Jag ska bara…

Jag ska bara…

Är det nån som känner igen dom orden?? Jag är nog stundtals en ganska flitig användare av dessa ord. Det är så himla lätt att tänka att man ska göra en massa saker. Men så kommer tröttheten och kliver emellan ambitionen och handlingen…

Som ni ser är det diverse äpplen som har blivit förevigade. Tanken i stunden då jag stod ute i trädgården och plockade, var att koka äppelkräm och äppelmos. I ett väldigt överoptimistiskt ögonblick kunde min fantasi nästan känna doften av en framtida paj som gräddades gyllenbrun i min alltför sällan använda ugn.

Men innan jag skred till verket med att anrätta alla dessa äpplen var jag tvungen att vända och lufta en massa hö. Vilket i sin tur gjorde mig trött. Vilket i sin tur fick mig att säga ”jag ska bara lägga mig på rygg lite”.

Så nu ligger jag här – trött så det värker i kroppen. Äpplena ligger sköljda i vasken, och några ligger i magen. Jag fick nämligen för mig att göra smoothie av äpplen och frysta jordgubbar. Det var surt – mycket surt!!

Det kommer inte bli fart på kastrullerna ikväll. Nej vi ligger vidare på varsitt håll äpplena och jag, och jag visar er bilder från träden och vasken istället för husliga bilder vid köksbänken?

0

70 svar på ”Jag ska bara…

 1. Haha så jag gör jag hela tiden..fantiserar ihop en bild i huvudet om hur mysigt eller gott något ska bli. Sen blir verkligheten alltid något annat.
  Helst när jag målat upp en bild som inkluderar barnen i något mysigt projekt ?

 2. Hög igenkännandefaktor. Jag skulle storstäda hemma under semestern. Nu är den snart slut och jag har inte fått gjort något av det 🙂

 3. ”Jag ska bara…” Ja, det användes flitigt av mig i yngre åren. Så fort föräldrarna bad en om hjälp, så sa jag ”Jag ska bara..” Haha! 🙂

 4. Vilka röda och fina äpplen du har! Jadu, det är bekant, att man tänker och säger ”jag skall bara” och så blir det ändå inte gjort..

 5. Haha, oj vad det där känns igen.. blir väldigt ofta. Är också ganska bra på ordet ”kanske”, lämna allt lite öppet liksom.. å det är ju bra när man ”ska bara” först! 😉

  1. Ja vid trötthet kommer orden till god användning!?
   Visst är det bra när man har nånstans man kan plocka frukt!?

 6. Åh så tänker jag hela dagarna sen sitter jag på kvällen och tänker ”vad fick jag gjort idag” då är allt det viktiga glömt och sen sånt mindre viktigt som att kolla ”roliga katt klipp” på youtube har jag minsann hunnit med 😉

  Hoppas det blir en god äppelpaj i morgon kanske 🙂

  Kram kram

  1. Haha, nu blev min igenkänningsfaktor hög!? Men gulliga klipp är ju som ett balsam för välmåendet, så såna måste man väl prioritera?!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *