Dagar av firande

Dagar av firande

Så har den allra ljusaste tiden av året inträffat, och det är nu jag skulle vilja stanna tiden. Jag älskar dessa långa ljusa nätter, och har väldigt svårt för att gå och lägga mig om kvällarna. Tänk att kunna vara vaken dygnet runt! Det jag tycker bäst om med nätterna är att det är tyst och stillsamt ute. Dessutom känns blommornas dofter ännu starkare. Men hursomhelst så har det under senaste tiden varit dagar av firande.

Jag började fira midsommar redan vid sommarsolståndet den 21/6. Vi var ett stort sällskap på ett sjuttiotal personer som samlades på Omberg för att fira. Vi hade knytis, och det blev en jättestor buffé när så många hade med sig mat. Vi umgicks, mediterade, sjöng, dansade, och så något som jag hade sett mycket fram emot – trummade. Det blir väldigt häftigt när man är många som trummar tillsammans. Något som jag personligen uppskattade väldigt mycket var att mobiltelefonerna var undanlagda. Det var ingen mottagning där vi var, så man slapp det här att så många tittar mer på sin telefon än på människorna i sällskapet. Någon tog iallafall en bild över matbordet och delade. Så den visar jag nedan i beskuren form, för jag vill inte dela bilder med deltagare på utan att be om lov. Men en så smaskig buffé kunde jag inte låta bli att föreviga 😀

Det har också blivit firande på Midsommarafton. Vi åkte till sjön med picknickmat som vi åt i strålande solsken. När vi dukade upp maten på bordet insåg vi att vi inte hade med oss  några tallrikar. Men det gick bra ändå, och gott var det. Nedan sitter jag plockar fram mat.

Dagen efter blev det födelsedagsfirande för då fyllde min man år. Jag hade åtminstone tänkt dela med mig av en bild på tårtan, men så blev det inte. Ibland är man helt enkelt flitigare med att äta än att fotografera 😉

Jag önskar alla en härlig fortsättning på sommaren! 🙂

24 svar på ”Dagar av firande

 1. He he, ja ibland glömmer man det mest ”självklara” men det brukar lösa sig ändå 🙂 Det låter som om du haft några härliga dagar med en massa gott att äta! Vilken buffé alltså!

 2. Det låter som er midsommarhelg var alldeles fantastisk och avkopplande! Och vilket fantastiskt buffébord dessutom. Då förstår jag att du hellre äter än tar kort 🙂

  1. Ja det var den verkligen! Ja när finns något gott att äta glömmer jag lätt bort att fota 😀

 3. Jag vill också stanna tiden nu. Ljuset, grönskan, bra temperatur för bad och svala kvällar- allt är så perfekt nu.
  Vad skönt att ha ett firande utan mobiltelefoner. Nog för att man vill fota vissa saker, som den fina buffèn, men annars förstår jag inte varför man har mobilen framme. Mycket trevligare att umgås och njuta av stunden.

  1. Ja den här tiden är verkligen perfekt! Ja det var så himla skönt att umgås utan mobiler. Jag är helt ärligt väldigt less på att folk måste hålla på med sina telefoner hela tiden. Det är väldigt oartigt och osocialt som jag ser det.

 4. Måste ha varit magiskt där uppe på Omberget. Kan förstå känslan av alla trummande kvinnor och allt runt omkring. Du verkar ha haft fantastiska dagar oavsett och tack för att du delar med dig.

 5. Ja, sommarkvällarna är helt underbara ????nätterna med. Men lite vind & svalt önskar jag. Därför då kan man sova. Orkar jag & har lust så sitter jag ute på kvällarna. Härligt.
  Oj så mycket mat! ???? Å vad vad gott det ser ut! Ni hade fullt upp under midsommar helgen. Men låter som ni ändå hade trevligt ????. Härligt att åka båt i fin vädret. Ni löste det. Tänker på att ni hade inte med er några tallrikar.

  Önskar dig en härlig fortsättning på sommaren! ????☀️???????? Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

  1. Ja dom är helt underbara, men lite mindre värme i sovrummet om nätterna skulle inte skada för sömnens skull 😀
   Ja det var en aktiv men avkopplande och trevlig helg!

   Jag önskar dig också en fin fortsättning på sommaren! 🙂 Ta hand om dig och var rädd om dig! Kram! .<3

 6. Så härligt att kunna vara många och alla har mat med sig så det blir en buffé. Kanske tur att det inte var någon mottagning så mobilen fick vila. Här blev midsommarafton lite för varm så då åt jag yoghurt och müsli. Annars var det rätt okej.

  1. Ja det är det som är det bästa med knytis 🙂 Ja jag är bara glad att det inte var mottagning på mobilerna. Då slapp man det här att folk håller på med sina telefoner hela tiden, vilket jag inte alls är road av.
   När det är varmt är det gott att äta något kallt:)

 7. Visst vill man stanna tiden nu när allt är så magiskt i naturen. Vilken rolig fest ni hade på Omberg och vilken storslagen buffe. Mysig midsommarpicknick och födelsedagsfirande.

  Önskar dig och din man en fortsatt skön sommar. Västkustkramar!

  1. Tackar så mycket! Ja tänk om man ändå kunde göra det! Ja den var så rolig och trevlig. Det bästa med knytis är att man kan skapa en sån buffé när man är så många. Men picknicken och födelsedagsförtäringen var också så goda 🙂

   Jag önskar dig också en fortsatt skön sommar! Kramar!<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: