Bättre än väntat

Bättre än väntat

Ibland blir det som tur är bättre än man väntade sig. Den här helgen har det blåst något så alldeles förskräckligt, och som om det inte vore nog har det regnat ordentligt också. Men hur skönt det än är att betrakta hemskväder från insidan av fönstren, så kommer rastlösheten ändå krypande. Jag vill egentligen njuta av naturen från hästryggen, men i stormigt väder är det inte en fridfull upplevelse. Så under söndagen blev det istället  att ta på sig vind- och vattentäta kläder och ge sig ut och promenera. När vi åkte iväg hemifrån så flaxade träden omkring i den hårda blåsten. Så gissa om vi blev förvånade när det var nästan vindstilla på Omberg. Vi kom från värsta ruggrusket till en stillsam och lugn skog, och det var så varmt att  vi fick ta av oss jackorna!

Himlen var riktigt grå, men naturen hade börjat skifta färg och var fantastiskt vacker. Den här gången gick vi till Stocklycke Hamn, för att njuta av naturen och vyerna nere vid vattnet. Trots att solen var gömd bakom molntäcket hade det klara vattnet en härlig grön färg, och på ytan flöt en massa gula små löv. Det såg nästan inbjudande ut att ta sig ett dopp vid badplatsen. Men medan en badkruka som jag inte ens vill bada när det är sommar, så fanns det otroligt nog hurtfriska människor som badade denna oktoberdag. Dom verkade dessutom tycka att det var skönt!?

Jag nöjde mig dock med att fota lite med min olydiga telefon. Med lite solljus skulle det ha blivit riktigt färgstarka bilder, men jag tycker även om den här lite mystiska känslan som uppstår när det är grått och kanske rentav lite dimmigt i naturen.

På Omberg finns många gamla och stora träd, och dom blir väldigt vackra under den tidiga hösten. Det finns också fina utsiktsplatser på olika ställen, så att man kan skåda ut över vattnet.

Det finns också grillplatser på olika ställen. Vi hade inte med oss något att grilla, men tro inte att vi var utan något gott att smaska på. Nej, vi hade minsann med oss bullar. Både kanelbullar och vaniljbullar. Dessa åt vi upp vid vattnet utan att ett enda foto blev taget, för jag var för upptagen av att äta?

Men nu tänkte jag runda av inlägget här, och jag önskar alla en härlig oktober!?

28 svar på ”Bättre än väntat

 1. Vi har också haft sådant galet väder denna helg. Men vilken tur ni hade när ni kom dit, väldigt vackert ja.
  Hua bada nu, där hade nog min gräns gått med haha. Friskt vågat av dom som gör.

  1. Ja nu har det galna vädrets tid verkligen börjat, och regnet liknar stundtals skyfall. Ja det är verkligen friskt vågat att bada i så kallt vatten?

 2. Så mysiga och fina bilder du har tagit. Jobbigt när det stormar och regnar. Det är så härligt att sitta på hästryggen och det va väldigt länge sedan som jag satt på hästryggen=)

  1. Tack så mycket!? Ja och just att stormväder ställer till det med ridningen gör det riktigt surt förutom att det är jobbigt.

 3. Den känslan är obeskrivlig när har inte så höga förväntningar & så blir det superbra.
  Så fina bilder du tog! ??. Den platsen låter så härlig.

  Tack ?? ? Du får Ha en skön vecka!

  1. Tack så mycket!?? Det är verkligen en härlig plats. Ja det bra blir extra bra när förväntningarna var låga!
   Ha en skön vecka du också!?

 4. Så vackert det ser ut att vara…antar att det är vackert på sommaren också men undrar om det kan slå den vackra hösten. Måste nog stanna till någon gång när vi är på väg norrut. Tack för de vackra bilderna

  1. Tack själv! Ja jag kan verkligen rekommendera er att stanna till där vid tillfälle. Det är väldigt vackert där alla årstider, och höstprakten är fantastiskt fin. Jag tycker också att våren där är extra vacker.

 5. Usch hatar när de blåser :/ vi har haft ruskväder o dimma bara.. inte sett solen på evigheter känns de som.. nu ska de ev bli regn.. känns bara blä alltsammans 🙁 hösten är mysig på sitt sätt men detta väder gör en så seg

  1. Ja det känns verkligen blä när det regnar och blåser så mycket oftare än det är fint väder! Jag blir också väldigt seg av ruskväder?

 6. Det har regnat hos mig hela helgen och idag kom det lite sol. Tycker du tog väldigt fina bilder trots att det inte fanns någon sol. Gott med lite fika i naturen 🙂

 7. Vilken härligt plats ni har varit på det ser verkligen jätte fint ut 🙂 jag gillar inte heller att bada så mycket då jag tycker att vattnet är kallt 🙂 men härligt att komma iväg i bland

  1. Ja det är riktigt fint där!? Jag gillar inte heller att bada, för det brukar vara för kallt för att bada året runt tycker jag?

 8. Låter som en trevlig promenad. Synd att vädret gjorde så att du inte kunde rida men vi får hoppas att det blir bättre väder så du kan rida ut på ett säkert sätt. Här var det alldeles för länge sen jag fick kliva upp på hästryggen.

  1. Tack så jättemycket! Ja det här är den fina delen av hösten då den slösar med sin prakt.
   Ha en fin vecka du också! Kram

 9. Ofta när man inte har så stora förväntningar kan det bli bra ändå. Vilken härlig plats och så fina bilder. Hur vackert som helst trots avsaknad av sol. Finns nog inget som går upp emot att se naturen från hästryggen men inget nöje i ruskväder.

  Ha en fin fortsättning på hösten 🙂

  1. Tack så jättemycket! Ja när förväntningarna överträffas blir upplevelsen ännu starkare. Omberg är en sån plats som jag njuter av året runt, och förutom att naturen är storslagen så är det dessutom en kraftplats. Jag får en speciell magisk känsla där, och det finns för mig knappt inget som är bättre än att uppleva platsen från hästryggen.

   Jag önskar dig också en fin fortsättning på hösten☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: