Efter en tid av väntan

Efter en tid av väntan

Tänk så det kan bli när man väntar och väntar på den där rätta tidpunkten. Någon gång måste den ju komma, så om man bara rustar sig med tålamod och is i magen blir allt finemang – tänker jag. Det är dock inte bara vädret som har skjutit fram avresan med husbilen. Det har även varit andra saker som har strulat dom senaste dagarna. Men på fredagen rullade vi äntligen iväg hemifrån, för att inledningsvis ägna oss åt lite familjeumgänge.

Tyvärr är ju väderprognoser ofta inte mycket mera pålitliga än att spå i kaffesump (förlåt mig om någon läsare lyckas bra med detta). Just nu trummar regnet för fullt på husbilstaket. Ett rejält åskväder har stått för underhållningen ett tag, och bjudit på frikostigt med blixtar och dunder. Det är läskigt och spännande på en och samma gång. När naturen ryter i känner man att man lever. Jag är så trött att ögonen går i kors, och sömnen håller sig borta. Men det är trots allt mysigt i bilen bland täcken och kuddar, och jag känner mig lite som ett tältande barn igen. Förutom att tält verkligen inte var så mysigt när det spöregnade?

Nåväl, imorgon är en ny dag! Då rullar vi vidare. Det återstår att se om det blir mot västkusten. Den luriga väderprognosen avgör. Jag önskar alla en trevlig helg med en bild på sommarblommor jag har fotat längs en vägkant!?

0

65 svar på ”Efter en tid av väntan

 1. Vad skoj att äntligen vara på väg även om det just nu inte är det roligaste vädret. Det låter så mysigt att ligga i bilen och lyssna på åskan och höra regnsmattret. Åh, västkusten! Där är det så fantastiskt fint. Längtar verkligen tillbaka!

  1. Ja det är så roligt att vi äntligen har kommit iväg!? Så länge det bara regnar på nätterna är det mysigt. Det blev lyckligtvis bättre väder under lördagen!? Förstår att du längtar tillbaka till västkusten!

  1. Vi funderade på det först för att få solsken och gå på Liseberg. Men det får bli när det inte är högsäsong pga köerna?

 2. Hoppas vädret ordnar upp sig för er så ni kan njuta av semestern. Här hade vi åska och regn hela eftermiddagen igår

  1. Ja egentligen är det mysigt, men åskan var så hemsk!? Det blev dåligt med sömn, så jag fick sova ett tag på eftermiddagen istället?

  1. Tack så jättemycket!? Ja det växte helt otroligt många blommor längs en liten bit av vägkanten?

 3. Skönt att komma ut ändå. Gillar inte att campa men älskar att ligga i husvagn/husbil när det regnar. Så mysigt! Hoppas vädret vänder snart dock.

  1. Ja det är så skönt att vi har kommit iväg!? Vi avskyr campingplatser, och frilandscampar så mycket det går. Regnet låter mysigt när man ska sova, men åskan var hemsk!?

 4. Ja vädret är svårt att lita på, det är sällan det slår in helt rätt, får se helt enkelt vad vi får på Mallis seda då

 5. Låter så härligt. Hoppas att ni får en jättefin dag och efter en vecka på västkusten kan jag bara säga, åk dit. Hihi! Stor kram vännen! ❤️

  1. Tack så jättemycket!? Kusten bjöd på vackert väder igår, så det var toppen! Stor kram vännen!❤️

 6. Vad fina blommor, kändes midsommarvänligt.
  Trist när ens resa skjuts pga olika saker, men ibland är det behövligt. Skönt att ni nu är iväg, och jag håller tummarna för att vädret är bra dit ni far =) Trevlig resa.

  1. Tack så jättemycket!? Ja vi hade inget annat val än att skjuta på resan. Men nu är det toppen!?

 7. Ja, vädret kan vi inte påverka men väl resrutten när man har husbil. En sommar ändrade vi hela vår rutt när vi var ute med husvagn och var några av de få som haft sol under semestern då vi styrde kosan dit solen visade sig.

  1. Ja den stora fördelen med att vara ute i rullning är att man kan vara flexibel med resrutten?

 8. Läskigt med blixtar och dunder, samtidigt mysigt som du säger! Hoppas att ni får det trevligt med er semester tillsammans med husbil och hoppas ni får kanon väder! Här i Sälen är det rena rama pangväder!!

  Svar; tack för alla fina tips. Jag blir bara glad om man omtänksamt skriver ut tips, även fast jag inte frågat. ?
  Det ser mycket bättre idag. Han är finare i koppel, fast att det blir bakslagsdagar ibland ?

 9. Jag vet inte om jag haft tur med min väderapp men jag kan tycka att det stämmer mycket bättre än någonsin för tillfället. Jag använder Klart. Kanske beror på var man söker. Hemma i Veberöd stämmer det till 90% på klockslaget

  1. Då är det alltså i Veberöd man ska befinna sig med Klart om man vill få rätt prognoser!? Jag ska kolla efter den appen iallafall?

 10. Jag tycker inte dom här väderprognoser stämmer och denna sommaren gillar jag inte alls för det är ju mer moln än sol tycker jag

 11. Åh vad härligt! Förutom åskan och regn! Härligt på västkusten!

  Här har vi exakt fått tillbaka strömmen ifrån inatt! Vilket suger verkligen!

  1. Ja det är härligt!? Men fy blev ni av med strömmen! Då hade ni också ett hemskt oväder förstår jag.

 12. Skrattar så högt när du pratar om väderprognoser, här skulle det bli molnigt, regnigt och åska idag men när jag skriver det här inlägget har jag varit ute i solen i fyra timmar och både solat, badat och levt loppan i trädgården.

  1. Haha, kan det vara så att vi fick åskvädret som ni skulle ha fått!? Men härligt att ni fick sol- och badväder!?

 13. Alltså ibland blir det inte som man tänkt sig och det är fullkomligt värdelöst. Men ni gör ser bästa av situationen och det är de viktigaste. Hoppas det blir västkusten ❤️

  1. Tack, ja det var en riktigt prunkande vägkant!? Ja vädret är ju som det är, och den här sommaren påminner om en semester i Skottland?

 14. Lite mysigt ändå med regnet som smattrar på taket. Så svårt tycker jag att nestämma sig med semestern då man vill ha font väder. Hoppas vädret blir bättre hos er och ni får njuta av semestern ❤

 15. Vi har konstigt väder också. De är super varmt ena sekunden sen regnar de som taket går sönder haha

 16. Ja detta året har verkligen bjudit på en riktig svensk sommar. Mysigt ändå att sova ute, dock hade jag tyckt det var läskigt att sova borta och inte hemma när det åskar. Och hade inte heller kunnat somna hehe 🙂

  1. Ja du har så rätt i att det är riktig svensk sommar i år!? Regn är mysigt när man ska sova, men inte åska!?

 17. När vi åker med husbilen hoppas barnen på regn under natten för att det låter så mysigt med regnet på husvagnstaket ?
  Fast åska låter inte riktigt lika kul ?
  Hoppas ni får en bra resa ❤

  1. Tack så mycket!❤️ Ja så länge det bara regnar är det mysigt att lyssna på när man ska sova?

 18. Det är ju verkligen lite så att man får ta och jaga solen denna sommaren. Idag har vi haft underbart sommarväder hela dagen. Hur skönt som helst måste jag säga!!! Vart bar det av? Var är ni nu?

  1. Ja du har så rätt i att man får jaga solen! Vi hamnade på Skånska västkusten, och åker omkring där.

  1. Tack så mycket!? Ja vädergudarna har varit ganska hyggliga, men idag var dom inte så snälla?

 19. Åh vilken härlig bild! Ja tyvärr vänder vädret fort ibalnd! Det va strålande sol nyss men nu öser det ner..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *