Samma datum för fem år sedan

Samma datum för fem år sedan

En annan tid, ett annat jag. Fem år kan gå fort samtidigt som det känns som många år har passerat. För fem år sedan levde jag ett annorlunda liv mot idag, och hade – vad jag trodde – outsinlig energi och styrka. Men trots allt är vissa delar av livet sig lika. Det finns sådant jag saknar ibland, men det har också tillkommit nytt innehåll i livet. En lång tid efter att hälsan och stora delar av mitt liv slogs i bitar, kände jag mig som en blek skugga av mig själv. I ärlighetens namn känner jag mig så ibland fortfarande. Det brukar inträffa när jag ser minnen av sådant jag gjorde och brann för förut, och som jag fortfarande vill göra – trots att hälsan sätter stopp. Men jag är ganska bra på att rikta bort mitt fokus från minnen som fyller mig med saknad, och befinna mig i nuet istället. I nuet är jag bara en annan nyans av mig själv, och i mina drömmar och tankar om framtiden är jag färgstark igen.

Bilderna är tagna i helgen, och samma dag som ridturen ägde rum råkade jag se en bild som togs samma datum för fem år sedan. Vi var även den dagen och red på Omberg, och Lilla Mannen var fotad vid transporten på samma plats med samma sadel. Han hade en annan kompis då, som numera är djupt saknad där han vandrar på de gröna ängarna. Men nu har vi Tempis som liksom sin företrädare är en underbar häst med ett hjärta av guld. Hästarna var (förutom Tempis) liksom jag i betydligt högre kondition förut, men man får göra vad man kan efter de omständigheter som råder. Något som inte har gått förlorat sedan en annan tid och ett annat liv är förmågan att njuta i nuet av sånt som är vackert, gott och behagligt. Måtte jag aldrig förlora denna kärnegenskap hos mig själv.

Lilla Mannen på samma plats som för fem år sedan, efter en härlig tur i den vackra skogen. Han var lika glad, nyfiken och vänlig som alltid, och gick piggt med spetsade öron i täten. När jag sitter på hans rygg känner jag hans positiva energi strömma in i mig.

Tempis åter vid transporten lagom till solnedgången. Han är en godmodig, lugn, glad och humoristisk vän som kom in i mitt liv när livskrisen var svidande kännbar. Han var inte lycklig när vi sågs första gången men det är han nu, och han delar frikostigt med sig av sin glädje och sitt goda hjärta.

Jag har tusentals bilder på hästarna, för det finns alltid fina ögonblick att fota. Råkar det dessutom vara solnedgång går den olydiga telefonkameran nästan varm.

Vi rullade hemåt kort innan mörkret föll, och jag gick som vanligt ur bilen när det fanns något fint att fota. Ibland hamnar även fordonsekipaget på bild såsom denna dag.

Jag önskar alla en fin ny vecka, och sänder med en uppmaning om att se livets ljusglimtar när de uppenbarar sig. För dom finns där varesig man tänker på dom eller inte, och såväl i ljusa som mörka tider.

28 thoughts on “Samma datum för fem år sedan

 1. Visst ändrar sig livet och ibland kan man sakna det som har varit men samtidigt får man som du säger uppskatta det man har och kan. Det låter som en fin tur iallafall och hästarna låter väl omhändertagna, de är nog nöjda med livet. Du tar så mycket fina bilder.

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!<3 Ja så är det, och egentligen har man kanske inte så mycket annat att välja på om man vill sig själv sitt bästa.
   Ja det var en riktigt fin tur.

 2. Ja du allt runt om oss ändra men även vi. 5 år är inte så lång tid men ändå är det så.
  Vad mysigt att bara kunna lasta hästarna och fara ut på en rid tur. Snacka om frihet 🙂

  1. Ja på fem år kan allt och inget hända, men någon sorts förändring lär man väl i regel få uppleva. Ja till häst ute i naturen känner jag verklig frihet?

  1. Tack så jättemycket! Jag kan förstå den känslan. Det kan hända att jag känner något liknande någon gång när jag ser din härliga familj<3

 3. Jag levde också ett annorlunda liv för fem år sedan o trodde aldrig jag skulle sluta så här 😀 Trivs väldigt bra med mitt liv idag de känns naturligt o väldigt bra 😀 Men så vackra hästar Åhh de är väldigt magnifika djur verkligen 🙂

  1. Tack så mycket!? Ja det är verkligen magnifika djur☺️ Så härligt att ditt liv har förändrats till att bli så bra!<3

 4. Mm…på fem år händer det mycket. Men för dig har det stått still ??. Nä. Skoja ☺️.
  Det är lite kul att man får upp minnen på FB så man ser vad som hände för 1, 2 & 3 år sen kanske mer.
  Ha det så bra!

  1. Haha, ja den senare delen av de fem åren har det faktiskt stått väldigt still? Men det är för det mesta kul när man får upp minnena av vad man gjorde?
   Ha det så bra du också!

 5. Ibland kan det vara bra att se tillbaka om inte annat så för att se vart man har hamnat och vilken riktning man befinner sig i. Alltså jag kan förstå om kameran går varm bland hästarna, finns inga vackrare djur är hästar och de är så förstående och goda tröstare. Saknar att ha hästar i vår närhet nu.

  1. Ja det kan vara nyttigt att se tillbaka, och även om jag inte själv går och tänker på det förflutna så mycket så får man ju se minnena som FB visar. Jag kan förstå att du saknar att ha hästar i din närhet, för det är underbara djur.

 6. Jag önskar jag var bättre på att vara i nuet. Det är något som jag är dålig på. Antingen så tänker jag på framtiden eller hur saker var för. Jag kommer sällan till ro. Härligt att du har dina hästar och att dom gör den glad och lycklig 🙂

  1. Det går att träna sig på att befinna sig mer i nuet. Jag råkar lyckligtvis alltid ha haft lätt för det, men man kan t ex ta hjälp av meditation.
   Ja hästarna betyder väldigt mycket för mig?

 7. Ja ibland visar sig livet en helt annan kontrast eller vad det heter, att allt kan se så olika ut på 5 år. Mycket fina hästar!

  Hur mår du annars idag? (svara gärna på bloggen så jag inte missat ditt svar)

  Kram!

  1. Tack så mycket! Ja så är det verkligen. Som svar på din fråga kan jag berätta att jag har skrivit om mitt mående på sidan om mig:)
   Kram!

 8. Fem år är inte en lång tid. Men när det kommer till minnen och så mycket som förändras är det verkligen en lång tid. Mycket som hänt och förändrats. Mycket positivt och negativt. Det som förändrats har även lämnat mycket spår i oss alla. Det kan kännas tungt och man längtar tillbaka. Det finns så mycket jag önskar man kunde dra tillbaka tiden. Tyvärr får man blicka framåt och se tillbaka när det är till de underbara stunderna. Hoppas även du får en ljus och trevlig vecka vännen!

  1. Ja så är det. Det kan hinna hända mycket som sätter sina spår. Men om jag blickar tillbaka någon gång så är det nästan alltid på de fina minnena. Sådana kan man ju lyckligtvis även skaffa fler av vartefter.
   Hoppas att du får en fin fortsättning på veckan vännen!

 9. Fina bilder du delar med dej av 🙂 I bland när man tänker på saker man kunde göra förut så kan man ju inte allt se ljust på saker men som du säger leva i nuet är en bra grej 🙂

  1. Tack så jättemycket!<3 Ja nog skulle jag ge mycket för att få tillbaka orken och förmågorna jag hade förut. Men jag är övertygad om att enda vägen tillbaka är att ha en positiv inställning<3

 10. Visst hinner det hända mycket under fem år även om det inte känns så länge. Försöker som du leva i nuet och göra det bästa av livet här och nu. Förstår att de underbara hästarna berikar dina dagar. Så magiska foton och roligt att du tog foton på samma plats fem år senare.

  Ha det så gott ?

  1. Tack så jättemycket! Ja hästarna berikar verkligen mina dagar, och livet skulle kännas tomt utan dem. Det här att göra det bästa av livet här och nu är viktigt, för det är ju i nuet vi lever oavsett var vi befinner oss i tankarna.

   Ha det så gott du också!?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: