Känns det bra att vara egotrippad?

Känns det bra att vara egotrippad?

Ursäkta mig att detta är ett riktigt surt inlägg för ovanlighetens skull, men även jag kan härskna till om folk uppför sig egotrippat! Jag har funderat på om jag ens ska skriva detta inlägg, för jag vill absolut inte att fel personer ska ta åt sig. Men den som läser till slutet kommer förhoppningvis förstå vad jag menar.

Jag vet att jag har en ny och pytteliten blogg, som förmodligen är sååå jäkla skittråkig för vissa människor som söker intressantare läsning. Och det är fritt fram att tycka det! Jag är ingen bloggdrottning i den rafflande bloggvärlden. Men för den skull vill jag inte bemötas nedlåtande. Visst, jag vet att inte alla egotrippade betéenden utförs endast mot mig, men de STÖR mig ändå.

Så vad gör mig så sur? Jo:

1) Bloggare som sätter i SYSTEM att gå med i grupper/trådar där man ska kommentera varandra enligt vissa regler – men blankt struntar både i reglerna och andras bloggar. Bara dom får kommentarer själva är dom nöjda, och OM dom besvärar sig att kommentera är det med dom två-tre första orden som poppar upp i deras hjärnor när dom ser rubriken eller bilden.

En FB-grupp rensar aktivt ut de egocentriska med jämna mellanrum, men jag vill inte i väntan på deras sorti slösa min tid på folk som skiter i att ge mig av sin tid tillbaka. Min tid är EXAKT lika mycket värd som alla andras tid.

2) Bloggare som går med i grupper/trådar där man ska följa varandras bloggar – men inte gör det. Bara dom själva får följare är dom nöjda. Man meddelar personerna att man har följt som man ska och vad händer? Jo, någon enstaka gör som man ska och följer. Sen finns det två varianter. Den som ska följa ”senare” men inte gör det, och den som inte ens bemödar sig att svara och i tysthet struntar i att följa tillbaka.

Jag trodde i min enfald att det här själviska uppförandet mest bor på Instagram, i en variant där folk som är besatta av att få följare systematiskt följer och avföljer folk.

Vad är det frågan om?? Det står var och en 100% fritt att läsa och följa vilka bloggar och inlägg man vill. MEN om man går med i grupper och trådar som bygger på ÖMSESIDIGHET och läser reglerna (vilket man bör klara när man kan skriva – ja då sitter man inte vid skärmen/displayen och plockar russinen ur kakan och sorterar efter behag. När jag har kommenterat hos någon gång på gång utan att personen kommenterar tillbaka tappar jag intresset för vederbörandes blogg – fullständigt, totalt och oåterkalleligt!

Den som VILL HA något bör vara beredd ATT GE lika mycket tillbaka!

Med dessa ord sagda vill jag avsluta med att tacka ALLA som INTE uppför sig enligt beskrivningen ovan❤️ALLA ni som har ömsesidigheten och respekten för era medmänniskor i er är guld värda, och mina ord gäller absolut inte er!❤️❤️❤️

 

66 thoughts on “Känns det bra att vara egotrippad?

 1. Så bra skrivit ?
  Jag försöker skriva meningsfullt till alla och ibland är det lättare och ibland får man anstränga sig mera.
  Det tar tid att kommentera men det tar tid för oss alla..man ger och man tar.
  Rätt ska vara rätt så är det bara ?
  Och dessutom tycker jag att det är kul att läsa andra bloggar ??

  1. Tack snälla Jenny!? Jag håller med dig! Jag försöker precis som du att skriva något meningsfullt, och det tar faktiskt en stund att läsa igenom och tänka ut vad man ska skriva. Jag tycker att det är jättekul att lära känna andra – och däribland dig – via bloggarna, och ta del av vad andra skriver☺️ Men för mig är det viktigt med ömsesidighet.

 2. Jag förstår precis vad du menar. Jag själv är aldrig med i några följartrådar för andras avföljer typ direkt som du skriver. Jag är enbart med i en kommentargrupp där jag känner att man får bra och engagerade kommentarer. Men sen så ska det alltid finns några få som aldrig kommenterat tillbaka eller inte ens läser det man har skrivit och kommenterar något konstigt. Som i går fick jag en kommentar ”skönt med sovmorgon” fast jag inte hade skrivit någonstans om sovmorgon i inlägget.

  1. Tack så mycket! 😀 Ja jag kommer aldrig mera vara med i några följartrådar, för jag kan inte låta bli att reta mig på när folk uppför sig fult och egoistiskt. Tänk vad höga tankar dom måste ha om sina bloggar och sitt skrivande, och så lite dom värderar det andra gör för dom. Om det är det uppförandet som kallas “att bygga varumärke” i bloggvärlden, så bygger dom riktigt dåliga såna åt sig själva. Att skriva futtiga kommentarer som avslöjar att inlägget inte ens lästes först får mig att undra hur dessa människor vill bli uppfattade av andra.

 3. Jag följer aldrig andra bloggar “bara för det ska vara så”, där emot är jag med i kommentera-trådar och det du nämner känner jag så väl igen.. Tråkigt men sant 🙁

  1. Tack! Nej jag vill inte heller följa andra bloggar bara för att. Men jag har ibland funderat på hur jag som ny med min blogg ska kunna ha utbyte med andra bloggar/bloggare utan att dela på fb. Det är nämligen bara strul, för fejjan klassade min blogg som spam och stängde av mig i veckor när jag hade skrivit mitt allra första inlägg och sökte medlemsskap i några grupper för att dela bloggar. Sen dess är det bara problem och mina inlägg tas bort. Så skulle gärna vilja ha följare och kunna ägna mig åt utbyte med andra bloggare utanför fb.

 4. Jag håller verkligen med dig och det är surt. Men jag orkar inte bli upprörd för det finns alltid dessa egon som hänger på i de flesta kommentars trådar och väldigt sällan eller aldrig besöker någon annan. När jag gör trådar som jag gör ibland tar jag bort de som jag sett inte hälsa på hos andra. De är inte värda att ta del av andras besök, kommentarer när de inte själva följer reglerna.

  1. Du gör helt rätt i att ta bort dom som uppför sig som egon ur dina trådar. Jag kanske inte borde bli upprörd, men min blogg är ny och liten, och jag vill ha ett utbyte med andra bloggare. Jag har väldigt begränsade energiresurser i hjärnkontoret, och dom vill jag inte slösa på folk som inte förtjänar det. Om jag vore frisk och bloggen vore lite “inarbetad” skulle jag kanske inte påverkas lika mycket.

  1. Ja det är supertråkigt! Jag menar inte att man måste kommentera samma sekund som man delar sitt inlägg, men den tiden man har på sig brukar inte vara dåligt tilltagen. Det kan vara fram till tolv på natten eller inom 24 timmar. Tyvärr är det så att inte alla delar sin länk igen nästa dag, och så är det bortglömt. Varför inte bara följa reglerna rätt och slätt? Vet att saker kan komma emellan i livet för alla, men det jag har märkt är att det är egoism som kommer emellan när folk sätter i system att inte göra rätt för sig. Ingen är ju tvingad att vara med någonstans där det finns regler! 🙂

  1. Tack så mycket! 😀 Ja tänk om alla kunde ha det här med ge och ta i sig! Det är otroligt störande med dom som bara har “TA” i sig.

 5. Jag är med i en kommentarsgrupp. Där väljer man själv hur ofta eller sällan man lägger in sin länk. Jag har gjort det två gånger och då har jag kommenterat hos alla precis som man bör. Orkar man inte mer ska man inte lägga dit sin länk fler gånger. Man har full frihet att låta bli. Jag har inte orkat mer. Måste ha kraft till att skriva något vettigt på min blogg. Och att kommentera hos dem jag har hittat som jag vill följa.
  Jag håller absolut med om att man inte ska utnyttja grupper eller trådar och strunta i alla andra. Men det är väl bara så att vissa är på det viset. Kanske är deras bloggar inte så roliga heller? Jag vet inte. Här har jag hittat ett innehåll så din blogg vill jag gärna läsa oavsett grupper och trådar.

  1. Tackar så mycket! Så roligt att du vill läsa min blogg! 😀 Jag tycker så mycket om att läsa din också! Ska kolla hur jag kan följa dig, för i nuläget går jag alltid via länken i kommentarerna från dig 🙂 Du har så rätt i att har man inte ork att läsa och kommentera andras bloggar enligt de regler som gäller, så länkar man inte sin egen blogg. Men vissa är egotrippade av naturen, och jag vill inte lägga min lilla energi på dessa människor. Det skönaste vore att kunna ha utbyte med andra bloggare helt utan fb, för det är mycket strul. Min blogg blev klassad som spam när jag skrivit första inlägget och sökte medlemsskap i några bloggrupper, och efter avstängningen i veckor har det bara krånglat att dela. Så när jag får hjälp att dela eller lyckas själv vill jag inte ha med oseriösa att göra…

  1. Tack! 🙂 Ja jag önskar att dom kunde inse själva hur himla trista dom är! Är det genom att vara ett stort ego som man får många följare i bloggvärlden måtro? Jag vill inte tro det.

 6. Jag förstår precis vad du menar. Jag hade inte kunnat skriva det bättre själv och jag håller med dig i varje ord.
  Tycker du har en mysig blogg och jag kommer att följa den från och med nu. Ha en fin dag!

  1. Tackar så mycket snälla du! 😀 Jag tycker om din blogg också! 🙂 Jag försökte följa dig via e-post, men det blev fel varje gång jag försökte. Nu följer jag dig på Bloglovin istället, för jag får notiser via e-post därifrån också.
   Ha en fin dag du också!

 7. Så himla bra skrivet. Man blir så trött på dessa människor som bara tar utan att ge något tillbaka. Jag kan verkligen skriva under precis på allt det du skriver och har tänkt likadant att min blogg är väl inte intressant, jag är ju också långt ifrån någon bloggdrottning men jag kan tycka att om man länkar sin blogg i dessa grupper där man skall kommentera så skall det finnas lite engagemang för andras bloggar också.

  1. Tackar så mycket!? Javisst blir man trött! Alla som inte vill visa engagemang för andras bloggar borde förstå själva att dom inte har något i de grupper att göra där man ska kommentera hos varandra enligt angivna regler.

 8. Ja tyvärr alltså så är det så, vissa ger inte de bara tar. Vissa läser inte utan bara skriver en rad för de måste. Tyvärr kommer man nog aldrig helt komma ifrån det.

  1. Nej tyvärr tror jag att du har helt rätt. Men mitt sätt att komma ifrån det är att inte som det heter “Kasta pärlor åt svin”. Om jag märker att någon bara tar emot mina kommentarer utan att ge tillbaka så slutar jag besöka den bloggen.

 9. Jag håller med dig, väldigt tråkigt när folk gör så.. Är mest i seriösa kommenterar grupper för jag lägger inte min tid på det ingen vill lägga tillbaka hos mig?

  1. Tack! Ja det är supertråkigt! När man hittat en seriös grupp får man hålla sig till den om man inte vill kasta bort sin tid på egotrippade 🙂

 10. Jag kan inte göra något annat än hålla med dig i punkt 1. Jag brukar tänka att i alla fall jag försöker göra mitt bästa när jag bara får en hastig kommentar utan tanke tillbaka. Och att tids nog tas de personerna bort. Det är trist att det ska vara så, men jag vill i alla fall vara en av de som ger och inte bara tar.

  1. Tack! 🙂 Ja oavsett hur andra bär sig åt så vill jag inte vara en av de som tar utan att ge. Det är inte en personlig egenskap som jag vill ha, och jag hoppas att jag aldrig någonsin utvecklar den.

 11. Vet precis vad du menar. Jag brukar försöka kommentera så många jag kan. Vissa får jag aldrig nån kommentar tillbaka av. Riktigt tråkigt. ?

  1. Tack! 🙂 Ja det är jättetråkigt! Men när jag märker att vissa är såna så har dom fått sitt sista besök av mig. Har inte ork, lust eller tid med egotrippade människor… <3

 12. Jag håller helt med dig! Jag kommenterade nyss på en annan blogg om hur illa jag tycker om när andra inte respekterar ens tid och det här tycker jag är lite samma sak. Jag har varit med i sådana här grupper och det har hänt att jag suttit och kommenterat ca 30 bloggar och sedan själv fått 4 kommentarer. Då brukar jag ändå försöka dela när jag skrivit inlägg som jag vet är relativt enkla att kommentera. Det känns ju rätt sådär. I övrigt så gillar jag ju verkligen den typen av trådar eftersom jag upptäcker bloggar jag aldrig skulle ha hittat annars. =)

  1. Tackar! 🙂 Ja visst suger det riktigt ordentligt när man lägger sin värdefulla livstid på folk som är totalt egotrippade och inte bryr sig! Jag försöker också att dela så lättlästa inlägg jag kan, men vad hjälper det när vissa som bara älskar sin egen blogg inte skulle drömma om att läsa vad jag skriver. Det heter ju så fint att vissa bloggare “bygger sina varumärken”. Jag tror att dom behöver en riktig seriös kurs i marknadsföringens grunder, om dom försöker stärka sitt varumärke genom att visa sig superegoistiska.
   Jag gillar precis som du dom här grupperna/trådarna för att jag upptäcker bloggar jag tycker om 🙂

 13. Alltså vi lägger ju ner hur mycket tid som helst genom att klicka in på allas bloggar som skriver upp sig i dessa trådar och lämnar kommentarer så jag håller verkligen med dig om att det är skittrist när alla inte göra samma sak tillbaka.
  Egentligen är det en piss i nilen och i-landsproblem deluxe om man jämför med annat MEN som du skriver så är det ömsesidighet som krävs om man faktiskt går med i en aktiv tråd/grupp på detta sättet.

  Jag tycker att man vinner så mycket mer på att vara trevlig tillbaka och faktiskt följa de enkla och få reglerna och göra bra ifrån sig och på det viset få ärliga och trevliga följare än att bara få följare som tycker man beter sig falskt och fel.

  När man påpekar att de inte följer reglerna gör de som du skriver eller sparkar bak ut och tycker jag är en gnällkärring som klagar på en sådan grej och egentligen borde lägga enerig på annat än att haka upp mig på sånt. Men, varför bemöda sig med att lämna sin länk i en sådan grupp isåfall… Palla!

  1. Jag håller med dig fullständigt! Man är i sin fulla rätt reta sig på egoistiska och respektlösa människor. Dom kan ju tycka att man är gnällig och borde lägga energin på annat, men då återkommer jag till att den energin jag har vill jag inte slösa på folk som inte är värda att få den. Dessa egotrippade människor som bara värnar om sina egna bloggar borde fatta själva att dom inte ska lägga sina inlägg i grupper för samverkan och ömsesidighet.

 14. blir oxå tokig på sådana människor. För allt tar tid och den tiden kan man lägga på annat om egon inte hade tagit den…

  Men som du skrev, hoppas jag att rätt personer tar åt sig av ditt inlägg

  1. Ja man har faktiskt inte obegränsat med tid, och då vill man lägga den på det som känns rätt. Egon kommer aldrig att kännas rätt.

 15. Håller helt med dig tycker att det skall vara ömsesidigt, har tröttnat på allt sådan faktiskt och undviker denna sortens follows and likes och andra påhitt.
  Svar: Naw hihi, en del frågor var riktigt svåra att svara på faktiskt! Del 2 finns nu presenterad.

 16. Förstår exakt vad du menar. Så tråkigt då man själv sätter tid och ork, och får inget tillbaka. Känns orättvist. Men din blogg är ju riktigt intressant, fortsätt så!

 17. Förstår precis vad du menar. Jag har ju en sådan grupp, och när jag var själv admin var det svårare att hålla koll på andra nu när vi är 6 är det lättare att rensa ut folk och även plocka bort dessa. Men vet också att det är ett himla jobb att lägga ner som gruppägare, kände ett tag där att jag funderade på att lägga ner gruppen innan jag frågade efter fler admins. Bördan blev för tung till slut, just nu känns det dock som de flesta som är med sköter sig. Sedan tror jag det var svårare att se alla inlägg när 20 skrev efter varandra “kommenterat hos alla”, det vi i admin beslutade oss för att sluta med. Kände att efter det var det lättare för mig att upptäcka fuskarna :). Innan det så tror jag många helt enkelt missade för det var såna kommentarer så tror folk trodde att det inte var några länkar kvar sen :).

  Kan också säga att vi numera i bloggsupporten alltid diskuterar vilka vi släpper in. Vid minsta lilla att någon upptäckt tidigare (i andra grupper) att folk inte ger tillbaka godkänns inte dessa. Vi gör vårta bästa och min förhoppning är 100% engagerade medlemmar, men eftersom gruppen är ungefär 1 månad gammal får man ha lite is i magen :).

  1. Tackar! Ja jag kan förstå att det är mycket att hålla reda på när det är en grupp där hyfsat många är aktiva varje dag. Då räcker det inte med en admin, för saker händer ju hela tiden i gruppen. Fuskare gör det som funkar, och om dom märker att deras fusk inte får några konsekvenser så fortsätter dom glatt att bära sig åt som dom alltid brukar göra. En del personer ser man lägga sina inlägg i alla möjliga grupper och trådar, och dom uppför sig lika själviskt överallt. De som är utstuderat egotrippade har till och med jag efter min korta tid med bloggen lärt mig att känna igen, och jag vet att om jag fortsätter att slösa livstid på dessa så kommer jag inte heller fortsättningsvis att får någonting tillbaka. Det gäller tyvärr att vara ganska hård när man styr upp, och i din grupp börjar det ju bli ganska bra koll.

  1. Tackar! Ja det enklaste vore ju om människor som inte vill eller klarar att följa regler håller sig ifrån grupper där man måste göra det. Tyvärr hör det väl till egotrippade människors natur att inte bry sig eller ha den självinsikten.

 18. I min tråd brukar jag bara inte kommentera de som inte kommenterar mig . Sen är det många som kommenterar . Men de som bara vill ha för kommentarernas skull tycker jag är riktigt tråkigt . MIn tråd handlar från början att ge kärlek o inte hur många kommentarer man får .

  1. Ja jag brukar inte heller längre kommentera hos de som tagit för vana att strunta i att jag kommenterar hos dom. Dessa människor är inte värda min tid. Sen är det ju inte så att en massa oengagerade, torftiga och andefattiga kommentarer – som tydligt visar att den som skrev inte läst inlägget – är något värdeadderande. Men för mig kan ge kärlek aldrig bli detsamma som att bara ta och ta utan att ge. Då är man snarare en snyltare.

  1. Tackar! Javisst är det tydligt! När någon skriver något som inte ens har beröring med texten är det ju helt uppenbart. Men att ge och ta ligger inte för alla tyvärr.

 19. Jag håller verkligen med dig! Så otroligt tröttsamt med personer som bara tar utan att ge någonting tillbaka. Tycker att det är bra att man har börjat uppmärksamma det lite mer i sådana grupper, men håller med om att det oavsett det är riktigt tröttsamt..

  1. Tackar så mycket! Ja visst är det otroligt tröttsamt, och bedrövligt att människor kan uppföra sig så. Det är bra att uppförandet har börjat uppmärksammas i vissa enstaka grupper, och jag hoppas att det fortsätter.

 20. Håller med dig, man lägger så mycket tid, både på egna inlägg och kommentera och då är det inte mer än rätt att få samma tillbaka. Jag missar ibland men försöker alltid ta igen, i efterhand om inte annat, hellre två ggr vissa dagar isåfall. Bra att skriva om de så fler faktiskt tänker till

  1. Tackar så mycket! Jag det tar faktiskt mycket tid. Det tar tid bara att skapa sina egna inlägg, och allt annat kommer därutöver. Alla kan missa nån gång, och saker kan hända. Men då tycker jag som du att man tar ifatt i efterhand.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: