Att skapa klänningar för glitter och glamour

Att skapa klänningar för glitter och glamour

Idag tänkte jag berätta något nytt om mig själv, nämligen att jag brukade sy mina egna färgsprakande klänningar. Nu är det tyvärr ett antal år sen klänningarna kom till användning, men dom användes flitigt i festliga sammanhang. I det här inlägget visar jag några glittrande kreationer som jag har sytt och broderat.

Det är lite pilligt och tar ett antal timmar att få alla pärlor och paljetter på plats. Mönstren har jag hittat på själv.

Nedan syns klänningarnas sprund. Jag tycker att det är snyggt med sprund och brunbrända  ben.

Jag har försökt att fota av ett par bilder där jag har på mig mina kreationer, men det var inte lätt. Det är pappersfoton som är tagna av fotograf, så jag hade inget annat val än att försöka. Men det blänkte i pappret hur jag än bar mig åt😬 Hursomhelst hade det inte blivit bättre bilder om jag hade tagit klassiska selfies framför spegeln med stallrufsigt hår och allmänt ovårdat utseende😆

På bilden nedan har jag på mig en vit cocktailklänning.

Hela framsidan av klänningen är broderad. Det kanske inte syns så bra, men det är små buketter.

Nu funderar jag som bäst på när jag kommer få tillfälle att vara lite glamourös igen. Det återstår att se när och hur det inträffar.

 

Jag önskar alla en fortsatt fin dag!😊

64 thoughts on “Att skapa klänningar för glitter och glamour

  1. Åh tack så jättemycket!😄 Jag tar sällan foton på mig själv, och nuförtiden är jag sällan särskilt tillpiffad heller😆
   Vem vet – att lära sig sy kanske är som att lära sig cykla, så du kanske kan mer än du tror!😄

 1. Gud så snygga klänningar! Du är ju så duktig som har gjort detta själv. Nu är inte jag den som gillar eller trivs i klänningar men hade kunnat tänka mig ha den ljusblåa/turkosa klänningen på mig 🙂

  1. Åh tack så jättemycket!😃 Jag får erkänna att jag använder ytterst sällan klänning till vardags, och aldrig i jobbet. Så kul att du gillar den turkosa klänningen, för det är min favorit!😃

 2. men alltså HUR duktig är du inte på att sy vilket pill med alla pärlor så otroligt fina o mönster själv så duktig o verkligen ett intresse kan ja förstår spännande men ja när man ska va glamorös nästa gång =)

  1. Åh tack så jättemycket snälla du! Ja det är ett roligt intresse, och spännande att se kläderna ta form! Får väl bara hoppas på nya tillfällen för användning😄

 3. Nämen du skojar?? Är det något du inte kan eller?? Slutar verkligen aldrig att häpnas över vilken fantastisk person du är när jag kikar in här! STOR KRAM hjärtat <3

 4. Men oh så görsnygg, och vilka underbara klänningar, vilken gåva du har. Du borde hitta ställen att använda dem på för de är vansinigt läckra ❤

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!❤️ Ja jag måste hitta något sammanhang att vara så uppklädd igen😄

 5. Men åååh så härligt!!! Och vad du är skicklig!! Wow! :O Såna där vackra, dekorativa klänningar hade jag inte klarat av att sy.

  Min mamma är sömmerska och jag har alltid älskat att “designa” och rita upp egna kläder som jag drömmer om att sy. Men jag har aldrig riktigt lärt mig att sy dem. Nu det senaste året har jag bestämt mig för att lära mig det. Det verkar så roligt och tillfredställande att se sina egna skapelser ta form!

  Hoppas att du fortsätter att sy och visa oss dina skapelser!! 🙂 De är underbara!

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!😄 <3 Ja det är roligt, spännande och tillfredsställande att se sina skapelser ta form och växa fram - ända från en idé till ett färdigt plagg. Jag är säker på att du kan lära dig om du har ett stort intresse och dessutom en mor som är sömmerska och kan bidra med hjälp och goda råd😃
   Jag är självlärd av rent intresse. Jag började sy kläder åt mina dockor redan när jag var barn, fast då sydde jag för hand. Har på något underligt sätt alltid vetat hur man gör.

   Jag kanske kan göra ett inlägg om min brudklänning?😃

 6. Wow! Att kunna sy sådana riktiga festklänningar. Så fin du är på fotona. Jättesöt. Vi får väl hoppas att du får tillfälle att använda klänningarna igen.

 7. Sv; ja, det var jättetrevligt att min familj fick låna loftet. Väldigt passande om man inte har tillräckligt stort så att alla får plats! 🙂

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!😊 Så roligt att den turkosa är din favorit, för det är min favorit också!

 8. Sv; ja, han är för go min lilla kille! 🙂

  Ja, precis. Brooklyn nine-nine går på Netflix. Tyvärr bara 4 säsonger av 6 finns, men dem är super bra och går att se på de två sista säsongerna på annat håll! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: