Oväntat besök

Oväntat besök

Igårkväll var det riktigt skönt ute! Det kändes som en härligt varm och solig sommarkväll, och balkongdörren stod öppen för att släppa in lite luft i huset. Jag gick just omkring och letade efter en tunn jacka till kvällens tur, när jag upptäckte att en besökare hade slagit sig ner utanför balkongdörren, och satt och njöt i kvällssolen. En liiiten, blyertsgrå besökare. Jag trodde först att det var en vildkatt, för det finns några enstaka i bygden, varav ett par håller till i stallet ibland. Vildkatterna är så skygga att dom försvinner bara man tittar på dom, och därför blev jag jätteförvånad när den här lilla kissen lugnt satt kvar när den blev tilltalad.

Men lilla kisse ville inte bara sitta utanför och gotta sig, och tolkade min vänligt frågande röst som en invit att komma in i huset och hälsa på.

Med resoluta steg och svansen i vädret, spatserade kisse runt i alla rummen på båda våningarna – småpratande på sitt jamande språk – och krävde dessutom att bli kliad med jämna mellanrum när andan föll på. Det var väldigt tydligt att det inte var en vildkatt.

Medan kisse ogenerat började bo in sig, försökte jag förklara att det var dags att gå hem. Först slog kisse dövörat till, för en favoritplats hade hittats under matsalsbordet, och där påbörjades i godan ro en stunds pälsvård. Men efter en stunds kel gav sig den lilla spinnande, gulögda hårbollen iväg, och jag känner faktiskt en viss saknad 🙂

0

62 svar på ”Oväntat besök

 1. Men guud så härliga bilder på katten.
  När ja bodde hos mina föräldrar så kom de alltid katter,harar & andra djur på besök.

  1. Ja den var jättefin! Ja den gick nog hem, för den har inte återvänt. Katter brukar ju gå hem när dom blir hungriga?

  1. Ja kisse var jättesöt och mysig!? Hoppas den har ett hem, för det finns ju tyvärr folk som skaffar sommarkatter. Vi ringde och frågade grannarna om dom vet vems katten är, men dom hade ingen aning.

 2. Haha, vad kul! Vi har en i området som bestämmer själv hur saker och ting ska vara. Hon är inte alls rädd för någon. Rör sig fritt tom när bilarna kommer. Hon tar god tid på sig för att avgöra om hon ska släppa in bilen i grannskapet eller inte. Liknar väldigt mycket katten på bilden ?

  1. Ja jag älskar verkligen att få spontana besök av små fyrfotingar!? Jag hoppas att den har vägarna förbi nån annan gång också!?

 3. Men så gulligt egentligen! Jag tycker dock det är dumt att man släpper in andras katter i sitt hem för risken är att de inte kommer hem till sitt sen utan föredrar att vara hos er.

  1. Ja det kan man ju tycka, men vi har inte bjudit på mat, och katter brukar bara flytta om som har någon fördel av att göra det? Kan tycka att det är mera dumt att släppa ut sina husdjur vind för våg. Förutom att kisse kan bli överkörd på vägen utanför, så finns ju allergiska människor som kan bli sjuka när djur kommer in i hemmet eller ligger och gosar in sig i trädgårdsmöblernas dynor. Men det bekymret har ju inte vi?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *