låg där med sina döda syskon?Och hon döpte honom till Moses efter hittebarnet!
  Skalman va ju ett jättegulligt namn faktiskt, får döpa honom/henne till det haha!

  1. Ja det är jätteroligt! 😀 Men åh så sorgligt med alla de döda kattungarna! Sån tur att lilla Moses blev hittad och omhändertagen iallafall!
   Ja det blir kanske så att den här kissen får heta Skalman! 😀

 3. Men så underbart, de var nog meningen de här fina du ? Härligt med sällskap! Vi har tre katter faktiskt och skulle nog inte kunna vara utan ??

 4. Vad mysigt att du fick gosa lite med en katt! och så fin den är 🙂 Det är så sövande att sov brevid djur dom får en att somna 🙂

 5. Visst är det helt fantastisk att först se hur rädd en katt kan vara och sen helt plötsligt bli kelsjuk.Jag har tidigare arbetat med alla möjliga djur som har fart illa och vi jobbade precis med den metoden du använde dig av idag.Så kul att du fick kattens förtroende

  1. Ja det är fantastiskt och otroligt samtidigt! 😀 Det låter jätteroligt och väldigt givande att arbeta med djur som har farit illa. Det skulle jag också kunna tänka mig att göra! Det skulle också vara så roligt att få lära sig metoder som dom som är utbildade i att hantera djur som farit illa använder sig av. Jag har ju inget annat än mina instinkter.

 6. Oj, vad häftigt och nästan lite skrämmande att din önskan slog in på det sättet med tanke på att katten varit så skygg innan! Men så fantastiskt samtidigt. Katter är det absolut bästa som finns! <3

  1. Ja det är häftigt, men faktiskt också lite tankeväckande…Hur kunde det plötsligt svänga om så totalt från skygg och livrädd till extremt tillgiven…Men katter är verkligen underbara! <3

 7. bland talar ödet till en 🙂 Så söt kisse du fått som kompis. Jag gillar också katter och skulle gärna ha en, men vi har för mycket allergier i vår familj för det.

  1. Ja det känns som att det var ödet faktiskt! 😀 Men så tråkigt att ni har allergier i familjen och inte kan ha katt om ni vill det.

 8. Men såklart vill det söta lilla livet hänga med dig. Katten har ju drömt om dig precis som du drömt om en kisse. Äntligen fann ni varandra.

 9. Så härligt att få en liten kattkompis bara så där plötsligt, det var precis som att dina tankar och önskningar gått i uppfyllelse. Så söt liten kompis att ha i stallet 🙂

 10. Vilken underbar känsla när katten plötsligt vågade ta kontakt med dig. Vilka vänner ni blev så snabbt.

  Jag skulle också vilja ha något djur. Helst en Pomeranien

 11. Så fint! Då kanske katten kommer att hålla till hemma hos dig. Kan den bo i något uthus? För jag antar att det skulle vara ett stort steg att komma in i huset.

  1. Ja att ta in den i huset är nog ett stort steg, för den vet ju inte vad en kattlåda är. Men inatt verkar den ha sovit i stallet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *