I en blöt väntans tider

I en blöt väntans tider

Här sitter jag nyduschad av naturen, och ser ut som en blöt slickad katt. Jag funderar på vad som hände med sommaren. Avresan är så nära att det nästan går att ta på den, och sommarvärmen har sedan några dagar gett vika för kyla och regn. Det är nästan så att jag ångrar mig att jag inte har doppat mig i sjön än – men bara nästan? Drömmen för i år var att rulla ut ur landet, för det var några år sen vi gjorde det. Men det går ju inte i dessa tider. Så jag hoppas verkligen att det inte bara är regnkläderna som kommer till användning under årets färd. Nåväl, vädret hinner ju ändra sig tack och lov. Rutten ligger öppen, så vi åker mot bästa vädret som står till buds. Våran gamla trotjänare har genomgått diverse reparationer och är nu redo att lämna gårdsplanen.

I förrgår var jag på naturmeditation med trummor i skogen, och det var en spännande, rolig och faktiskt magisk upplevelse. Jag hade lyckligtvis klätt på mig ordentligt, så jag var nog den enda som inte frös. Det är något väldigt speciellt med att lyssna på trummor, och jag kände mig verkligen hemma i upplevelsen. Man fick också bland annat prova att kolla storleken på sin aura. På bilden nedan får jag min aura kollad. Bilden är suddig för jag har redigerat bort massor. Vi stod utspridda som sig bör i dessa tider, och jag tog bort de andra deltagarna som syns med ansiktet ifall dom inte vill synas i min blogg.

Så sist men inte minst för denna gång, kan jag nämna att en ingrediens till det uteblivna julbaket kom till användning igår? Jag fick ett sällsynt ryck och bakade två saffranskakor. Det luktade juletider i köket såhär i julitider, men gott var det! Vi trotsade kylan och slog oss ner i paviljongen – ordentligt påpälsade – och åt oss riktigt kakmätta?

Jag önskar alla en fin dag!?

Glömde förresten nämna att inläggsbilden är tänkt att visa hur regnet skvalar, men jag tror inte att den lyckas förmedla min avsikt…?

22 svar på ”I en blöt väntans tider

  1. Ja jag hoppas det, för det regnar så mycket att jag inte ens kan bära ut dom sista sakerna till bilen utan att bli dyngsur.

 1. Vad skönt det verkar vara med naturmeditation. Kan tänka mig att trummorna är avslappnande. Synd på vädret men har man ordentligt på sig kan det bli nice ändå ???

  1. Ja det är skönt och man faller nästan i trans av trummorna.
   Ja det blir skönt att komma hemifrån även om lite uppehåll i dagsregnandet vore trevligt?

  1. Ja vi brukar semestra med husbilen i Sverige varje sommar, så det var lite typiskt bara att vi ville köra utomlands just i år.
   Ja kakorna blev riktigt goda!

 2. Så härligt att ha en egen husbil, vi har hyrt en ett år och annars har vi hyrt husvagn. För några somrar sedan gjorde vi precis som du skriver…kollade väderrapporten och körde dit vädret var som bäst….det blev en spännande resa och jag tror att jag var den enda bland mina kollegor som hade haft fint väder nästan hela semestern ?
  Spännande med naturmeditation….det är något magiskt med trummor

  1. Ja det är härligt, och man kan vara så flexibel också. Just det här att kunna åka dit vädret är bäst är väldigt bra, och att man i dessa tider kan semestra utan att trängas med folk. Det är också spännande att inte ha allting planerat.
   Ja jag håller med om att det är något magiskt med trummor?

 3. Det är väl ändå rätt bra med en husbil som nu i dessa tider då man ska undvika folk. Då kan ni ju stå för er själva. Dock kanske det blir lite svårt med dusch och toalett?? Men härligt att ni snart drar iväg på lite semester 🙂

  1. Ja i dessa tider är det perfekt att resa med husbil, för man kan hålla sig undan folk så mycket man vill. Vi har badrum i husbilen, stor vattentank, producerar egen el med solpaneler och har dubbla gasflaskor till spis och vattenvärmning mm. Så det är nästan som att rulla omkring i en liten lägenhet?

  1. Ja olika dofter hör ofta hemma i olika sammanhang. Men saffran är himla gott åter runt?
   Ja jag saknar verkligen sommarvärmen. Jag vill kunna njuta av att vara utomhus, utan att vara påpälsad en massa kläder mot kyla och regn…

 4. Ja de regnar här med – i flera dagar o ja jag saknar solen o värmen ska du veta för nu är ja less på detta ;P

  1. Ja efter ett antal dagar av ihållande regn, hård blåst och kalla kvällar är iallafall jag rätt så less?

 5. Åh, det låter otroligt mysigt att inte ha någon speciell destination som mål utan ge sig ut på vägarna och åka dit vädret och känslan tar en! Håller verkligen tummarna för att vädret blir på bättre humör så att ni får lite sol och värme på semester 🙂

  1. Ja det är en slags tjusning i att inte ha allt planerat. Det blir iallafall lite mera spännande så. Ja nu måste vädret sannerligen bli på bättre humör?

 6. Åh ni hade ju tropiskt väder för nån vecka sen väl?
  Så typiskt att det vänder precis när man har något planerat. Men Sveriges väder kan ju ändras på en timme så ni får nog tillbaka sommarvärmen snart 🙂
  Gud så gott med saffrans kakor. Är det som socker kaka med saffran i?

  Kram kram

  1. Ja det kändes iallafall tropiskt. Men du har ju rätt i att det kan ändra sig tillbaka till det bättre lika snabbt igen?
   Ja det är sockerkakor med saffran i. Jag tog en halv påse saffran till två kakor, och det blev rejält mycket saffranssmak?
   Kram kram!

 7. Vi skulle ha varit till Turkiet nu i september faktiskt men det blev avbokat i och med omständigheterna, plus att jag inte är i bra form att åka iväg just nu! Kan istället hålla tummarna för att vi båda får rulla ut ur landet som nästa år om de lugnat sig med allt 😀 Vad intressant det lät med trummorna, jag har inte hört om det innan?! Är det pekare hon använde på dig? 😀 Kanske ser helt fel men ser ut som det? Du får rätta mig om jag har helt fel! Du gjorde nog helt rätt i att klä dig ordentlig också haha, för som sagt är det ju inte sommarvärme just nu. Kram på dig och jag hoppas vi kommer få lite varmare dagar framför oss i sommar som vi istället kan njuta av! <3

  1. Ja vi håller tummarna stenhårt att vi kan göra vad vi vill nästa år istället. Då kommer våra resor att kännas ännu härligare när vi har längtat så länge?

   Ja det var en både intressant och spännande meditation, och trummorna hjälpte till att koppla bort tankarna och förflytta en till något helt annat. Det var magiskt!
   Ja du har rätt – det är pekare. Det var jättehäftigt! Du kan ju googla efter naturmeditation/trummeditation i dina trakter. Med lite tur kanske någon håller sådana.
   Kram på dig och jag hoppas verkligen detsamma!? <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: