Något jag är dålig på

Något jag är dålig på

Det finns något som många är bra på, men som jag är riktigt usel på. Om det beror på glömska, förträngt ointresse eller lathet ska jag inte spekulera vidare i. Det handlar i vilket fall om att fota vad jag äter. För medan många arrangerar sina måltider så vackert att smaklökarna hoppar igång vid blotta åsynen av bilderna, lyckas jag sällan prestera några kort alls. När jag kommer ihåg att fota är faten redan rensade, eller åtminstone på god väg. Eller så knäpper jag någon gång en snabb bild på en kladdigt upplagd måltid, serverad på ett slarvigt dukat bord.

Nåväl, nu tänkte jag iallafall visa några enstaka bilder på en av husbilslivets största fröjder, nämligen ätandet. Det är inte färdens allra läckraste måltider jag visar, för dom glufsade jag i mig innan kameran ens var påtänkt. Nej det blir bara en liiiten inblick i det stora semesternöjet att äta. Så håll till godo!😆 Först till beskådan är äggröra med rödlök och fetaost – stekt till oigenkännlighet och enkelt upplagd i frånvaro av närande sallad. Nedsköljd med ett glas kallt pärlande vin.

Nästa anrättning är gurk- och morotsstavar med holidaysmakande gräddfilsdipp!

Så kommer en bild på en salladstallrik som var riktigt gott komponerad av allt möjligt.

Färdkost blir det förstås en del också. Smaken är helt överlägsen bildkvaliteten!

Så en bild av en kladdig och smulig men himmelsk smakupplevelse, i en mängd som nästan spräckte magen: Bärbuffen på Eriksgården i Sjöbo. Tre skålar satte jag i mig – välfyllda med olika bär, glass, maränger, sås och strössel. Gissa om jag stönade och stånkade efteråt…

Lite kvällssnacks kan också slinka ner någon gång, även om jag försöker undvika sent kvällsätande. Nedan en riktig lyxvariant – torrostade jordnötter med ett glas bubbel.

Här rundar jag av denna kulinariska kavalkad, och önskar alla Bon Appetit vad ni än äter idag!😄

66 thoughts on “Något jag är dålig på

 1. Fota mat är kul, lyckas ofta få till bilder men glömmer lägga upp dem. Tycker det är kul att du skriver lite om er semester, så roligt att se vad andra hittar på. Efterrätten såg helt himmelsk ut 👌🏻

 2. Men så härligt! Önskade att jag men kunde köpa en husvagn och bara dra iväg! Önskade man kunde göra det! Fuuusk!

  Härlig maten och efterrätten ser super gott ut!!

 3. Oj vad jag känner igen mig! Ibland tänker jag att jag ska fota min tallrik, och så poff är den tom och det är alldeles för sent! Samma sak med att ta bilder när jag är på utflykt eller något – jag är så fullt upptagen med att ta in och uppleva att kameran/mobilen får ligga kvar i väskan. Det behöver inte vara en dålig sak heller, egentligen 🙂

  1. Jag tycker inte att det är en dålig sak😊 Det är fantastiskt att vara så inne i att njuta av nuet, att man glömmer att fota! Så är det med maten för mig. Jag njuter oerhört av naturen och mycket annat också, men där lyckas mitt enorma fotointresse tränga sig igenom!😄

 4. Jag fotar typ alltid min mat, haha 🙂 men är dålig på att fota när vi gör andra saker. Speciellt med kompisar, för då tar jag inte fram mobilen lika ofta!

  1. Jag tycker att det låter jättebra att du inte har mobilen framme när du umgås med dina kompisar!😊 Personligen har jag totaltröttnat på dom som stirrar i sin mobil hela tiden när vi umgås😣

  1. Åh tack så jättemycket!😃 Så roligt att du tycker det! Jag får dock bekänna att det var ren tur om den bilden ser fin ut, för jag hade bara ivrigt lastat på alltsammans utan en tanke på att fota😆

 5. Jag är också rätt så dålig på att ta kort på maten nu. Förut så tog jag kort på all mat till min blogg 🙈 bärskålen med glass och maränger såg väldigt god ut 🙂

 6. Proffsfotografer får sina glansiga och fina men dock oätbara. Ofta falsk fyllning och rikligt med olja för glansen.

  Jag är också ganska dålig på att fota maten men om det beror på ätstörningen i sig eller brist på motivation vet jag inte.

  Kram på dig!

  1. Ja jag kan tänka mig att det tas till ett och annat knep när bilderna ska se riktigt proffsiga och inbjudande ut.
   Kan också tänka mig att om man inte har en bra relation till mat, kan lusten att fota den vara ganska liten.

   Kram! <3

 7. Åh så god salladen såg ut. Det var ju visst fina foton. Men håller med att de är svårt. Jag är inte bra på att foto mat. Men dina bilder bli ju finare hehe

 8. Jag är precis likadan, men ibland kommer jag på mig själv och fixar lite men speciellt inte mycket. Dock måste jag säga att dessa bilder fick mina smaklökar att vattnas! MUMS!

 9. Jag tror att det är en träningssak det där med matbilder. Du får kolla på andra och försöka se vad du gillar med deras bilder och skapa dina egna. Kram på dig

  1. Ja jag kan nog lära mig fota snygga matbilder om jag försöker. Frågan är bara hur jag lär mig att inte vara så glupsk att jag glömmer att fota innan maten är slut…😆 Kram! <3

 10. åh men ja va mysigt i husbil har åkt en sem med husbil va så mysigt
  ‘ ja men ja lyckas på senare tid blivit glömsk o glömmer ta kort o sen sitter ja här o ka visa bilder ha ha
  såg mysigt ut ändå 🙂

 11. Haha, sällan jag tar kort på det jag äter. Det är bara om jag är nånstans och får något helt fantastiskt på tallriken som jag bryr mig om det 🙂

  1. Haha, då tycker jag att det är ännu svårare att komma ihåg att fota, för då blir jag ännu mera sugen!😄

  1. Ja när man är ute och campar smakar det mesta extra gott, och det finns för mig en slags tjusning i det enkla. Man kan ju i vilket fall som helst inte laga vilka rätter som helst.
   Hoppas att det blir tillfälle för dig också att campa snart!😊

 12. Åh , vilket underbart inlägg och så härligt du skriver…. jag tyckte all mat såg god ut. Arrangerad eller ej… jag brukar inte heller arrangera lin mat inför fotografering. Jag bara knäpper en bild för sakens skull

 13. Hehe, jag kan bli grön av avund när jag ser andras läckra rätter. Mat är något som jag tycker är så svårt att fota. Kul att du delar med dig av dina mindre perfekta rätter. Det behövs lite mer operfekthet i sociala medier.

 14. Tack för bilderna ❤
  Så kul att se husbilslivet och jag tycker du visar maten på ett härligt sätt, precis som det ser ut. Jag är udel på matbilder 😂

 15. Du det var ingen liten glasskål du åt. Ser riktigt gott ut men jag hade ju inte orkat hela den skålen. Omelett är gott och jag ar nu börjat älska fetaost så gott. 🙂

 16. Tänk jag är också urkass på precis det. Hur fotar man sin mat snyggt?
  De flesta hittar de allra finaste vinkar 😂

  Visst blir maten ljuvligare på någotvis när man är på resande fot ❤

  1. Ja maten blir verkligen ljuvligare när man är på resande fot och campar!😊 Det måste bero på all friskluft och natur som främjar aptiten!❤️

 17. Jag vet inte om jag är speciellt dålig på att fota matbilder. Däremot så är jag lite allergisk mot de som du beskriver i ordning ställda och fixade bilderna. tycker allra bäst om bilder som visar på verkligheten

 18. Haha, är många gånger som jag lagat mat som ser helt underbar ut men så är jag så hungrig så jag hinner äta upp allt innan jag kommer på att jag kanske borde tagit en bild 😀 Men den där salladen där såg riktigt mumsig ut!!

 19. Haha åh så jag känner igen mig! Jag föredrar faktiskt bilder från verkligheten istället för perfekt arrangerade bilder så detta inlägg gillar jag verkligen 🤗 Sen blev jag ju otroligt sugen på grönsaksstavar med dipp, så gott!

  1. Åh tack så jättemycket!😄 Jag får erkänna att jag också gillar bilder från verkligheten bäst🤗
   Ja grönsaker och dipp är sååå supergott!

 20. Intresset är inte heller helt mitt när det kommer till att fota mat. Höll på med det ett tag men insåg inte varför. Då och då, speciella tillfällen, absolut! 😀

  1. Ja man kan ju egentligen fråga sig varför man ska fota allt man äter, för i ärlighetens namn är ju inte all maten intressant😄

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: