En stund av vånda…

En stund av vånda…

Plötsligt slog det mig som en blixt från klar himmel att snart är livet i det fria slut. Snart är det färdigsovet intill havet till ljudet av vågornas sövande brus genom fönster som står på glänt. Frukostar kommer inte längre att ätas under en strålande blå himmel, i vetskap om att ännu en oskriven dag ligger öppen att fyllas. Dagar i små lätta sommarkläder och badtofflor kommer snart att vara ett avlägset minne, och ingen sand kommer längre fastna mellan tårna.

Veckan har bara börjat, och trots att jag för det mesta lever i nuet känner jag redan en slags sorg över att förlora den. Ja inte bara denna vecka, utan hela den ljuva sommartid som passerat i frihet. Det är få saker jag njuter så mycket av som just frihet – att få äga min egen tid och välja hur jag använder den. Ekorrhjulet är alldeles för trångt för mig…

 

86 thoughts on “En stund av vånda…

 1. Kommer också sakna sommaren. Jag ogillar STARKT varma ytterkläder, och lager på lager. Fick jag önska, skulle jag önska att sommaren stannade föralltid.. 😂

  1. Ja och det känns lika sorgligt. Har saker jag måste gå igenom snart som kommer bli väldigt tuffa, och jag önskar att jag åtminstone kunde skjuta det framför mig ett tag till för att hinna få mera kraft att orka…

 2. Så fint skrivet. Och så sant. Det är skönt att kunna hoppa det där eviga ekorrhjulet ibland. Bara vara, få låta tankarna fara fritt, bara njuta, inga måsten. Det vill till att man får de stunderna för att man ska fungera som människa resten av tiden.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

  1. Åh tack så mycket!😃 Ja man måste bara få vara ibland. Jag har sprungit så länge, så mycket och så snabbt i ekorrhjulet att det är en plåga att ens tänka på det…

   Ha en fin dag du också! Kramar💕

 3. Jag känner också en sorg över att sommaren snart är över. Vilket är galet när det bara är första veckan i augusti.
  Vill inte ha grå kall vinter /Jenny

  1. Ja visst är det galet att känna så redan! Men friheten, grönskan, långa ljusa kvällar och värmen borde vara längre tid av året…

  1. Ja hösten är förstås också mysig med sina fina färger😊 Men friheten och långa ljusa kvällar är jobbigt att vara utan.

 4. Vilka härliga sommarbilder. Låter som du haft en kanonsommar i alla fall, och det är ju något att bära med sig och tänka tillbaka på sen när det är mörkt och kallt. Då vet man också att det inte är långt till att man förhoppningsvis får känna samma känslor igen. 🙂

 5. Känner igen mig i detta, för jag har liknande känslor och börjar jobba på torsdag. Någon dag ska jag inte ha ett “vanligt” jobb utan jag ska jobba de dagar och tider jag vill, det är mitt mål! Att kunna få njuta mer av de dagar man vill njuta och jobba de dagar man vill.

  1. Tack så mycket Jenny!😃 Jag fotar jättemycket så jag kan kolla på bilderna på hösten och vintern, och så saknar jag friheten ännu mera😆

 6. Känner så igen mig i det du skriver. Det är ändå en liten tröst att veta att sommaren kommer igen, efter en lång och kall vinter kommer sommaren kännas ännu bättre än vad den gör nu!

 7. Känns igen så väl. Jag har egentligen inget emot vardag, men lider av känslan att sitta fast, att inte få bestämma själv över min tid! Du skriver väldigt fint!

  1. Tack snälla rara Lisa!😃 Jag har inte heller nåt emot vardagen, utan lider precis som du av känslan att sitta fast. Skulle hellre vara ute i skogen och rida hela dagarna än att sitta instängd minst 10 timmar om dagen.

 8. Även om sommaren tar slut i år också, kommer den ju fortfarande tillbaka nästa år! Men visst kommer man sakna den fantastiska sommaren vi fick, och alla sena nätter, men men! 😀

 9. Sommar och semester är alltid fantastisk men jag tycker de ska bli lite skönt att få börja arbeta igen faktiskt 🙂 Vilka otroligt vackra bilder du lägger upp 😀

 10. Min verklighet står till i morgon. Efter ett halvår “ledighet” med sovmorgon och allt där till slår vardagen med heltidsarbete till ordentligt. Blandade känslor känner jag allt.

  1. Tack, ja jag hoppas det!😊 Har tuffa saker att ta mig igenom snart. Ja den här sommaren har verkligen varit en av de bättre man har fått uppleva😊

 11. Vilka underbara bilder i ditt inlägg. jag älskar den med dina sandiga fötter. Det är så härligt att fylla sin ledighet med vackra minnen som gör att man kan plocka fram dom när höstrusket kommer. Hoppas det dröjer ett tag till, dock 🙂

  1. Åh tackar så mycket!😃 Ja det gäller att samla på sig minnen att se tillbaka på när det blir mörkt och kallt! Men än har vi sommar kvar att njuta av😊

  1. Jodå, visst kan man vara ute året runt, och det är jag också😊 Men tyvärr har min lilla fritid inträffat när mörkret har fallit och när man kommer hem från jobbet 12 timmar efter att man åkte hemifrån finns inte mycket tid kvar innan läggdags till att njuta av naturen😩

 12. Förstår dig. Så glad att vi har denna veckan kvar hela familjen och att jag sen kan fortsätta njuta året ut. Föräldraledigheten är inte alltid enkel men jag kommer njuta varje dag

 13. Nu var detta länge sedan men låter inte helt fy och skam att vakna och äta frukost med havet utanför och den här friheten! Hoppas du får uppleva detta under året 2019 😀

  1. Åh tack så mycket snälla du!😃 Ja jag hoppas verkligen det! Jag älskar havet och naturen, och känslan av frihet är helt underbar!❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: