Om mig och Vara på väg

Om mig och Vara på väg

Hej och välkommen till min blogg!

Så roligt att du har hittat hit! På den här sidan berättar jag lite om mig själv och bloggen. Jag kommer berätta mera vartefter.

Om jag hade skrivit sidan innan början av förra året skulle den ha sett annorlunda ut. Jag skulle ha beskrivit mig som ett energiknippe på gränsen till kraftpaket, med en drivkraft som på nåt sätt tog mig fram, över och igenom allt – utan att för den skull trampa ner andra på vägen. Det har funnits en hel del att ta sig igenom under åren. Livet är inte alltid en dans på rosor, men man kan i viss mån välja om man vill se taggarna eller de vackra kronbladen. Du skulle ha fått läsa om en levnadsglad person med många intressen som såg glädjen i små saker, och världen som ett smörgåsbord av möjligheter. En positiv person med nära till skratt, som hittade lösningar där andra hittade svårigheter, och som var en ledare för många människor. Just nu är den beskrivningen delvis sann.

Plötsligt kan något hända så att livet tar tvärstopp. Detta hände mig när jag blev sjuk. Jag hade under lång tid verkligen sagt ifrån att min arbetssituation var totalt ohållbar – ja rentav omänsklig, men fick ingen förståelse. Ingen orkar i längden att tvingas ha en arbetsbelastning som motsvarar flera tunga heltidstjänster. Jag kraschade – totalt.

Vara på väg handlar om att hitta tillbaka i livet efter att sjukdom vände allt uppochner. I början av året tappade jag minnet, läs-, skriv-, räkneförmågan, lokalsinnet samt flera andra kognitiva funktioner, och fick talsvårigheter. Jag blev inlagd på sjukhus och behandlad för stroke. Men saken är den att jag nästan jobbade ihjäl mig. Dagen då jag plötsligt ”försvann” och slutade minnas t ex var jag bor och mina egna personuppgifter befann jag mig i en situation som kunde ha kostat mig livet.

Jag har fortfarande inte fått tillbaka minnet helt, och jag är extremt glömsk. Jag har jättesvårt att hitta även på platser som jag känner till väldigt väl. Klarar ingen stress, för då blir det kortslutning i huvudet och afasin kommer tillbaka för fullt. Det tjuter på hög volym i öronen för jämnan, och jag blir helt slut av mycket ljud. Jag har ofta huvudvärk och drabbas ofta av yrsel – särskilt vid fysisk ansträngning. Jag var vältränad, men blir andfådd och snurrig av nästan ingenting. Jag måste gå och lägga mig efter all sorts ansträngning – såväl fysisk som mental. Men sömnen funkar inte alls som den borde. Nu kan jag som du ser skriva igen, men det går otroligt långsamt jämfört med när jag var frisk. Det går åt många korrekturläsningar för att få allt rätt. Samma sak är det med läsningen. Men jag kämpar på, för det är det enda som finns att göra.

Vara på väg handlar om allt jag står inför och går igenom just nu, och livet som helhet – med eller utan omvälvande händelser. Är vi inte alla – hur mycket vi än lever i nuet – på väg mot något varje dag i våra liv? Om inte annat så mot morgondagen?

Jag skriver om mina tankar och allmänt filosofiska funderingar om livet, min vardag, glädjeämnen och sorgeämnen blandat med tillbakablickar, nuet och framtidsdrömmar. För även om man som det sägs ska ha större vindruta än backspegel, har man ändå sitt förflutna med sig. Man tar lärdom och drar viktiga slutsatser som man använder i nuet för att forma sin framtid.

Vara på väg är inte tänkt att vara en sorglig skildring av en förstörd hälsa och ett ikullkastat liv, utan en plats för något jag alltid har älskat att göra – att skriva. Ifall du undrar varför jag kallar mig Lilla Lena, så är det inte för att jag är så liten med mina 167 cm i strumplästen. Nej det är för att min mormor kallade mig det, och det kom jag att tänka på en dag när jag tänkte tillbaka på mitt liv. Jag mindes den trygga känslan som min underbara mormor gav mig, och ville ta den med mig på den livsresa jag gör idag.

Jag lever på landet med min man och våra hästar. Jag älskar djur, natur och trädgård och brinner för att skriva och fotografera. Hästar är min stora passion i livet, och i sadeln trivs jag allra bäst! Men jag tycker också om umgänge, mat, dryck, dans och musik, och jag älskar att resa och uppleva nya platser i världen. Jag har många flera intressen på listan, men kortar ner den här 🙂

Välkommen om du vill följa min resa på min egen väg. Jag blir glad om du lämnar en kommentar till det du läser! 🙂

%d bloggare gillar detta: