Avkopplande motion

Avkopplande motion

När jag läser olika personers bloggar ser jag att det här med att röra på sig är något man gör i ganska varierande omfattning. Många går på gym och är hur flitiga som helst, medan andra går med en gnagande känsla av att dom borde röra sig mera men inte gör det. Anledningarna kan variera, och ibland har man ju rena fysiska begränsningar som ställer till det. Jag vet själv hur det har varit efter diverse olika operationer av varierande storlek. Jag har fått hoppa på kryckor under långa perioder och fått väldigt muskulösa armar men klenare ben. Och jag har haft perioder då jag knappt kunnat röra mig alls i väntan på läkning.

Men om man inte har något som hindrar, och bara har svårt att komma igång, finns det enligt mig inget bättre sätt än att promenera. Jag har älskat att gå ut och gå ända sen jag var liten, och har gjort det oavsett var jag har bott för stunden. Jag har bott på landet, i stan och många nätter på olika hotell i tjänsten, och jag har alltid promenerat.

Oftast har jag gått ut för att jag känner att jag vill röra på mig. Men det kan också vara för att rensa huvudet, få friskluft, trampa ner maten när jag ätit mig proppmätt, njuta av naturen och vackra vyer, fotografera, filosofera – ja anledningarna är många.

Att promenera är också något som alla har råd med. Man måste inte betala gym- eller träningskort. Man måste inte ha någon speciell utrustning. Det är bara att klä på sig och gå. Jag har förvisso nästan alltid använt paraply när det regnar, men ett sånt äger nog många i vilket fall som helst.

Man väljer ju också helt själv hur långt man vill gå och hur länge. Men när man får smak på att gå blir det gärna längre och längre!?

På bilderna är jag ute och går med kära Lilla Mannen. Mellan ridturerna tar vi promenader, och jag har väl berättat tidigare vilket underbart sällskap denna stillsamma arabhäst är. Han tycker att det är jättespännande att gå till grannarnas gårdar och undersöka vad som står på gårdsplanerna, och jag tycker att det är mysigt.

Jag önskar alla härlig tid i friska luften!?

0

48 svar på ”Avkopplande motion

 1. Vilka fantastiska bilder! Du har så rätt i att typ alla kan promenera, en perfekt grej att göra varje dag. Jag älskar själv att promenera 🙂

 2. Motion är ju så otroligt viktigt för ens fysiska, men också psykiska hälsa. Det är ändå vetenskapligt bevisat att motion förebygger psykisk ohälsa och jag uppskattar att fler har börjat uppmärksamma motion i alla dess former. Jag promenerar och simmar mycket, det har räddat mig från många depressioner och svåra stunder. Motion är så fantastiskt och så viktigt❣

  1. Ja det är verkligen jätteviktigt att röra på sig, och av flera anledningar än vad man kanske tänker på!? T ex tror jag inte att alla tänker på hur viktigt det är för den psykiska hälsan att röra på sig. Det är bra gjort av dig att både promenera och simma!?❣️

  1. Ja lägger man av med att röra på sig ett tag kan det vara trögt att komma igång igen!? Men då tycker jag ändå att promenader är det som är lättast att starta med?

 3. Håller med dig, helt fantastisk att promenera! gratis och bra för kropp och själ, inget som kostar förutom att ha anpassade kläder för alla väder!? att promenera med en häst blir jag däremot mer avundsjuk på så härligt?

  1. Tackar så mycket!? Ja det gäller ju att klä sig så att man inte blir blöt eller frusen. Ja det är så mysigt att promenera med den lilla hästen?

 4. Jag tror också att promenader är precis lika bra som annan träning och sist men inte minst så får man ju frisk luft. Underbara bilder!

  1. Tackar så mycket!? Ja det är mysigt att gå ut med katter också! Det gjorde jag förr när jag var kattägare?

  1. Tackar så mycket!? Ja det finns inget fridfullare! Jag har iofs en bit till skogen, för det är odlingsmark runtomkring gården. Men jag tar mig regelbundet till skogen, och det är lugnt och lantligt där jag bor?

 5. Promenera är någonting jag gör varje dag både inom jobbet och när jag inte är på jobbet, det får mig att rensa hjärnan! 🙂

 6. Jag promenerar mycket, men eftersom jag tyvärr mår väldigt dåligt just nu är det en kamp att komma ut. För mig är det just nu en bedrift att gå från bilen och till jobbet. Jag parkerar den så jag får ihop 4000 steg fram och tillbaka, det är ingenting mot mina 10000 jag normalt promenerar, men jag orkar i stunden inte annat. Men det får vara så nu, jag tror att min kropp helt enkelt signalerar vad den behöver just nu :).

  1. Jag tror jag förstår hur du menar, och det skulle kunna vara likadant för mig om jag inte blev tvingad ut av djuren när jag mår som sämst. Du får lyssna på din kropp, för det behöver man verkligen göra?

  1. Ja det är ju bra när man får känslan att man verkligen vill träna mera, för det är ju aldrig lätt att tvinga sig om man inte känner för?

 7. Så skönt att ut och gå. Jag har också varit ut och gått idag, en långpromenad. Det är där jag kommer börja för att komma igång med träningen igen =D

 8. Jag håller verkligen med dig. Det känns som att många förknippar ”att träna” med att enbart gå på gym. Men någonting så simpelt som en promenad kan ju vara minst lika bra 🙂 Och som du säger är det ju uppskattat för huvudet också och inte bara kroppen!

  1. Ja det är ju just det att det är så bra för huvudet, som har gjort det till en perfekt syssla för mig i så många år! Jag har verkligen haft behov av att rensa huvudet!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *