Ett efterlängtat framsteg!

Ett efterlängtat framsteg!

Jag har alltid sagt att den som väntar på nåt gott väntar alltid för länge, för jag tycker verkligen det. De senaste månaderna har jag väntat på olika saker som jag inte har kontroll över. En sån sak är att kunna rida igen. Förmågan reducerades rejält när jag blev sjuk, och försvann helt när jag ramlade nerför trappan och slog mig halvt fördärvad. Jag har ju berättat tidigare om operationen av min högerhand som tyvärr fortfarande inte fungerar helt, men vill inte hålla på och tjata om samma elände hela tiden.

Totalt sett har jag gått från att kunna rida i skapligt tempo i timtal, till att kunna rida korta stillsamma turer med sällskap, för att tillsist inte ens få sätta mig i sadeln eller leda en häst från marken. Med skapligt tempo menar jag trav och galopp i fältsits. Det är som att stå och pumpa benmuskler i ett gym i flera timmar i sträck, plus att mängder av andra muskler i kroppen får jobba samtidigt.

När jag inte kunde rida längre var det som om en del av syret försvann ur luften. Ridningen har inte endast varit ett nöje, utan den har bl a också varit mitt sätt att rensa huvudet efter en fullspäckad arbetsdag, där plikter och människor har dragit i mig nästan varenda minut från morgon till kväll. När jag äntligen har kommit hem på kvällarna har jag gett mig ut och fått njuta av livet med en fyrfota vän. Jag har rensat stenhårt i privatlivets alla sysslor för att göra utrymme för det som fyller på min energi. Men så en dag tog det ju stopp.

Men igår hade det gått så lång tid efter operationen att jag fick lov att sitta upp och känna efter hur det kändes! ÄNTLIGEN efter månader av väntan!!!! Det blev bara tio minuter ridning, och jag kände av mina skador. Men gissa hur stort det var för mig! Lilla Mannen var helt fantastisk! Han har varit oriden i väntan på mitt läkande, för jag har ingen ryttare åt honom. Men min kära utvilade fullblodsarab bar mig lugnt och försiktigt som om jag vore en äggkartong! Det var tio minuter av glädje, tacksamhet, hopp och framtidstro! Jag har förlorat mer än någonsin detta år. Men jag ska ta mig tusan kravla mig tillbaka igen. Det kommer ta tid, och kommer inte bli som förut. Men det kan faktiskt bli bättre också!

Det blev ingen bild igår, så jag delar med mig av en som togs innan allt tog tvärstopp.

0

74 svar på ”Ett efterlängtat framsteg!

 1. Usch jag förstår verkligen att det måste ha varit så tufft för dig att inte kunna rida och få den där friheten som du hade förut. Så himla kul att det börjar gå åt rätt håll så du snart kan vara helt på banan igen 🙂 <3

 2. Jag blir nästan tårögd eftersom jag förstår vhur mycket det här betyder för dig. Äntligen va? Det känns nästan som att det är jag som har suttit upp i sadeln igen, jag känner glädjen för dig!

 3. Vilka underbara tio minuter det måste vart för dig, efter all längtan, allt kämpande. Synd att du inte klarade mer denna gången men allt eftersom kommer du ju komma tillbaka. Vad roligt att få läsa =)

  1. Tack så jättemycket snälla du!❤️ Ja det är bara att glädja sig, ha tålamod, och låta vägen tillbaka ta den tid den tar!?

 4. Så härligt att få rida igen! Jag som häst tjej förstår hur du har lidit utan att få va i sadeln. Grattis till dig och må du få många timmar på hästryggen igen

 5. Men sån go’ och fin pålle som tar så bra hand om matte <3
  Härligt att du fick komma upp i sadeln igen, förstår att du saknat det nåt enormt. 🙂

 6. Men åh, så underbart! Så glad jag är för din skull. Trots att det ”bara” var 10 minuter så är det ju verkligen ett så stort steg framåt. Och så fint att han tog så väl hand om dig! Han är väldigt vacker. <3

  1. Tack så jättemycket fina du!❤️ Ja det var ett riktigt stort framsteg!? Ja han är så vacker på både utsidan och insidan min fina fyrfota vän!❤️

 7. Åh, så härligt att du kan rida igen. Även om det bara var i 10 minuter så klarade du det ? jag hoppas verkligen att handen läker helst så du kan galoppera och så igen ?

 8. Å, vad underbart att du kan rida igen!!
  Jag saknar verkligen ridningen, det var bokstavligen hela mitt liv fram tills för ett par år sen, nu har jag inte suttit på en häst på över ett år. Väldigt stor omställning. ?

 9. Jag kan verkligen sätta mig in i din situation och förstå glädjen att få hoppa upp på hästryggen igen.Jag saknar ridningen otroligt mycket men har ingen möjlighet till att köpa häst eller vara medarryttare.Ska kolla med brors flickvän om hon behöver hjälp med sin någon dag

  1. Tack så jättemycket!? Jag kan verkligen förstå din saknad! Hoppas att hon behöver hjälp nångång så att du kan få rida igen!

 10. Men ååååh fan vad grymt!! Blir sjukt glad för din skull, kan verkligen tänka mig känslan. Det tar som fan på krafterna och energin när man inte får göra det man tycker är kul!

 11. Härligt att höra att du fick börja rida igen! även om det bara var 10 min så kan jag tänka mig att det kändes stort och bra för huvudet 😀 Så kul!

 12. Men vad fantastiskt att läsa. Tio minuter är ju bättre än ingenting, hoppas du allt fortsätter pt rätt håll och att du kan få känna glädjen återigen ?

 13. Oh vad glad jag blir att läsa att du nu kunde sätta dig på hästen och rida 10min, det är ju stora framsteg, snart går det en halvtimma =D

 14. Mindes själv att jag skadade mig ordentligt i nacken i tonåren utav en ridtävling. Vågade aldrig sitta i sadeln igen. Saknade ridningen men rädslan tog stop för mig istället. För några år sedan tog jag det stora steget för att börja ridningen igen! Väl på sadeln insåg man hur mycket man hade saknat och missat detta. Kändes så stort och oslagbart! 😀

  Tråkigt att höra vad du har gått igenom! <3

  1. Tack!❤ Oj det lät otäckt att skada nacken! Jag kan förstå att rädslan höll dig ifrån ridningen ett tag. Men visst saknar man den oavsett vad som hindrar en från att rida, och det känns jättestort när man kan börja igen!?

 15. Trist då en skada kan orsaka mer än bara smärta och jobbigt i vardagen. Men skönt att det har gått bra och hoppas att det fortsätter att vara bra! 😀

  1. Tack!? Ja det kan få väldigt omfattande följder när man skadar sig. I mitt fall har sjukdom och skada förändrat hela mitt liv, och tagit ifrån mig en stor del av det som var min dagliga tillvaro. Men på nåt sätt ska jag kämpa mig tillbaka!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *