Rastlöshet och frosseri

Rastlöshet och frosseri

Just nu är det en lite motsägelsefull tid. Vädret är grått och trist men naturen är otroligt färgstark. Bilden i början av inlägget har jag tagit från sovrumsfönstret. Det regnar då och då, och kylan tilltar liksom min rastlöshet. Det är vackert och trist på en och samma gång. Det här att inte kunna göra sånt som jag brukar börjar bli segare än vad jag hade kunnat fantisera om.

Men äta mycket kan jag fortfarande göraSom helgnöje har jag begärligt frossat i mig smörgåstårta. Jag var så upptagen med att äta att jag glömde bort allt vad fotande heter. Tårtan var nämligen min favoritsort med handskalade räkor och lax. Den som har hängt med mig i bloggen ett tag räknar snabbt ut att det inte var jag som stod för skalandet? Det finns två affärer inom hyfsat avstånd som gör smörgåstårtor och den här kom från den bästa av de båda. Så jag har ätit och njutit tills jag fick total paltkoma. Som efterrätt har jag ätit glass med choklad- och körsbärssmak. I brist på bildbevis delar jag med mig av hur det såg ut på matbordet när allt var avdukat.

0

75 svar på ”Rastlöshet och frosseri

 1. Så gott med smörgåstårta. Man äter det alldeles för sällan. Här lyser solen i dag så vi ska gå ut en stund och njuta av det fina värdet och ta lite höstbilder tänkte jag 🙂

 2. Känner igen det där så väl! Att fota mat är något jag sällan kommer ihåg, lusten till att äta är ju som störst när det står framför en . Tillgänglig. Doftande. Och njutningen är nära.

  1. Ja jag är så himla sugen när maten står framför mig att jag vill bara äta!? Om den dessutom doftar underbart går det inte att hålla sig ifrån den!

 3. Fantastiska färger men jag är inte heller en höst/vinter människa blir sååå trött. Men försöker inbilla mig att det handlar om inställning men har blivit så motbevisad så många gånger nu så att jag börjar att ge upp.
  Svar: Provningen var verkligen komplett och jag valde ost & vin för att få den mer komplett. Informationen om olika distrikt och vinets historia var verkligen roligt att höra om.

 4. Vilken vacker bild, så himla fint med höstens alla färger ? Va gott med smörgåstårta, väldigt längesen jag åt de nu men är ju oerhört gott ??

  1. Ja egentligen ska man ju inte äta den för ofta, för ju mera sällan, desto godare när det sker!?

 5. Det var trevligt att läsa att det finns fler som ”glömmer” bort att fota innan matdags. Jag är oftast likadan och kommer på det när jag har börjat och då ser ju inte tallriken lika fin ut 🙁
  Underbara bilder har du i inlägget iallafall 🙂

  1. Tackar så mycket!? Ja det händer att jag kommer på att jag vill fota när jag redan har börjat äta. Men då ser det inte så snyggt ut!?

 6. Haha maten och frosseriet kan aldrig någon ta ifrån mig. Men alltså smörgåstårta, jag dör så gott. Jag ska tvinga min mamma att göra det!

 7. Smörgåstårta kan man inte få för lite av, fasen vad gott!!
  Vad fint du har gjort med alla ljus, perfekt såhär på hösten!

 8. Nja… till smörgåstårta. Men jag tycker om flödet i din text och rader som ”kylan tilltar liksom rastlösheten” och ”vackert och trist på samma gång”.
  Kram Åsa

  1. Åh tusen tack för din fina kommentar!?Jag blir extra varm inombords när någon lägger märke till orden jag skriver!❤️

 9. Vilka fina ljusstakar och gud så gott med lax och skaldjurs smörgåstårta!! Hoppas att du har haft en fin helg! Kram! <3

 10. Oj vad jag blev sugen på smörgåstårta nu. Är flera år sedan jag ätit den. Kanske man skulle våga sig på att göra en själv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *