Ett skönt sommarminne

Ett skönt sommarminne

När jag befinner mig i en riktigt skön stund brukar jag alltid önska att tiden kunde stanna. Den kunde ju åtminstone sakta av och gå lite långsammare. Trots allt gör den ju gärna det när man har tråkigt, eller befinner sig i en situation man helst vill slippa.

Just nu ligger jag och väntar på sömnen, och drömmer mig tillbaka till semstern. En av sommarens många sköna stunder inträffade när jag satt utanför husbilen och njöt av utsikten över havet. Det var en väldigt blåsig dag, så de glittrande och skummande vågorna rörde sig hastigt in mot stranden. Jag ville bevara stunden till den kommande vintern, och filmade ut mot havet med telefonen. Tre filmer blev det men två var för stora för att ladda upp i bloggen. Den tredje är väldigt kort, så den har jag lyckats få in i det här inlägget. Jag hade ingen aning om att jag skulle längta tillbaka till havet redan innan hösten, och medan andra går och drömmer om stearinljus och tjocka koftor, drömmer jag om kortbyxor och sandiga barfotafötter.

För den som vill ha tillbaka sommaren i några sekunder finns mitt sommarminne här. Blåsten låter väl inte så rogivande, men havet är alltid lika vackert att beskåda?

Har du något sommarminne som betyder extra mycket för dig?

 

0

86 svar på ”Ett skönt sommarminne

 1. Av någon anledning så trodde inte jag att det skulle bli någon höst /vinter när man satt mitt i den underbara värmen vid havet. Det kändes för overkligt att det ens kunde bli kallt ?
  Tji fick man och gud vad jag saknar solen och värmen nu..helt otroligt

  1. Nej det kändes som att värmen hade kommit för att stanna för alltid? Men det var ju nästan overkligt varmt, så det är kanske inte så konstigt att vi lät oss invaggas i denna villfarelse?

 2. Perfekt att kunna se tillbaka i höst när blåsten är betydligt mer isande än vad den varit nu. 🙂
  Jag har inte hunnit sortera bland alla sommarminnen än, men hela sommaren blev fantastisk då det var den första med min son.

  1. Ja visst är det perfekt att har sköna stunder att se tillbaka på, för snart kommer det att behövas!
   Jag förstår verkligen att hela denna sommar måste ha varit fantastisk för dig! 😀

  1. Åh tackar så mycket! 😀 Det glädjer mig att jag kunde sprida lite lugn känsla med min lilla film! 😀

 3. Härlig film med havet. Det är ju så underbart vid havet på sommaren. Nu får man leva på alla sommarminnen och hoppas på att vi får en fin sommar nästa år också 🙂

  1. Ja visst är det konstigt! För egentligen är ju inte sommaren riktigt över ännu. Där jag bor är det lummigt och grönt.

 4. Vi verkar ha samma tankar. Längtar också tillbaka till havet, värmen och alla stranddagar. Min semester gick för snabbt, trots 4 v.. ses nästa år!?

 5. Ja sommaren var verkligen en härlig tid, så bra att stanna upp ibland och njuta, och filmen du hade filmat var så vacker! Ljudet av vågarna, åh!

  1. Tackar så mycket! 😀 Jag det är viktigt att kunna stanna upp och njuta när nuet är riktigt skönt! 😀

 6. Älskar att vara nere vid havet när det är så varmt och drömma sig bort när det skvalpar men nu är sommaren över och nu blir det höst med skola och blåsiga dagar istället men vi drömma oss bort under tiden 🙂

  1. Ja när hösten kommer, och med den mörker, kyla, regn och blåst är det skönt att kunna drömma sig bort! 🙂

 7. Finns så mycket fina sommarminnen att välja mellan, men ett av de bästa va spahelgen med min sambo 🙂

  1. Tackar så mycket! 😀 Det är faktiskt första gången jag har filmat havet. Brukar ta massor av stillbilder, men först i år kom jag på tanken att filma 🙂

 8. Mitt bästa sommarminne är värmen, helt magiskt, jag har inte frusit en enda gång i sommar, helt underbart, det är mitt sommarminne 🙂
  Älskar din lilla snutt på havet 🙂

  1. Tackar så mycket! 😀 Ja frågan är om inte även mitt allra bästa sommarminne är just värmen! 😀

  1. Ja visst är det något lugnande med det där enkla livet man lever när man är ute och campar 🙂 För min del beror det dels på närheten till naturen (som betyder oerhört mycket för mig), men enkelheten i sig är också avstressande 🙂

 9. Åh vad härligt?? Här är en till som längtar efter sommar och sol.. Trodde inte heller att jag skulle göra det, så här tätt inpå en riktig kanon sommar.. Jag brukar alltid längta efter hösten med allt vad det innebär. Men inte i år. Jag känner mig inte färdig med sommaren. Jag tror att det kanske beror just på att sommaren var så fantastisk. Man vill liksom bara ha mer. Tidigare år, när den varit sådär. Då kunde den lika gärna gå över i höst.

  1. Ja det har du rätt i! 😀 Jag har inte kunnat sätta fingret riktigt på varför jag har så svårt för att bli färdig med den här sommaren, men det beror nog mycket på att den har varit så fantastisk!

  1. Ja det är så många bra minnen från den här sommaren, att det kan vara svårt att sålla fram en enskild stund! 😀

 10. Skönt att kunna drömma sig tillbaks till sommaren och dess innehåll 🙂
  Mitt sommarminne håller jag på och tankar för fullt vid den spanska solkusten?

 11. Alltid härligt att få minnas sina härliga semesterminnen! Det bästa jag vet faktiskt 🙂 ja ett härligt sommarminne som jag känner är då jag och killen i Mallis var och red på hästar, dansade line dance och hade det oerhört trevligt!

  Sv; så är det ju förstås. Nu tog jag farväl i onödan, då jobbet tvingade tillbaka mig till ett pass imorgon :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *