En sorglig dag

En sorglig dag

När det här året är slut kommer det för min del att bli ihågkommet som förlusternas år. Aldrig förr har så mycket hänt på så kort tid. Det är inte endast flera liv som har gått förlorade utan andra stora saker också. Igår åkte vi ännu en gång för att ta ett sista farväl. Hur många såna ska man tvingas uppleva på kort tid? Det är inte utan att jag ibland undrar vad som är meningen med allt som sker.

På kyrkogården gjorde vädrets makter sitt för att bidra till stundens svårighet. Ett blött snöfall tyngde redan hängande axlar, och tårar blandades med vattendroppar på sorgsna kinder. Det var ruggigt och ledsamt, men blev ändå en väldigt fin stund.

Efteråt samlades vi på ett café, och det tog sin tid att tina upp. Men lite mat bidrog till att höja kroppstemperaturen. Jag visar inga foton i bloggen av respekt för familj och släkt som inte har intresse av att synas på nätet.

Det här året har verkligen fått mig att fundera över hur skört och ömtåligt livet är. Man kan ta det för givet. Man kan ta allt och alla omkring sig som en självklarhet i tillvaron. Alla bara finns där och dagarna går precis som vanligt. Men plötsligt finns det bara ett ändlöst tomrum där någon alltid har funnits. Hur tar man vara på den tid man har fått sig given? Hur använder man den? Lever man eller överlever man? Det är inte på den sista dagen man ska upptäcka att ”ojdå, alla dagarna som kom och gick – det var visst dom som var livet…”

Ett par bilder jag tog längs färden får illustrera dagens tankar.

0

84 svar på ”En sorglig dag

 1. Så sorligt det låter att det snöade och var kallt på krykogården. Det är alltid tråkigt när man förlorar någon nära. Kan tänka mig att ni tinade upp på caféet. Stor kram

  1. Tack så jättemycket fina du!<3 Jag har förstått att vi har råkat ut för liknande saker, och ger dig en stor kram tillbaka!

 2. Har fått denna tankeställare i år jag också. Livet och döden hänger på en sån skör liten tråd och man måste vara tacksam för allt i livet. Kramar fina du <3

 3. Vackra bilder. Men tungt och förlora någon, eller flera under samma år. Ja ibland tror jag att man bara överlever. I vissa perioder. Sen lever man i vissa perioder. Lite på vad livet ger en. Jag får se vilket jag hamnar i nov/december i år… 🙂

  1. Tack så mycket! Ja i perioder handlar det nog om att man överlever. Hoppas att livet bjuder på ett bättre år nästa år.

 4. Det går inte en dag utan att jag tänker på hur skört livet är. Jag har därför lärt mig att ha lätt till skratt, ge andra en andra chans, aldrig somna arg. Man vet aldrig vad nåsta dag har med sig i bagaget. Jag beklagar sorgen! ? Kram ❤️❤️❤️

  1. Tack fina du!❤️ Det är kloka ord som jag också försöker att leva efter. Man vet aldrig vad som händer imorgon❤️

 5. Åh fyfan, jag blir så ledsen av att veta att jag inte är ensam om att gå igenom sorg. Finns inget man kan säga egentligen, en dag i taget <3

 6. Beklagar 🙁 Det är lustigt det där, att man ska förlora för att veta vad man har, så har det varit för mig iallafall, att upptäcka att imorgon kan det vara försent kommer ofta försent..

 7. Beklagar verkligen<3 Hoppas du inte ska behöva genom gå det igen på ett bra tag.. Inget roligt år för dig.. Nästa måste bli mycket bättre! Massa kramar<3

  1. Tack fina du!❤️ Ja nästa år kan väl knappast bli annat än bättre – hoppas jag. Kramar!❤️

 8. Massa kramar och jag beklagar sorgen!
  Man får sig verkligen en tankeställare och ett uppvaknande om livet.
  Kom ihåg att du aldrig är ensam!

 9. Det är verkligen inte kul att förlora någon och inte fler på kort tid. Brukar ibland stanna upp och tänka att man ska ta vara på tiden som man får tillsammans för man vet aldrig när det kan ta slut. Vilket jag tycker är lite läskigt men sant! kram 🙂

 10. Åh va ledsamt!
  Beklagar verkligen din sorg!
  Hoppas att 2019 blir ditt år med lycka!!!
  Ta hand om dig och dina kära,

  Ha en fin kväll,

  kram kram

 11. Finaste du, jag lider med dig! Min farfar gick bort för två månader så vet hur jäkla tufft de är att mista någon ? Skickar en massa Styrkekramar till dig? Du verkar som en så god & härlig person och jag önskar dig verkligen all lycka i livet!❤️

  1. Åh tack så jättemycket fina du!❤️ Det värmer så otroligt mycket i hjärtat att läsa dina fina ord!❤️ Jag önskar dig också all lycka i livet!???

 12. Nej men gud vad ledsamt att läsa att du har förlorat så många människor den senaste tiden. Beklagar sorgen förstår helt och hållet att det är jobbigt och tufft.

 13. Jag beklagar sorgen för alla du mist! Bär de fina minnena med dig från var och en och ta den tiden du behöver för att sörja och bearbeta. ?

 14. Så ledsamt att säga farväl. Jag brukar försöka tänka att jag säger TACK för tiden. Men det är så lätt att säga. Sorgen finns där och är jobbig. Stor Kram och styrka till dig.

  1. Tack så mycket snälla fina du!❤️ Ja man får vara tacksam även när det känns som att livet varit riktigt orättvist❤️

 15. Beklagar, det är så tråkigt när det händer.
  Vi har också behövt ta avsked, tåv på väldigt kort tid. Två helt obefogade och hemska. livet är fruktansvärt skört.
  Kram till dig <3

 16. Jag tror att det är lätt att gå in i ”överlever” mode ofta, att man går på autopilot, istället för att känna att man faktiskt lever varje dag ?

 17. Låter som att du har haft ett tufft år. Lider med dig. Ibland undrar man ifall universum har sparat på allt och släpper det som en bomb. Jag har själv haft ett tufft år med mycket händelser. Har utsatts för stöld två gånger, depression och så vidare. Det verkar som att detta år har vart tufft för många :/ // Petra Elisabeth

  1. Tack! Vet du att jag har tänkt liknande tankar. Att ibland sprider universum ut elände som ska hända över livet, och ibland samlas det ihop till en stor bomb. Vi får hoppas att vi får ett bättre 2019❤️

 18. Vet hur det känns .jobbigaste bortgång jag har upplevt va när min morfar dog i cancer då jag kände av att idag så dör han och mycket riktigt somnade in samma dag för jag bara grät denna dagen och tårarna kommer när man skriver om de än fast det är 18 år han gick bort men han va den som stod mig närmast .jag vet att man ska ta vara på sina nära och kära men idag har jag endast kontakt med min storasyster mina föräldrar och jag går tyvärr inte ihop och eftersom jag fått höra om min barndom så har jag valt att ta avstånd .beklagar att så många har gått bort hoppas du får en fin dag ändå och vilken underbar bild ❤

  1. Tack så mycket snälla du!❤️ Ja när man mister någon som står en riktigt nära så kan det kännas i väldigt många år. Tyvärr är det ju som du säger också så att inte alla relationer fungerar, och relationer som man inte mår bra av vill man ju inte vårda.

 19. Usch jag lider verkligen med dig och beklagar sorgen! Det är det värsta som kan hända, att man förlorar någon som står en nära <3

 20. Känner igen mig i tankeställaren. Själv miste jag både morfar och min egen pappa under samma år. Livet är verkligen skört. Ta hand om dig.

  1. Tack! Ja livet är betydligt mera skört än man tror, och man skulle behöva vara bättre på att komma ihåg det i vardagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *