Om mig och Vara på väg

Om mig och Vara på väg

Hej och varmt välkommen till min blogg!

Jag är glad att du har hittat hit! På den här sidan berättar jag lite om mig själv och bloggen. Jag kommer att berätta mera vartefter, för än är bloggen ganska ny och under uppbyggnad😊

Om jag hade skrivit det här förra året skulle sidan ha sett väldigt annorlunda ut. Jag skulle ha beskrivit mig som ett energiknippe på gränsen till kraftpaket, med en drivkraft som på nåt sätt tog mig fram, över och igenom allt – utan att för den skull trampa ner andra på vägen. Gudarna ska veta att det har funnits en hel del att ta sig igenom under åren. Livet är inte alltid en dans på rosor, men man kan i viss mån välja om man vill se taggarna eller de vackra kronbladen. Du skulle ha fått läsa om en levnadsglad person med många intressen som såg glädjen i små saker, och världen som ett smörgåsbord av möjligheter. En positiv person med nära till skratt som hittade lösningar där andra hittar mängder av svårigheter, stöttade andra efter bästa förmåga, och som var en ledare för många människor. Just nu är den beskrivningen delvis sann.

Plötsligt kan det hända att livet tar tvärstopp. Något händer som får allt att stanna upp, och saker är inte längre som förut. Detta är vad som hände mig när jag fullkomligt kraschade in i väggen. Jag hade förgäves under en lång tid verkligen försökt att få gehör för att min arbetssituation var totalt ohållbar – ja rentav omänsklig. Ingen orkar i längden att tvingas ha en arbetsbelastning som motsvarar flera heltidstjänster. Mera om detta kommer som inlägg i bloggen när jag känner mig redo att berätta.

Hur går man vidare när det känns som man har hamnat i en återvändsgränd? När man har förändrats på vissa sätt, och bara delvis är som förut? När man har blivit som en icke fungerande skugga av sitt forna jag, och inte vet när man kommer att bli frisk igen – eller om man ens blir helt återställd. Alla har sitt sätt. Jag försöker hitta min väg. Därför kallar jag min blogg “Vara på väg”. 

Ifall du undrar varför jag kallar mig Lilla Lena, så är det inte för att jag är så liten med mina 167 cm i strumplästen. Nej det är för att min mormor kallade mig det, och det kom jag att tänka på en dag när jag tänkte tillbaka på mitt liv. Jag mindes den trygga känslan som min underbara mormor gav mig, och ville ta den med mig på den livsresa jag gör idag.

Min blogg handlar om att hitta min egen väg tillbaka i livet efter att sjukdom vände allt uppochner. Sjukdom som gjorde att jag tappade minnet, läs-, skriv-, och räkneförmågan samt flera andra kognitiva funktioner. Nu kan jag som du ser skriva igen, men det går otroligt långsamt jämfört med hur jag var som frisk, och det går åt många korrekturläsningar för att få allt rätt. Samma sak är det med läsningen. Jag får läsa om allt gång på gång.

Vara på väg handlar allt jag står inför och går igenom just nu, och livet som helhet – med eller utan omvälvande händelser. Är vi inte alla – hur mycket vi än lever i nuet – på väg mot något varje dag i våra liv? Om inte annat så mot morgondagen?

Jag skriver om mina tankar och allmänt filosofiska funderingar om livet, min vardag, glädjeämnen och sorgeämnen blandat med tillbakablickar, nuet och framtidsdrömmar. För även om man som det sägs ska ha större vindruta än backspegel, har man ändå sitt förflutna med sig. Man tar lärdom och drar viktiga slutsatser som man använder i nuet för att forma sin framtid.

Vara på väg är inte tänkt att vara en sorglig skildring av en förstörd hälsa och ett ikullkastat liv, utan en plats för något jag alltid har älskat att göra – att skriva och dela med mig av mina tankar och vad som händer i mitt liv. Förhoppningsvis blir bloggen en del i vad som hjälper mig att helas.

Jag lever på landet med min man och våra hästar. Jag älskar djur, natur och trädgård och brinner för att skriva och fotografera. Hästar är min stora passion i livet, och i sadeln trivs jag allra bäst! Men jag tycker också om umgänge, mat, dryck, dans och musik, och jag älskar att resa och uppleva nya platser i världen. Jag har många flera intressen på listan, men kortar ner den här 🙂

Välkommen om du vill följa min resa på min egen väg. Jag blir så glad om du lämnar en kommentar till det du läser! 🙂

%d bloggare gillar detta: