Ta ut julstämningen i förskott

Ta ut julstämningen i förskott

Denna mörka november gäller det verkligen att vaska fram alla ljuspunkter som går att hitta. Det har jag i och för sig gjort varje år, men i år tar jag ut julstämningen i förskott. För det är inte bara mörkret som tilltar utan pandemin eskalerar, isoleringen växer sig större, och nyheterna i allmänhet är som en surnad grädde på moset. Jag har faktiskt dragit ner min nyhetskonsumtion till ett minimum, för att slippa bli överdoserad med negativitet. Förr brukade jag titta för att upprätthålla min allmänbildning, men nu får det räcka ett tag. Detsamma gäller sociala medier som FB. Jag har helt enkelt fått nog av elände och bekymmer i både stort och smått. Jag lägger ut mina blogginlägg eller någon bild ibland. I min lilla värld på landet kan jag välja att avskärma mig, och hemma hos mig knallar livet på i sina vanliga spår.

Men nu ska inte jag vara lika trist som nyheterna, utan jag tänkte berätta att jag äntligen kan titta på massor av julfilmer! Jag är barnsligt förtjust i dessa filmer, men har inte kunnat se så många jag har velat. Jag vet inte hur många år jag har tänkt att skaffa Netflix, men nu har jag gjort det! Milde tid vilken lyx att kunna välja och vraka bland alla julfilmer! Ni ser ju på bilderna hur mysigt jag har det i soffan! 😀 Tro nu inte att jag har vuxit fast i tv-soffan, för så är det inte.  Men när mörkret faller kan jag dra igång en sån där riktigt hjärtevärmande film. Julfilmer är de ultimata koncentraten av stämning, pynt, vackra miljöer, godhet, kärlek och allt möjligt fint och härligt. De fungerar toppenbra som ljuspunkter i mörka tider, och det börjar nästan klia i fingrarna att ta fram julpyntet 😀

Jag ska dock försöka avhålla mig från julpyntande till dagarna före första advent. Men sen så ska det pyntas rejält minsann!

Jag önskar alla en fin fortsättning på veckan! 😀

Här ligger jag under lurvfilten och ägnar mig åt julfilmsmys.

44 thoughts on “Ta ut julstämningen i förskott

 1. Ja nu är det mycket negativt! Jag undviker nyheterna i den mån det går, det har blivit för mycket för mig.
  Älskar när november kommer och julfilmerna på netflix, har typ sett alla 🤣 hade det inte varit för att jag ska flytta snart så hade jag pyntat nu haha!!

  1. Ja det har verkligen blivit för mycket för mig också. Men tur att det finns dessa härliga och hjärtevärmande julfilmer som lyser upp november!😂 Det var ju attans att det inte är läge för dig att julpynta haha!

 2. Här är redan julpyntat och klart, vi började ovanligt tidigt i år eftersom jag egentligen brukar pynta sista helgen i november men lilla dottern fyller 1 år då..Netflix har många bra filmer, jag har haft det i flera år och är nöjd med utbudet..Ja, blir trist stämning och tjatigt i medierna om pandemin så då kan det vara skönt att titta på annat istället

  1. Då var jag alltså inte först på bollen när det gäller längtan efter julpynt! 😀 Ja jag tittar snart hellre på vad som helst än på nyheterna, så det känns toppen att jag skaffat Netflix!

  1. Ja det tycker jag allt att man får göra! Jag är nog oväntat dålig på att ge julfilmstips, för jag glömmer vad filmerna heter så fort jag har sett dom. Men ett päron till farsa firar jul är en gammal favorit jag sett ett antal gånger!

  1. Ja en nyhetssändning per dag är mer än tillräckligt. Min julfilmsfavorit är samma som jag haft och sett i åratal, nämligen ett päron till farsa firar jul 🙂

 3. Julfilmer är ju härliga och det är ju klart att älskar man julen så är det ju lite extra mysigt. Jag brukar pynta till första advent men en del har redan pyntat sina hus och det är ju okey om man verkligen vill det

  1. Jag brukar också pynta till första advent, och brukar inte vilja se pynt i affärerna för tidigt. Men i år behövs den mysfaktorn som julpyntet ger, så jag kan förstå att många pyntar tidigare än vanligt.

 4. håller helt med dig, ska jag vara ärlig tog jag avstånd redan i våras från nyheterna, det blir för mycket för ens välmående att bombas av hela tiden tycker jag. håller också med dig om julfilm dom är ju så fina, funderar lite själv på om jag ska börjar se om någon gammal julkalender samlar på såna i dvd, men lika svårt varje år vilken man ska börja med 😂❤

  1. Jag började också dra ner på nyhetstittandet rejält för längesen, men nu blir jag så illa berörd av allt elände att jag helst bara ser sånt jag verkligen behöver veta.
   Men milde tid att behöva välja bland alla dessa julkalendrar! Julen kan ju hinna passera innan beslutet om först ut i rutan är taget!😂❤️

 5. Avskärmning är bra i dessa tider, jag lyssnar bara när det är något viktigt annars så håller jag mig ganska isolerad. Jobbar och åker hem från jobbet, försöker undvika folk. Vet liksom någonstans nu att blir jag smittad är det från jobbet. För annars är jag väldigt ensam just nu.

  Visst är Netflix bra :D. Helt perfekt för att spendera tid på och se saker man gillar :D.

  1. Ja avskärmningen känns bra och nödvändig i dessa tider. Men det känns som att man sakta men säkert förvandlas till en eremit. Det är både overkligt och onaturligt att man inte ens vill åka till affärer längre, utan näthandlar mest istället…
   Men men, tur att man har saker att förströ sig med, och numera massor av julfilmer! 😀

  1. Ja den filmen tycker jag absolut räknas 🙂 Mitt bästa tips har du nog säkert sett, men det är Ett päron till farsa firar jul.

 6. Välkommen in i Netflix fantastiska värld. Herregud vad du har MASSOR att se nu. Vissa serier skulle jag vilja ha osedda för att kunna se igen. Jag tittar helst inte på julfilmer för tidigt =) Dom tar ju slut för fort annars.
  Kram

  1. Ja jag har märkt det! Utbudet verkar vara helt oändligt! Men nu har jag hittat kusliga serier också, så då kan jag varva så julfilmerna räcker =)
   Kram!

 7. Jag brukar också avstå från att kika på nyheterna för man blir bara deprimerad av allt elände. Jag tänkte att denna julen behöver vi alla mysa till det lite extra bara för att när inget egentligen är som det brukar. Må så gott

  1. Ja det blir verkligen deprimerande om man tar del av allt elände. I år är behovet av att mysa till det större än någonsin känns det som. Må så gott du också!

 8. Jag som också bor på landet känner mig ganska befriad från coronakaoset. Här bor närmaste granne 500 meter bort och handlar gör jag klockan 7 lördagmorgon annars försöker jag undvika shoppingen. Men måste erkänna att jag aldrig längtat så mycket efter att få julpynta som jag gör just nu.

  1. Ja på landet slipper man coronakaoset. Vilken lycka att ha närmaste grannen så långt bort! Det är en av få saker jag kan bli avis på. Här bor närmsta grannen några steg bort, och älskar att köra sin högljudda gräsklippare för jämnan varvat med högljudda tillställningar/fester.
   Det jag kan sakna är att åka och göra sånt som jag brukade innan corona gjorde en till eremit. Så när man är nästan totalt isolerad gäller det att mysa till det här hemma.

 9. Jag har också dragit ned på nyheter och sociala medier, orkar inte med all negativitet. Det kliar i mina fingrar med och snart kommer lite julpynt att leta sig fram från förrådet!

  1. Ja det gör enormt stor positiv skillnad att undanhålla sig sociala medier och nyheter.
   Javisst kliar det i fingrarna att börja pynta!

 10. Jul filmer är så mysiga att se på 😊. Ja, jag tittar på två nyhetssändningar per dag. Räcker för mig. Resten ser jag på mysiga kärleks program, serie & Hela Sverige bakar 😊

  1. Javisst är dom! 🙂 Två nyhetssändningar är en överdos för mig, för jag står inte ens ut med en om dagen. Men de andra sakerna du tittar på är mysiga. Förutom att jag blir så sugen när jag ser folk baka! =)

 11. Senaste åren har jag inte brytt mig om att fixa så mycket inför julen. Men i år tänkte jag mysa till det lite extra. Tänker att det behövs.

 12. Julfilmer är det bästa som finns. Man kommer så lätt i julstämning då.. Resten av året blir det olika typ av serier men i mitten av nov till 24 dec.. Då är det julfilm varannan dag😅

 13. Ja, stänga av nyheterna kan ge en lite ork i dessa eländiga tider men håller med dig, man måste sortera lite.

  Bra att du hittat något som kan distrahera, julpyntat har jag gjort nu och imorgon är det första advent.

  Var rädd om dig!

  1. Ja det går åt att sortera rätt så ordentligt nuförtiden. Men nu har jag också börjat med årets julpyntande, och det känns trivsamt.

   Var rädd om dig du också!

  1. Så kul det låter att du har gjort en egen adventskalender! Det har jag aldrig tänkt på att göra. Din lucialucka låter mycket trevlig!

   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: