Julmarknad på ett slott

Julmarknad på ett slott

Så var det dags att insupa lite julstämning, en råkall eftermiddag i slutet av november. Det har känts långt till julkänslan i år av olika anledningar.  Bortsett från att världen är allmänt upp och ner, så har maken legat på sjukhus ett tag för ännu en jättestor operation. Den följdes återigen av komplikationer, men han är hemma nu.  Så jag tänkte att en julmarknad på Vadstena slott skulle kunna kicka igång min julstämning, och det gjorde den en stund.

Slott är ju alltid trevliga att besöka, och det fanns mycket fint att se på den här marknaden. Jag hade förväntat mig lite mera trängsel, men var nöjd med att slippa sådan. På bilderna ser det ut som om slottet vore nästan folktomt, men det var det inte. Jag väntade helt enkelt ut bra tillfällen att fota. Här kommer några bilder på utbudet 🙂

De här handstöpta ljuskronorna var fantastiskt fina.

En riddarrustning passade bra bland julsakerna 🙂

Marknaden var utspridd på flera ställen i slottet. När vi trodde att vi hade sett allt, och skulle leta upp cafeterian för en kopp kaffe uppenbarade sig ännu en välfylld lokal. Sån tur att vi inte missade hela den delen av marknaden, för där hittade jag mina fynd 🙂

I inträdespriset ingick en guidad visning av en del av slottet, så den hängde vi förstås med på. Guiden hade mycket intressant att berätta, och han gjorde det på ett underhållande och humoristiskt sätt. Nedan poserar jag vid ett dukat matbord.

Slottskyrkan ingick också i den guidade turen. Det var tur att vi inte blev sittande där någon längre stund, för då hade man nog frusit rumpan av sig?

Det var inte många marknadsstånd ute på borggården, vilket var fullt förståeligt med tanke på hur råkallt det var.

Så vad gjorde jag då för fynd? Jo jag hittade en säljare som gör vikingasmycken, och som bl a sålde jättefina ringar. Jag blev så exalterad att jag tyvärr glömde att fota. Men när jag kom hem gjorde jag ett tappert (och mindre lyckat) försök att ta en selfie iförd mina vikingaringar. På pekfingret syns en Birkaring och på ringfingret en Skånering. Sandbyringen som sitter på långfingret är köpt tidigare på Öland.

Nu känner jag att det är dags att runda av det här inlägget, och jag önskar alla en härlig Första Advent! 😀

 

0

20 svar på ”Julmarknad på ett slott

  1. Ja det var riktigt mysigt, och särskilt eftersom jag älskar att besöka slott.
   Ja det har varit och är fortfarande svårt att känna den där julstämningen jag brukar känna. Än är prövningarna långt ifrån över.

 1. Fy vilken otur din man har. Att operationen fick lite komplikationer ?. Men skönt att han är hemma nu iaf ?.
  Vad mysigt att gå på julmarknad i ett slott ?. Vadstena är så fint slott åxå. Jag har gjort det några ggr.
  Då kan jag tänka mig att ni va där i några timmar ?. Att gå på julmarknader känns som en start på julen ?????️. Fina ringar du hitta.

  Hoppas att du har mysig & trevlig 1:a advent ??️❣️?

  1. Ja det kan man verkligen säga att han har. Ja julmarknader känns verkligen som en start på julen. Det är dom och adventsljusstakarna som är startskottet? Jo vi blev allt kvar ett tag, men kanske något kortare tid än jag hade tänkt mig, för det var iskallt i slottet också?
   Ha en härlig fortsättning på veckan!?✨

 2. Julmarknader är allt något speciellt. Vi har varit på vår första förra helgen, och fler kommer det allt bli om jag får som jag vill.

  1. Ja den var härlig! Ja det är riktigt skönt att han är det.
   Ha en trevlig fortsättning på veckan!?✨

 3. Åh vilken mysig stämning det måste varit att gå på julmarknad i slottet! Det vill jag också göra, får kanske åka till Vadstena någon helg framöver eller så får det bli nästa år.
  Var på julmarknaden i gamla Linköping i lördags och det var såå mycket folk!

  1. Ja det var riktigt julmysig stämning. Kan tänka mig att det var lika mysigt i gamla Linköping. Dit skulle jag vilja åka på julmarknad. Marknaden vi var på var över helgen, men ni kanske kan åka dit nästa år 🙂

 4. Julmarknader är mysigt och vadstena slott är fint, har dock inte varit på deras julmarknad men det såg ut att vara värt ett besök vid tillfälle på dina bilder

  1. Ja jag tycker helt klart att slottets julmarknad är värd ett besök, men nu är det slut med marknad där för den här julen 🙂

 5. Julmarknader är verkligen så mysigt. I slott blir det lite extra kan jag tänka mig. Lite som att besöka den på Hovstallet.
  Wao vilka fina vikingasmycken.

  1. Tack, ja visst är dom fina! Ja jag kan tänka mig att julmarknaden på Hovstallet är riktigt mysig 🙂

 6. Ja tänk att förr bodde man i slott. Historien kring det är fascinerade 🙂

  Vad tråkigt att han fått göra operation men hoppas det blir bra återhämtning ?

  1. Ja det finns folk som bor på slott nuförtiden också, och dom är jag lite avis på? Ja vi får hoppas att återhämtningen blir så bra som möjligt.

 7. Hoppas det blir bättre nu och framöver. Vilken mysig julmarknad ni var på ändå. Synd att det inte fanns någon snö. Det höjer ju julkänslan. Blev det någon fika eller hoppade ni över den? 🙂

  1. Ja nu måste det väl ändå börja bli bättre snart. Ja snö höjer verkligen julkänslan, men man får ofta vänta länge på snön.
   Fika blev det absolut en tillsist 😀

  1. Ja julmarknaden blev extra fin och mysig i en så gammal och vacker miljö, och det var verkligen skönt att slippa vara utomhus i novembervädret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *