I fullständig frid och harmoni

I fullständig frid och harmoni

Bland det bästa som finns är att vakna med känslan att det här kommer bli en riktigt bra dag. Det var precis vad jag gjorde imorse. Solen strålade och vindens dånande hade tystnat, och bytts ut mot munter fågelsång. Det fanns en känsla av upprymd förväntan i luften. Nästan samma känsla som uppstår när våren kommer och naturen vaknar till liv. Man vet att man har hela den underbaraste tiden av året framför sig, och ser med glädje fram emot den livsnjutning den kommer ge. I skrivande stund är det snarare årets mörkaste tid som har inletts, men icke desto mindre fanns känslan av förväntan där.

Jag gjorde stallsysslorna i godan ro, och därefter var det dags för en promenad. Det var nästan varmt i luften, och medan jag njöt av att titta på solskenet njöt Lilla Mannen av att snappa åt sig en grästuss här och där. När vi var på väg tillbaka till hagen såg jag något som rörde sig i gräset en bra bit bort i grannens hage. Jag trodde att det var en katt som strök omkring i gräset, och gick vidare med Lilla Mannen till hagen. Efter lite klappar och småprat (ja det pratas mycket med hästarna här😄) lämnade jag hagen och började gå hemåt. Jag hann bara gå några steg innan jag tvärstannade av förvåning!

Framför mig stod djuret jag sett långt bort i grannens hage. Det var en räv, och den tittade mig lugnt rakt i ögonen! Jag har aldrig kommit  så nära en räv förut, och tittade hänfört tillbaka. Det kanske inte låter så speciellt när jag beskriver det, men känslan var närmast andaktsfull. Jag insåg att räven hade sett mig på långt håll och faktiskt valt att komma till mig och ta kontakt med mig. Vi tittade varandra i ögonen en stund, och plötsligt försvann den ner i diket. Efter en stund kom den upp igen längre bort med något i munnen. Jag försökte ta ett kort som tyvärr blev suddigt. Men jag visar det ändå.

Dagen har sedan fortsatt i denna sköna och harmoniska anda med umgänge med hästarna i tur och ordning. Jag har t ex rensat ogräs en stund med Lillkillen vid min sida. Han studerade med intresse rötterna jag drog upp, och kliade mig försiktigt med mulen på ryggen. Så har Fröken Mumsan, Timpan och jag strosat en stund i sol och gräs. Det gäller att ta vara på de sköna stunderna när de bjuds. Imorgon kan det storma och regna på tvären igen medan jag klafsar med gummistövlarna i mörker och lera. Men nu är jag här och nu.

Jag önskar alla en riktigt härlig dag!

30 thoughts on “I fullständig frid och harmoni

 1. så mysigt med såna dagar, och vad coot att se en räv, dom är ju verkligen så söta. Har sett en del där jag bor jag med , fast det var ganska länge sen nu jag såg en faktiskt ❤

  1. Ja man behöver såna dagar som omväxling till höstruskdagarna som det är desto flera av nu. Ja rävar är så söta, men har bara sett på långt håll tidigare❤️

 2. Underbart ju att vakna med känslan av en bra dag. Klart du ska prata med djuren, jag pratar med grabbens ödlor. Känns lite konstigt att inte prata med djuren faktiskt, tycker jag.
  Vilket häftigt möte med räven, känns son ni “connectade” lite där. Undrar om han kommer komma tillbaka igen….

  1. Javisst är det! Ja det skulle kännas väldigt konstigt att inte prata med djuren, och det är ju omöjligt att låta bli.
   Om min känsla är rätt så connectade vi nog lite räven och jag, och jag hoppas få se den igen😊

 3. Så härligt dag du verkar ha haft☺️. Känns som rävar 🦊 har blivit mer närgångna det senaste åren. Så mysigt att va med hästar 🐴😊. Solen har lyst här med ☀️. Det har varit konstigt väder idag 14 grader & det är november.
  Det är bra att du har den inställningen. Att va här & nu 💕

  1. Ja den var härlig, och jag trivs verkligen att vara med hästar och andra djur☺️ Här var det varmt, och ingen novemberkänsla alls. Ja jag är oftast här och nu💕

 4. Vilken underbar känsla du beskriver. Morgonen idag var helt magisk. Jag har aldrig varit så nära en räv men dottern hade en som kom och hälsa på, där hon bodde förut.

 5. Ja de var riktigt härligt och skönt ute idag. Ååh lät som ett skönt uppvaknande. Här vakna jag upp av sambons larm vid 6 efter att precis somnat om efter amning. Så man har ju varit något trött idag 😅 Hoppas du haft en lika bra kväll ❤️

  1. Tack, det har den varit❤️ Ja då förstår jag att du blev trött! Det är ju riktigt motigt att behöva vakna när man nyss har somnat😅

 6. Vilket härligt inlägg…det andades verkligen frid och harmoni…sådan frid som egentligen bara finner med djur i sin närhet. De har en tendens att ta ner oss till jorden och känna, uppleva och uppskatta det vi har omkring oss. Jag älskar också hästar särskilt deras sätta att lyssna och kommunicera. Sen att möta de vilda djuren så nära, det är något speciellt.

  1. Tack så mycket! Ja djuren är här och nu och uppskattar det goda livet ger i stunden. Så roligt att du också älskar hästar. Dom har en rofylld energi som smittar av sig när man är i deras närhet, och dom är väldigt kommunikativa. Jag håller med om att nära möten med vilda djur är väldigt är något så speciellt.

 7. Det är ju något fint det där med djurmöten, det du beskriver jag hade känt precis samma känsla. Man känner sig så ett i naturen med sånt där. Ibland undrar jag om det är vad alla djur upplever jämt? Det där vi bara får uppleva korta frekvenser i våra stressade liv.

  Jag har dock fått intrycket av att när rävar väl sökt kontakt börjar de gärna “bo” in sig där i ens närhet. Så chansen är stort att Micke kommer tillbaka 🙂 .

  1. Ja man känner sig verkligen extra mycket som ett med naturen när man är med djur, och särskilt när vilda djur söker kontakt. Jag tror att djur lever med den känslan. Dom har sin närvaro och uppmärksamhet här och nu, även om det tydligt märks att dom har väldigt bra minne.
   Jag hoppas verkligen att räven kommer tillbaka😊

  1. Ja det är ett härligt sätt att vakna. Tusen gånger bättre än alla dessa mornar då jag vaknade och helt slutkörd visste att jag hade tolv till femton timmar av tokstress och helt sjuka krav att ta mig igenom. Hästar är som ett balsam för själen☺️

 8. Häftigt att få se räv på nära håll. De brukar ju annars vara så skygga att de snabbt springer iväg. Låter som en skön dag i stallet och jag saknar själv att få vara i stall. Hästar kan vara den bästa terapin jag kan få.

  1. Ja jag hade bara sett någon enstaka skygg räv innan. Jag förstår att du saknar att vara i stallet. Hästar är ett balsam för själen.

  1. Ja såna dagar är riktigt härliga!😄
   Jag tittade förresten in i din blogg och tänkte skriva några ord, men jag hittade inget kommentarsfält till inläggen😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: