En rivstart på dagen

En rivstart på dagen

Dagens inlägg skulle egentligen ha börjat annorlunda, men slumpen gjorde att det blev ett tillägg här i början. När jag steg upp såg jag nämligen att solen fick träden att se ut som de nästan stod i brand, och en fotogalen människa kan inte missa ett sånt tillfälle! Så ut for jag i rutig pyamasbyxa med den lealösa jackan flaxande kring kroppen, och med mobilen i högsta hugg. Stallkängorna plöjde förvånansvärt snabbt genom gräset bort mot träden vid ridbanan, för solen rör sig fort på morgonen. En fotovy är borta lika plötsligt som den kommer.

Det blev många foton men bara ett fåtal användbara, för nästan alla blir suddiga när jag använder fel hand. Men strunt samma, jag ville bara få dela med mig av hur galet vackert det var – även om fotona inte kan återge ljuset med rättvisa. Jag använder inga filter så det blir vad det blir!?

Så åter till det ursprungliga inlägget? Igår var jag iväg och tog blodprover, och efteråt blev jag fikasugen. Affären bredvid vårdcentralen har ett fik och bakar allt själva. Så trots mina goda föresatser att äta nyttigare tog sugenheten över och styrde obevekligt dit mina fötter. Det visade sig att affären firade jubileum och bjöd på bakelser. Jippi, både fika och gratis dessutom !? Det tog en evighet att manövrera den pyttelilla plastskeden med vänsterhanden, men sugenheten gjorde mig tålmodig!? När jag tillsist fått i mig bakelsen såg jag en bit smörgåstårta i disken, och den var jag förstås tvungen att köpa! Den tog ännu längre tid att pilla i sig, och vips hade eftermiddagen nästan försvunnit.

Som kompensation för min totala onyttighet försökte jag ta en promenad, men attans så kallt det var! Jag hade i min brådska till vårdcentralen missat att ta jacka på mig, och efter en stund kände jag mig nästan blåfrusen i kylan. Tanken var att fota lite också, men fingrarna var stelare än en gammal kartong. Så några fina bilder blev det inte. Men jag fick ju några imorse istället.

Ha en härlig tisdag!?

0

64 svar på ”En rivstart på dagen

 1. Det är helt underbart när man vaknar av att det är vackert ute, grym du är på att fota! Men mums vad gott och gratis tackar man ju aldrig nej till haha 🙂

 2. Men wow vilken cool bild på träden! Naturen är så sjukt häftig!
  O ibland får man faktiskt unna sig lite fika haha 😉

 3. Du har alltid så vackra bilder. Det är en fröjd att läsa dina inlägg. Välskrivna, så klart, men de vackra bilderna är det som alltid får mig att sucka lite längtande. 🙂

 4. Jag förstår verkligen att du rusade ut för att fotografera dessa underbara träd i höstens fina färger. Så roligt berättat av dig också, kan nästan se dig springande där i pyjamasen, jackan och kängorna 🙂 Åh, gud va gott med smörgåstårta och prinsessbakelse.

 5. Vad härligt att höra att man inte är ensam, har varit onyttig och ätit lite choklad bollar men försöker vara duktig med kvällspromenader i stället!?

 6. Tänk vad man gör för att få till ett foto. 🙂 jättefint! Det där är riktiga höstfärger!

  Vad gör väl en fika i slutändan. Och klart man ska passa på när det är gratis. ?

 7. Wow så vackert med alla färger! Här har det precis börjat skifta, men det känns som att löven ramlar av innan dom blir sådär vackra =/
  Så gott med fika! Jag blev så sugen både på bakelse och smörgåstårta (räkor!) nu haha.

 8. Fina bilder ändå! ibland vill man bara tvärbromsa på vägen för att gå ut och ta en bild när man ser ett fint fotoläge haha!
  Bjuder ett fik på fika då är det ödet att man ska äta det!

 9. Otroligt vackra bilder vännen, hösten är så fin med alla sina färger ? Åh så gott med fika, kul att de va gratis också ?

 10. Känner igen det här med att lova sig själv att äta nyttigt och sen hinner det gå tolv timmar och så tänker man att ”jag provar i morgon igen” ?

 11. Har många gånger sprungit utomhus i pjamas för att få den perfekta bilden. Även sprungit utomhus och tagit kort ifrån det öppna fönstret för att avståndet till föremålet inte varit tillräckligt långt bort. Älskar profil/porträtt fotografera mina bilder. Haha! Som de andra har kommenterat; dina bilder är verkligen jättefina. Sådana starka och vackra färger! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *