Försöka duger ju

Försöka duger ju

Det här att ligga sjuk är verkligen inte min grej! Fast å andra sidan är det väl ingen som njuter av att ha feber och ont överallt. Men nog måste jag väl få lov att tycka liiite synd om mig själv iallafall? Min åkomma känns ju trots allt bra mycket värre än en riktig mansförkylning – förlåt mig mina manliga läsare?

Jag har legat nerbäddad i soffan hur många timmar som helst, och ju längre jag ligger här desto ondare gör det överallt. Jag har fått fina tips om att dricka ingefära, men nån sån har jag inte. Så jag har provat den enda huskuren som stod till buds mot halsont, nämligen glass? Det fanns en liten överbliven slatt i en bytta långt inne i frysen. Lyckligtvis hade det inte bildats några åldersrelaterade iskristaller i den.

Så glassen åkte ner i en skål, jag fjuttade eld på några ljus, och ålade mig huttrande ner under filten i soffan igen. Här skulle mysas och jag skulle lindra det onda i min hals. Jag lyckades till och med att med darrande hand knäppa några halvsuddiga kort på det tilltänkta myset – trots att bordsduken åkt i tvättkorgen utan att ersättas (de rena dukarna är skrynkligare än russin och jag lär inte stryka i närtid).

Men åter till ämnet efter denna okoncentrerade utsvävning. Hjälpte det att äta glass? Nej, faktiskt inte. Men försöka duger ju!?

Med ömklig hälsning från djupet av soffan?

0

90 svar på ”Försöka duger ju

 1. Det finns ju mycket som lindrar för stunden, just när man häller i sig det. Annars gäller väl vila och sova och att få bort uppmärksamheten från det onda genom att lyssna eller titta på något roligt eller spännande om man orkar. Vilken fin kakelugn! Krya på dig!

  1. Tack så mycket! Ja det har du så rätt i! Det är bara att fortsätta att försöka vila och sova bort eländet?

 2. krya på dig ordentligt! Jag hoppas såklart det blir bättre inom kort, eller iallafall du hittar ett knep som lindrar smärtan! 😀

  1. Tack! Ja det var ju iallafall gott den stunden den varade, vilket bidrar till att hålla modet uppe!?

 3. Den där manliga förkylningen är verkligen det värsta man kan råka ut för. Hade en själv för någon vecka sen och lovar dig.. Det var en nära döden upplevelse.

  1. Haha ja det är ju sån den är! Så jag tänkte att om jag skriver att jag mår värre än så, förstår alla hur synd det är om mig!?

 4. Man får lov att tycka synd om sig själv när man är sjuk! 🙂

  Ingefära har jag med hört ska hjälpa mot feber och skit, så det var ett bra förslag! 😀

 5. Klart man får tycka lite synd om sig själv när man är sjuk. Jag hoppas glassen åtminstone var god hehe. Det är nog tyvärr bara vila och att vänta ut det som gäller när man väl blivit sjuk =/

  1. Tackar så mycket! Ja gott var det ju iallafall, och det är ju bra!? Men jag får vila vidare, för jag blir sämre istället för bättre?

 6. Kan ju ärligt säga att jag saknar inte september månaden då jag var krasslig typ hela tiden och fick feber i tre omgångar :-/ Krya på dig!

 7. Det är definitivt inte kul att vara sjuk och jag tycker att man får unna sig lite gnäll när man är det. Små doser är ok. Halsont är bljak men envis hosta är värst ? Krya ❤️❤️

  1. Tack!❤️ Ja i små små doser så kan man få gnälla lite försynt sådär tycker jag!? Tyvärr har jag nu även fått en envis hosta, så det är lite extra synd om min nu!?

 8. Stackaren, fortfarande sjuk! Du får dricks mycket te och blåbärsdryck. Hoppas verkligen du mår bättre snart. Vila mycket och krya på dig!

 9. Förstår att det är jobbigt men vila, vätska och glass!!! Så ska du nog se att det går över snart, krya på dig 🙂

  1. Tack! Det hoppas jag också!?? Har fått Hostan from Hell, och säljer snart luftrören till lägstbjudande?

  1. Tack!? Ja det måste nog ha varit något fel på den glassen! Jag får försöka med en annan sort!?

  1. Tack så mycket! Ja glass bör man bunkra upp ett litet lager av så man inte är utan när nöden kräver!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *