Den svettiga delen av lantlivet

Den svettiga delen av lantlivet

Det här att bo på landet har alla möjliga sidor. Man får njuta av härliga dagar i prunkande grönska när det är vår och sommar. Har man dessutom djur så behöver man inte lägga en krona på ett gymkort. I det dagliga livet finns all fysisk träning en kropp kan behöva. Visst finns det dom som har maskiner till det mesta, men så är inte fallet hemma hos mig. Dock har vi en fyrhjuling, och den används flitigt t ex när vatten ska köras ut till hagarna, eller med plog för att röja snö på vintern.

Idag har den dock kommit till användning till ett annat riktigt slitsamt arbete, nämligen att köra ut material för att stängsla ett nytt bete åt hästarna. Förra året såddes det nya betet, och nu är det dags att ta det i bruk. Torkan har äntligen  tagit slut, och gräset är grönt igen. När stolparna skulle sättas i marken var det nästan omöjligt att få ner dom, för lerjord är stenhård när den blir torr. Så det blev att förborra hålen med bergsborr och ibland att hugga med ett järnspett i marken. Nu får det vara färdigt för idag, för nu är kroppen trött och jag känner mig som Raskens lilla Ida. Det blir på’t igen imorgon. Uppskattningsvis kommer hagen vara klar i övermorgon. Nedan kan jag beskådas på fyrhjulingen. Nu har jag berättat lite om den svettiga delen av lantlivet, och nu ska jag pusta ut 🙂

Ha det så bra tills vi ses igen! 😀

0

28 svar på ”Den svettiga delen av lantlivet

  1. Ja återhämtning är viktigt när kroppen har arbetat, och man blir trött på ett skönare sätt än när man sitter på ett kontor och tröttar ut sig i huvudet. Så mår man bra av att se djuren må bra:)

 1. Kan verkligen tänka mig att det är slitigt! Och att det kanske blir lite träningsvärk efter ett sådant dagsverke! Men det ger ju också en stark kropp och en trött knopp så man sover ju mycket bättre när man jobbat med kroppen. Här blev det inte många knop gjorda igår, vilade upp oss efter en intensiv midsommarhelg 🙂

  1. Ja slitigt är det, men lyckligtvis får jag inte träningsvärk och man blir ju stark av att röra på sig. Skulle sova som en stock om inte sovrummet vore varmt som en bastu 🙂

  1. Ja det är ett träningspass som heter duga. Men det skönt att arbeta ute i friska luften. Iallafall den här tiden av året:) Härligt att ni har en stuga så ni också får lite lantliv.
   Kram!

 2. Kul att läsa om ditt lite lantliga livet. Vad bra att ni har fyrhjuling så att visa arbeten blir enklare för er.
  Hehe…….nä ett gym kort behöver man inte när man har lantbruk.
  Hoppas att hagen blir klar om några dagar.
  Skönt att ta det lugnt efter en aktiv dag.

  Ta hand om dig och va rädd om dig ❣️

  1. Tack, så roligt att du tycker det! Ja fyrhjulingen skulle man inte klara sig utan. Ja det går framåt med hagen enligt plan, så snart så. Men det kommer bli otroligt skönt att ta kväll efter denna svettiga dag 😀

   Ta hand om dig och var rädd om dig! 🙂 <3

 3. Ja det där att man inte behöver ett gym när man har djur. Stängsla betet känner igen. Har för mig att jag gjorde det när jag gick i ettan på gymnasiet. Bra att ni har en fyrhjuling som ni kan använda då det annars kan ha blivit svårt att få ut vatten till hagarna. Hoppas du hinner klart hagen imorgon.

  1. Så du har också stängslat:) Ja då vet du hur det är. Ja tidsplanen har gått bättre än väntat:)

 4. Att vara vardagsaktiv måste ändå vara det bästa. Förstår att ni behöver regnet nu, för grödornas skull. Hoppas du får ett par lugnare dagar nu

  1. Det tycker jag också. Ja det är härligt med solsken, men regnet behövs verkligen ibland.

 5. Åh vad kul att åka fyrhjuling! ???? Kan tänka mig att du somnade riktigt fort igår efter allt arbete och gör det även ikväll. Eftersom det även är varmt ute, men jag tror att hästarna kommer bli så glada. Använder ni fyrhjulingen när ni klipper gräs också?

  1. Ja det är roligt:) Ja jag var så trött att ögonen gick i kors och somnade först som en stock. Men sen vaknade jag av bastuvärmen i sovrummet. Ja hästarna blir så glada när dom får en ny hage:)
   Nej vi klipper med en gräsklippare, men det blir inte så ofta.

 6. lan tänka mig att det var ganska jobbigt i värmen så kan förstå att du känner dig sliten efter det arbetet.. kul med en fyrhjuling dock..Klart att man vill ha regn, i alla fall när man har djur, annars blir det jobbigt för dom

  1. Ja man blir rätt så mör av att arbeta fysiskt i stekande värme. Ja när regnet uteblir länge så blir det bekymmer med att få deras mat att räcka.

 7. Ja det är absolut mycket slit med att bo lantligt, men det är så himla värt det! Så länge inte rådjuren gör utflykt UPP på altanen för att äta upp alla blommor som är planerade i krukor, japp det hände oss i år 😀

  1. Ja det har du rätt i att det är så himla värt det. Men milde tid vilka djärva och glupska rådjur ni har i omgivningen! Något sånt har vi aldrig råkat ut för 😀

 8. Vi hade också en fyrhjuling när vi bodde på landet i Vimle. Älskade att köra den, använde den mest som leksak… Snöslunga och åkgräsklippare var andra maskiner vi hade för att ha tid till annat än bara skotta hela vintern och klippa gräs på sommaren. Men visst har du rätt i att det är mycket fysiskt arbete på en gård. Härligt är det!

  1. Ja det är skönt att arbeta med kroppen. En liten åkgräsklippare har vi också, men vi klipper inte så ofta och inte så stor yta. Insekterna blir allt färre – vilket märks skrämmande tydligt – så vi har mycket ängsblommor för deras skull. En liten snöslunga har vi också, men jag tycker det går fortare att ploga med fyrhjulingen:)

  1. Ja det har gått bra, och nu är hästarna ute och njuter av allt det goda gräset i sin nya hage:)

 9. Äntligen så skönt med regn för att hjälpa naturen vidare. Här börjar också gräsmattorna bli gröna igen. Men åh va många är så fula fortfarande. Då är det inte ens skönt för barnen att vara ute utan skor på fötterna.

  1. Ja regnet var så otroligt välbehövligt! Det var illa nog att gräset i trädgården var gult och torrt, men när det torkar i hagarna så att ingen återväxt sker blir det inte roligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *