Mina allra bästa gratistips!

Mina allra bästa gratistips!

Då och då ser jag att det skrivs om olika gratistips, och har märkt att såna brukar vara uppskattade! Därför tänkte även jag dela med mig av ett par gratistips idag? Det jag tänker tipsa om är verkligen helt utan kostnad, men kan vara ovärderligt att få för den du ger till:

Uppskattning:

Finns det egentligen något finare man kan ge än glädje till en medmänniska? Några vänliga ord kostar ingenting att ge bort, och det finns ett oändligt lager av sådana inom oss alla om vi bara vill dela med oss. I dagens samhälle finns ett utbrett fokus på vad man ska köpa åt varandra i olika sammanhang. Tänk om fokuset vore lika stort på vilken uppmuntran man kan ge varandra i vardagen. Det är faktiskt inte så svårt! Orden kan betyda så mycket mer än du tror för någon. Kanske räddar du någons dag. Kanske underlättar du en stund i någons liv. Eller så gör du en redan glad och lycklig person ännu gladare.

Vänlighet:

I sin allra enklaste form finns det ingenting som är lättare att ge bort, för allt du behöver ge är ett leende. Du kan ge det till vem som helst när som helst. En gång när jag var och handlade för många år sen kom jag att tänka på hur uttråkade och nedstämda många i affären såg ut. Kanske var dom det inte, men det var så dom såg ut. Så jag bestämde mig för att le mot de stela och icke glada ansiktena som vändes mot mig ibland, och så har jag fortsatt under åren. Till min glädje brukar folk le tillbaka, och det är alltid lika härligt att se när någons mungipor riktas uppåt – särskilt om leendet når ögonen.

Det var mina gratistips, och jag önskar er alla – var ni än är och vad ni än gör en bra dag!?

0

51 svar på ”Mina allra bästa gratistips!

 1. Hej Lillan!

  Jag tycker att du har en jättefin grundsyn! 🙂 Alla behöver en smile i livet och jag tycker att ett leende är en fin present som kan man göra varje dag.

  Ha en solig dag!

  PabloD

 2. Bra tips. Tänk vad mycket finare världen skulle vara om vi alla ägnade oss åt lite mer vänlighet och uppskattning i vardagen. 🙂

  1. Tack så jättemycket Viktor!? Ja det skulle inte behövas så mycket egentligen för att göra världen till en vänligare och annorlunda plats?

 3. Vilken fin blogg du har! Första gången jag är här 🙂 Vi behöver verkligen påminna oss om vänlighet och uppskattning ibland, tänk så mycket enklare en del saker varit då. Tack!

  1. Åh tack så mycket snälla rara du!? Min blogg är väldigt ny, så det är inte så många som har märkt att den finns?

 4. Det var sannerligen bra med en påminnelse över att gratis ofta är det bästa. De tipsen kan göra både givares och mottagares dag så mycket bättre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *