Att skapa klänningar för glitter och glamour

Att skapa klänningar för glitter och glamour

Idag tänkte jag berätta något nytt om mig själv, nämligen att jag brukade sy mina egna färgsprakande klänningar. Nu är det tyvärr ett antal år sen klänningarna kom till användning, men dom användes flitigt i festliga sammanhang. I det här inlägget visar jag några glittrande kreationer som jag har sytt och broderat.

Det är lite pilligt och tar ett antal timmar att få alla pärlor och paljetter på plats. Mönstren har jag hittat på själv.

Nedan syns klänningarnas sprund. Jag tycker att det är snyggt med sprund och brunbrända  ben.

Jag har försökt att fota av ett par bilder där jag har på mig mina kreationer, men det var inte lätt. Det är pappersfoton som är tagna av fotograf, så jag hade inget annat val än att försöka. Men det blänkte i pappret hur jag än bar mig åt? Hursomhelst hade det inte blivit bättre bilder om jag hade tagit klassiska selfies framför spegeln med stallrufsigt hår och allmänt ovårdat utseende?

På bilden nedan har jag på mig en vit cocktailklänning.

Hela framsidan av klänningen är broderad. Det kanske inte syns så bra, men det är små buketter.

Nu funderar jag som bäst på när jag kommer få tillfälle att vara lite glamourös igen. Det återstår att se när och hur det inträffar.

 

Jag önskar alla en fortsatt fin dag!?

0

70 svar på ”Att skapa klänningar för glitter och glamour

  1. Åh tack så jättemycket!? Jag tar sällan foton på mig själv, och nuförtiden är jag sällan särskilt tillpiffad heller?
   Vem vet – att lära sig sy kanske är som att lära sig cykla, så du kanske kan mer än du tror!?

 1. Men oj vilka fina kreationer, vad duktig du är! Förstår att det där var pilligt men resultatet blev ju jättefint.. Hoppas du får användning av de snart igen!

  1. Tack så jättemycket!? <3 Ja det är kul, och jag tror att det finns kurser om du vill lära dig?

 2. Gud så snygga klänningar! Du är ju så duktig som har gjort detta själv. Nu är inte jag den som gillar eller trivs i klänningar men hade kunnat tänka mig ha den ljusblåa/turkosa klänningen på mig 🙂

  1. Åh tack så jättemycket!? Jag får erkänna att jag använder ytterst sällan klänning till vardags, och aldrig i jobbet. Så kul att du gillar den turkosa klänningen, för det är min favorit!?

 3. Men WOW vilka konstvärk! Vad kul att få läsa om detta & se lite bilder. Hoppas på flera sådana här inlägg 🙂

 4. Wow va duktig du är ! Och verkligen super fina bilder på dig !!! Vill också lära mig att sy kläder ;D

 5. men alltså HUR duktig är du inte på att sy vilket pill med alla pärlor så otroligt fina o mönster själv så duktig o verkligen ett intresse kan ja förstår spännande men ja när man ska va glamorös nästa gång =)

  1. Åh tack så jättemycket snälla du! Ja det är ett roligt intresse, och spännande att se kläderna ta form! Får väl bara hoppas på nya tillfällen för användning?

 6. Vad roligt att få se bilder på dig. Tycker att klänningarna är riktigt snygga och du är riktigt duktig ju! Måste ha tagit timmar att sy dit alla paljetter.

 7. Nämen du skojar?? Är det något du inte kan eller?? Slutar verkligen aldrig att häpnas över vilken fantastisk person du är när jag kikar in här! STOR KRAM hjärtat <3

  1. Åh tusen tack hjärtat!!? <3 Så glad jag blir! STOR KRAM vännen och ha en underbar dag! <3

 8. Men oh så görsnygg, och vilka underbara klänningar, vilken gåva du har. Du borde hitta ställen att använda dem på för de är vansinigt läckra ❤

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!❤️ Ja jag måste hitta något sammanhang att vara så uppklädd igen?

 9. Men åååh så härligt!!! Och vad du är skicklig!! Wow! :O Såna där vackra, dekorativa klänningar hade jag inte klarat av att sy.

  Min mamma är sömmerska och jag har alltid älskat att ”designa” och rita upp egna kläder som jag drömmer om att sy. Men jag har aldrig riktigt lärt mig att sy dem. Nu det senaste året har jag bestämt mig för att lära mig det. Det verkar så roligt och tillfredställande att se sina egna skapelser ta form!

  Hoppas att du fortsätter att sy och visa oss dina skapelser!! 🙂 De är underbara!

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!? <3 Ja det är roligt, spännande och tillfredsställande att se sina skapelser ta form och växa fram - ända från en idé till ett färdigt plagg. Jag är säker på att du kan lära dig om du har ett stort intresse och dessutom en mor som är sömmerska och kan bidra med hjälp och goda råd?
   Jag är självlärd av rent intresse. Jag började sy kläder åt mina dockor redan när jag var barn, fast då sydde jag för hand. Har på något underligt sätt alltid vetat hur man gör.

   Jag kanske kan göra ett inlägg om min brudklänning??

 10. Wow! Att kunna sy sådana riktiga festklänningar. Så fin du är på fotona. Jättesöt. Vi får väl hoppas att du får tillfälle att använda klänningarna igen.

 11. Sv; ja, det var jättetrevligt att min familj fick låna loftet. Väldigt passande om man inte har tillräckligt stort så att alla får plats! 🙂

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!? Så roligt att den turkosa är din favorit, för det är min favorit också!

 12. Sv; ja, han är för go min lilla kille! 🙂

  Ja, precis. Brooklyn nine-nine går på Netflix. Tyvärr bara 4 säsonger av 6 finns, men dem är super bra och går att se på de två sista säsongerna på annat håll! 🙂

 13. Sv; ja, super somrigt och fint med en kjol. Älskar verkligen att ha kjol, oavsett årstid 😀

  Ja, den filmen (första Harry Potter filmen) är himla bra. Skulle önska att se på andra filmen nu inom kort, men har maraton med min vän och hon kan inte se den fören i september/augusti. Ska man fuska :’D

  1. Ja det är fint med kjol, men lite kallt på vintern (tycker jag som är frusen av mig)?

 14. Sv; ja, så fina kläder! Nu till sommaren är man alltid sugen på nya fina kläder 😉

  Hoppas att allt bara är bra med dig! 🙂

  1. Ja personligen tycker jag bättre om sommarkläder?

   Det är lite sisådär. Är jätteförkyld med igenkorkade bihålor och hosta, så jag är så trööött??

   Hoppas att det är bra med dig!❤️

 15. Gud vad mycket snyggt vännen 🙂 Sommaren är bäst varpå kläderna, på vintern är de så många jobbiga och tunga kläder man ska dra på sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *