Vad gömmer sig i det kusliga höstmörkret…

Vad gömmer sig i det kusliga höstmörkret…

När man som jag bor i ett riktigt gammalt hus där generationer har levt och dött genom åren, känns det ibland som att det förflutna finns i min närhet. Kanske är det en anledning till varför höstmörkret känns lite extra påtagligt. Med hösten kommer ett annat ljus, som nästan blir magiskt när det avtar i skymningen. När solens sista strålar silas genom gyllengula blad, och skuggorna blir allt längre… Mitt emellan ljus och mörker kommer ibland den mystiska känslan. En slags stillhet, och känslan av att vara i kontakt med en annan dimension i ett slags tidlöst nuläge.

Jag vet att det jag skriver låter hur konstigt som helst. Ni kanske undrar om jag har fått feberyra. Men man behöver nog kanske uppleva det för att förstå. Här på gården har hänt så många oförklarliga saker genom åren.  Saker som får en att ifrågasätta sitt förstånd ibland. Jag har länge velat skriva om mina upplevelser. Men det är ytterst få jag ens törs berätta för. Risken att jag blir betraktad som knäpp är överhängande.

Men när andra ser fram emot höstmörkret för att tända ljus och mysa, så undrar jag vad som kommer hända när mörkret omsluter gården. För visst är det mysigt med tända ljus. Men när det knarrar av steg på de gamla golvplankorna fastän ingen går i huset känns det märkligt. Det har hänt så många mystiska saker här på gården. Vad kan hända härnäst…

95 thoughts on “Vad gömmer sig i det kusliga höstmörkret…

 1. Mysrys! Skulle älska att få höra om dina upplevelser, är helt frälst i gamla hus, historia och det övernaturliga.
  Vi har också ett rätt gammalt hus i Sverige och visst känns det ibland som om man liksom ”krockar” med.. ja, ”nåt”. Svårt att förklara. 😛

  1. Åh så roligt att höra!? Ja då har du ju fått känna på hur det kan vara!? Jag kanske skulle skriva veckans mysrysare en gång i veckan?

 2. Låter inte alls konstigt i mina öron! Vet precis vad du menar och det är både läskigt och spännande på en gång! Är också rädd över att berätta saker jag vart med om för att folk ska tänka att man är knäpp. Men för mig får du mer än gärna skriva om dina upplevelser!

  1. Åh tack så mycket!? Då har du också fått känna på hur det kan vara. Jag funderar på att skriva något mera inlägg!

 3. Det du skriver låter inte knäppt över huvetaget kan känna samma sak när jag är hos min svärfar ett gammalt hus de med känns lite kusligt på kvällarna vågar därför inte va själv i köket

 4. Åh, vad nyfiken jag blir på att få se eran gård och få höra alla saker som har hänt ? Jag är faktiskt lite smått intresserad av de övernaturliga, i min förra lägenhet så kände jag mig iakttagen jämt. Men måste på kvällarna. Sen fick jag vet att det hade vart etr gammalt äldreboende som dom gjorde om till vanligt hyreshus. Jag skulle vilja veta vad du har upplevt ??

  1. Åh så roligt att du skulle vilja veta mera!? Då vet ju du också hur det kan kännas! Jag funderar på att skriva ett inlägg om någon av alla händelser, och om det finns intresse skulle jag kunna göra flera!?

  1. Tack så mycket!? Jag får väl erkänna att jag har varit allt från rädd till skräckslagen, men numera har jag vant mig lite.

 5. Låter som huset Anubis ?? Fy, jag blir livrädd när jag tänker på det. Skulle aldrig våga bo i ett gammalt hus där det dessutom hänt saker. Jag är för feg ?

 6. Tycker sådant är otroligt intressant! Hoppas du väljer att dela med dig för du är inte alls ”knäpp”, det är bara rädda människor som skyller ifrån sig.

  1. Åh tack så mycket!? Jag funderar på att skriva ett inlägg om någon av alla händelser och se hur det tas emot?
   Jag hoppas att du ser mitt svar här, för jag tänkte berätta att det inte funkar för mig att kommentera på din blogg när jag är inne och läser dina inlägg.

 7. Så spännande :). Jag bodde tidigare på en känd avrättningsplats här i Falun, det skedde massa obehagliga saker där. Barnskrik på nätterna och spädbarn som grät fastän det inte var någon där. En dimma som tätade i mitt sovrum och en bebis som skrek. Trodde det var sonen men han sov tungt i spjälsängen så jag bar honom till mig. En natt flög gardinerna upp och slöt sig igen. Det var oerhört obehagligt så jag flyttade till sist.

  1. Tack så mycket!? Dina upplevelser verkar minst lika spännande! Det är förfärligt när saker rör på sig och man hör någon som inte finns!!

 8. Åh spännande!!! Jag älskar när det sitter i väggarna, så fruktansvärt coolt. Läskigt och coolt på samma gång. Berätta mer om vad som händer/hänt!!

  1. Tackar så mycket!!? Javisst är det både spännande och coolt, samtidigt som det kan vara så läskigt!? Det blir nog att jag testar att skriva om någon av upplevelserna och ser hur mottagandet blir!?

  1. Tack så mycket!? Det blir nog ett inlägg till att börja med och så får jag se hur det tas emot?
   Men nu blev jag nyfiken på vad du har varit med om!

 9. Vilket fint inlägg! Men jag skall inte sticka under stolen med att det även var lite läskigt att läsa. Jag hade inte alls vågat bo sådär om jag upplevde liknande saker. Hade inte vågat andas om kvällarna, haha 🙂

 10. Jag tycker absolut inte att du är konstig på något sätt och vis. Man måste nog själv varit med om dessa grejerna för att få en förståelse hur otäckt det faktiskt är.Nu blev jag jätte nyfiken och vill också veta mera

  1. Tack så mycket!? Ja när man har varit med om något vet man hur förbryllande och otäckt det är. Jag får välja ut en händelse att skriva om och se hur det tas emot!?

 11. Åååååh älskar sånt här. Det andliga och spökliga tycker jag är så otroligt intressant. Växte upp på en gård där man fick se och höra mycket märkligheter. Älskade det.

 12. Bra skriven text! Bor själv i ett gammalt hus generationer har bott i och gått bort. Mina föräldrar har också bott i detta hus och gått bort. Så nu när man bor här. Känns det inte som vålnader bor här. Men deras värme och fina minnen. Även människor som kanske inte man känt. Utan mitt vetande om att dom bott här gör att det känns en aning varmare och beskyddad! ?

 13. Jag tycker det är intressant att läsa om sådana händelser men jag tycker egentligen inte om sånt som inte går att förklara. Hade varit kul att få veta lite mer om vad som hänt hemma hos dig.

 14. Det du skriver i det här inläggetlåter inte så konstigt. Bra inlägg vi har sommarstuga i ett ombyggt toep. Och kan hålla med dig att det kan kännas lite kusligt. Det låter inte kul att det ” spökar i huset där du bor” men egenglugen tror jag inte på det här men det kanske är andar som hälsar på dig.. låter kanske märköigt men prata med ett medium om det knarrar ofta i huset .

 15. Prata med ett medium om det det där som knarrar. Tror inte det är något att vara rädd för =) men jag tror det kan vara en ande som hälsar på dig och alla tror vi olika =)

  1. Tack! Nej egentligen är det nog inget att vara rädd för. Förr tänkte jag ibland att jag borde ta hit ett medium, men nu har jag vant mig och det har även blivit lugnare.

  1. Tack så mycket!? Jag kommer att skriva ett inlägg framöver om någon av mina upplevelser och se hur det tas emot!?
   Kram!

 16. Jag förstår din oro med alla ljud & knarr men jag dömmer dig inte är själv medial in i märjen. Och jag hoppas det lugnar ner sig för din skull kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: