Att ha en inriktning på bloggen

Att ha en inriktning på bloggen

Jag tycker jättemycket om att läsa inlägg med bloggtips från andra bloggare. Ett tips som återkommer är det om att ha en inriktning – en röd tråd. Jag har konstaterat att många kör på den linjen och håller sig ganska konsekvent till något ämnesområde. Men jag tycker att det är otroligt svårt att rama in mig på det sättet. Jag tror att jag skulle få bloggtorka deluxe om jag skulle bestämma mig för att skriva om ett ämne.

Ibland dyker olika tankar om livet och att vara människa upp, och då ”måste” jag sätta dessa på pränt. Tankarna liksom tvingar sig ut genom fingrarna och in i displayen, för jag känner att det är något jag vill säga till er läsare. Men minst lika ofta är det mitt evinnerliga fotande som plötsligt skapar en text som ”måste” sättas på pränt. Ibland är det händelser i mitt liv eller hästarna som drar igång textmaskineriet i hjärnan.

Jag har försökt att hålla ner antalet ämneskategorier i bloggen, men det är svårt när man har en egensinnig hjärna, som producerar text i tid och otid utan att jag ens tänker på det. När som helst under dagen börjar hjärnan att liksom läsa upp en text, och jag skriver ner den om jag har möjlighet. Om jag inte har det glömmer jag bort den, och så får jag ta nästa tåg. Och nästa text kan handla om något helt annat.

Jag inser att det jag just har skrivit säkert låter helkonstigt. För jag läser om hur många andra planerar sitt skrivande. Så till den grad att många verkar ha ett ”lager” av inlägg som pytsas ut via tidsinställd publicering. Visst jag skulle nog kunna få ihop ett lager med texter om jag bara har tiden, möjligheten att fånga allt som huvudet levererar, och högerhanden i funktion igen så att jag kan skriva fortare.

Men då skulle bredden på ämnesområdena öka, och jag skulle komma ännu längre ifrån att ha en röd tråd… Hmm…Det är knepigt det här!

Jag önskar alla en fin dag!?

0

94 svar på ”Att ha en inriktning på bloggen

 1. Jag tycker det är så svårt att ha en röd tråd med alla inlägg! Men jag tänker att det viktigaste är att jag kan stå bakom det jag skriver och sen får det bli lite flummigt då det är sån jag är! Hoppas du får en bra dag <3

  1. Ja det måste ju vara det viktigaste att man kan stå bakom det man skriver!?
   Ha en härlig dag!❤

 2. Det där med röd tråd har jag gett upp.. Men jag satsar på att ha lite humor i inläggen varje dag. Det är kanske en röd tråd?
  Jag tycker att du är duktig!

  1. Åh tack så jättemycket snälla du!❤ Jag älskar att du har sån härlig humor i dina inlägg!? Det är faktiskt en röd tråd som jag ser det!?

 3. Jag tycker också att det är så svårt med en röd tråd, jag skriver om sånt som jag gillar och tycker är viktigt att ta upp helt enkelt. 🙂 <3

 4. Jag har så många gånger läst att man måste nischa sig för att lyckas, vilket jag i början av min ”bloggkarriär” försökte göra. Men så insåg jag att 1. Hur tråkigt är det inte att skriva om samma sak hela tiden?? och 2: Hur många bloggar läser jag som är helt nischade? Svar: Inte en enda.
  Både som läsare och skrivare älskar jag variation. Så det tänker jag köra på i alla fall och tycker helt klart att du med ska göra det =) kram <3

  1. Tack så mycket!? Så skönt att få veta att det faktiskt inte måste vara så! Jag kör på som jag gör!? Kram❤️

 5. Det är en prövning att hålla sig inom den röda tråden.. Jag känner att jag måste hålla mig inom den annars blir min blogg för mycket, och det är inget som JAG vill 🙂

  1. Ja även om det är en prövning bör ju det allra bästa vara att man gör som man själv vill kan jag tycka!?

 6. Jag är likadan ! Jag gillar inte alls att läsa bloggar som har en röd tråd . Om de handlar om en sak hela tiden skillnad om de är flera olika inlägg 😉

 7. Jag gillar din blogg och vill säga att du i mig har en trogen läsare. Jag vill också påstå att din ”röda tråd” är just dina tankar, din spontanitet, din vardag. En risk med att ha en inriktning på ett område för att bibehålla röda tråden är att det blir för tjatigt, samma ämne hela tiden. Jag gillar variation. ??

  1. Åh tack så jättemycket snälla fina du!❤️? Om du bara visste så glad jag blev nu!!? Så roligt att du har hittat en röd tråd som jag själv inte har tänkt på!? Jag har liksom blivit hemmablind i min blogg, och tycker att jag byter ämne varenda dag!? Jag tycker jättemycket om din blogg, och ser fram emot att läsa dina inlägg varje dag!❤️

 8. Måste få säga att du inte måste någonting. Hah, det där lät knäppt men gillar din blogg, låter som många kloka ord som du behöver få ut till oss läsare och det glädjer mig att du vill sprida så mycket kärlek och tips osv. Jag har mycket planering kring mina inlägg, jag har även vissa tidinställda (inte lika mycket längre dock) och för det mesta en röd tråd. Men ibland, precis som du säger, vill man skriva om annat eller skriva mer om något. Så att jag tycker att du ska göra precis som du känner är rätt! ?

  1. Tack så jättemycket snälla fina du!❤️? Jag blir så otroligt glad över dina fina ord!? Blir lite rörd när jag läser! Vad duktig du är som lyckas vara organiserad i ditt bloggande! Jag tycker om att läsa din blogg!?

 9. När jag startade bloggen tänkte jag bara ha en inriktning men de går inte så jag skriver om de jag vill & de som intresserar mig ??

 10. Att hålla en röd tråd funkar för mig. Kör allt på allmänt ??
  Mitt liv får bli min röda tråd men en massa små stumpar av gott och blandat

 11. Jag skulle nog också ha svårt att skriva om ett ämne. Jag skriver allmänt om vad som händer i min vardag. Mitt liv får också bli min röda tråd 🙂 Ibland tar jag till nån lista som jag tycker är kul 🙂 Så fina bilder du har idag också 🙂

 12. Håller verkligen med! Jag skulle också få en riktig fet bloggtorka om jag bara skrev om en sak. Bättre att variera sig lite tycker jag, blir roligare att läsa då 🙂

 13. Jag är nog som du, förstår absolut tanken med en röd tråd men har lite svårt att begränsa mig. Skriver om det som det finns inspiration till just nu ??

 14. Jag är EXAKT som du, kan inte heller planera och tidsinställa, det blir så himla oäkta känns det som. Jag tror att har man den förmåga du har så lyser det igenom som autenticitet

 15. Tycker inte heller det är viktigt med en röd tråd, eller nisch på en blogg. Jag själv personligen följer inga såna bloggar. Blir för trött, jag gillar variation 🙂

 16. Jag har nog eg ingen röd tråd, jag skriver om det jag verkligen vill och jag skriver om min vardag, vardagsbloggar fastnar jag själv för

 17. Jag känner exakt samma sak. Känner inte heller att jag skulle kunna begränsa mig till enbart ett eller ett fåtal områden. Jag vill kunna skriva om det som finns inom mig just nu och då kan det ju, som du skriver, sluta lite varstans! Jag tycker själv att sådana bloggar är det roligaste att läsa också 🙂

  1. Ja det som finns inombords kan man ju inte styra och planera, utan inläggen kan handla om vad som helst som man känner. Jag tycker också att det är roligast att läsa såna bloggar?

  1. Ja den känslan har jag också, att om man har olika bollar i luften i livet men begränsar sig till att skriva om en – då är det ju inte mig bloggen visar!?

 18. Jag kan hålla med dig. Jag vill vara flexibel i mitt skrivande. Eftersom jag skriver om mig och mitt liv blir det också brett och jag skulle ha svårt att bara skriva om en sak när det är så mycket som händer i livet. 🙂

 19. Jag är lite grann som du och har väldigt svårt att begränsa eller rama in innehållet i bloggen. Jag har ju haft min blogg i 11 år och vid många, många olika tillfällen har jag försökt strukturera upp skrivandet utan att lyckas nämnvärt. Jag kan inte hålla mig till ett område, jag kan inte skriva och publicera under bestämda dagar eller med bestämda intervall och jag kan inte samla på mig ett lager av texter att publicera regelbundet. Jag älskar att skriva, men jag behöver ha energi till en fungerande hjärna och lust att skriva. Meningslösa texter utan nämnvärd innehåll vill jag inte ha. men när jag väl har skrivit, så har jag heller inget tålamod att vänta med publiceringen. 😀

  1. Ja det verkar som att vi är rätt lika med det här? Jag har inte lust att lägga ut en massa helt innehållslösa inlägg bara för att jag ska publicera något. Och om jag är klar med ett inlägg vill jag inte vänta med att publicera!?

 20. Ja för de som fixar det är det nog bra men jag själv gillar mest bloggar om livstil och då blir bloggen personligare och det gillar jag bäst.

  1. Ja så kan det ju vara! Att blogga om livsstil kan ju vara ett sätt att hålla sig till en röd tråd.

 21. Tycker det är jättesvårt med den röda tråden, för någonstans vill man ju ha de. men sen tycker jag de är rätt roligt att inflika med något udda inlögg ibland.

 22. Oj jag skriver mest om barnen ? det kanske är min röda tråd haha annars har jag inget speciellt men gillar att läsa hos andra med som har både rödtrådig och inte ??

 23. Känner så igen mig i ditt inlägg. Röd tråd? Jag skriver det som. Händer i mitt liv, är väl någon slags röd tråd. Har ingen förutbestämt inlägg eller sparade. Försökte skriva listor mm men det rann ut i sanden. Kan komma på mig själv att Instagrama eller blogga i huvudet oxå.

 24. På något sätt har du en röd tråd ändå. Din blogg känns som du (inte för att jag känner dig egentligen) Den har en personlig ton som genomsyrar allt. Och då hänger det ihop.

 25. Jag tycker inte det är så viktigt att ha en röd tråd i sin blogg, jag har ju det iom hästen, men samtidigt så känner jag att det är så mycket roligare och mer givande att få läsa en persons tankar om allt som snurrar i vardagen, inte bara 3 inlägg per dag om soffor. Kör på det du känner, jag tror att vi alla kommer stanna kvar ändå 🙂

 26. Du kan ju ha en rödtråd med olika underkategorier. Dessutom så tycker jag inte att man alltid ska behöva skriva om sin röda tråd, ibland kan man göra utstickare!

 27. Inget nytt inlägg?? ?? Jag som längtat efter ett sådant ? Jag älskar ju dina inlägg ❤️

  1. Jag skrev ett nytt inlägg efter midnatt, men något gick fel när jag publicerade? Upptäckte det när jag såg att det bara kom kommentarer på förra inlägget? Så nu är det nya iallafall synligt ifall du vill läsa det❤️

 28. Oj vad jag har funderat på det där på senaste tiden. Ibland känner jag att jag måste nischa mig ännu mer. Men sedan jag blev mer personlig och mixar mitt liv med det jag vill inspirera till (business) så är det både större intresse och så mycket roligare än tidigare.
  Jag gillar din mix, hade tappat bort dig ett tag men nu är jag här igen 🙂

  1. Tack så mycket!? Ja det kan vara så att det märks ett större intresse av det man skriver om man är lite personlig. Men i vilket fall som helst tycker jag att det är roligare så!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *