Ett tappert försök

Ett tappert försök

Kan någon gissa vad jag har gjort idag? Eller rättare sagt försökt att göra? Jo jag fick för mig att jag skulle prova att jogga lite. Jag använder inte ordet springa, för då låter det som att det gick fort – vilket det absolut inte gjorde. På bilden kan man om man tittar noggrant se en väg. Där var jag ute och gick på den sedvanliga promenaden när jag plötsligt fick min snilleblixt. Tyvärr kan jag inte skryta med längden på joggingturen heller, för den blev pinsamt kort. Det tog ingen längre stund förrän jag flåsade från botten av  lungorna, och insåg att det var lika bra att fortsätta i promenadtakt?

Nog för att kondisen har rasat i år, och jag har inte haft något annat val än att låta den göra det. Men det är ju ändå en skillnad på dålig och obefintlig…

Nu ligger jag nerbäddad och funderar på om jag drabbats av nån bacill. Jag har nämligen frusit ikväll – för första gången på evigheter – och legat hopkurad i soffan med tröja och dubbla filtar. Samtidigt undrar jag var blykepsen kommer ifrån, för jag har då inte druckit några ädla drycker. Nån verkar ha lyckats smyga in betong i näsan också. Hur gick det till?! Nåväl, det är bara att hoppas att jag är i bättre skick imorgon.

 

0

70 svar på ”Ett tappert försök

 1. Jag har också testat ”springa” i sommar..gick så där ?
  Vet inte riktigt hur man ska gå till väga för att klara det..men hjälp insåg jag att jag behöver ?‍♀️

 2. Gör några år sen när jag började jogga från att gå power walk. Så varvade jag med jogga och gå. Så tänk typ att du ska jogga 20 steg och gå 40 steg. Tillslut så får du upp konditionen 🙂

  1. Det var ju verkligen ett superbra tips!!? Det låter ju nästan lätt att komma igång på det sättet!?

  1. Tackar!? Ja trasiga knän och löpning går inte så bra ihop!? Har opererat knäna flera gånger, så jag vet att man ibland är glad att kunna promenera!

 3. Jogga lite varje gång så ska du se att du snart springer 😉 För mig blev det tvärtom. Jag är van att promenera varje dag. En dag fick jag samma snilleblixt som dig, att jag skulle testa jogga. Blev så paff när jag kunde jogga utan problem! Hade väldigtbra kondition tydligen. Det här var innan sommaren, mumär det nog en annan femma haha?

  1. Tackar!? Det är ju ett jättebra tips som jag ska prova! Ja efter sommaren tenderar man att ha tappat lite kondis – mystiskt…??

 4. Min kondis är inte heller något att skryta om, så uselt. Men du tog ju dig ut iallafall, det är ju bra!

 5. Man ska ju börja någonstans! 🙂 det är ju perfekt att varva lite jogging med gång också för att få upp det där flåset även om man inte orkar jogga en längre sträcka.

 6. Det är ju jättebra att försöka! Minns att jag gjorde det när jag bodde i Älmhult. Jag körde i etapper. Joggade mellan två lyktstolpar, sen gick jag mellan två, sen joggade jag mellan två och sen gick jag osv.

 7. bara att försöka igen, kör i intervaller 🙂 gå 10 sek och jogga 5 så kan du börja så om du nu vill börja jogga 😀
  underbart inlägg i sig haha

 8. Bra tänkt iallafall, jag har också gjort så i sommar, kört intervall, gå och sen jogga, gå och jogga, i början tog jag typ 2 elstolpars mellanrum i spåret och nu är jag uppe på 4 stolpar, så sakta men säkert så blir det bättre, tråkigt att du blir dålig, kanske kroppen fick en liten chock, krya på dig och påt igen 🙂

 9. Sv; kul att du gillar inlägget! Ja, det verkar så fint i Rom och hoppas på att komma dit så snart som möjligt. Blir nog jobbigt nu då killen byter jobb och jag börjar studera, men förhoppningsvis kanske nästa år 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *