En otrolig meditationsupplevelse

En otrolig meditationsupplevelse

Jag har berättat tidigare att jag brukar meditera, och det brukar vara skönt och behagligt. Ibland har jag väldigt speciella upplevelser under meditationerna, men i helgen inträffade en ny och helt otrolig meditationsupplevelse. Jag har funderat på om jag ska berätta vad som hände, för man kan nog lätt tro att det har slagit runt i kontoret för mig. Men jag berättar, för kanske har någon annan upplevt något liknande…

Det började med att jag vaknade till mitt i natten och sömndrucken gick på toaletten. När jag tittade in i tvättstugan insåg jag att jag hade glömt bort tvätten som jag drog igång på kvällen. Åh nej så surt! Det var bara att tända den skarpa belysningen och hänga upp allt som låg i tvättmaskinen. När jag var färdig var jag klarvaken, och insåg att det skulle ta lååång tid att somna om. Men så kom jag på att jag kunde lyssna på en guidad meditation för att komma till ro igen. Så jag stoppade hörlurar i öronen, och den här gången valde jag en Shamansk trummeditation som finns på Youtube.

Mannen som guidade meditationen hade en behaglig röst, och började berätta lite historia om Shamanerna. Det började trumma och rytmen kändes nästan hypnotisk. Plötsligt fick jag en otroligt märklig känsla i huvudet, och tänkte ”wow!” Det kändes som jag gled ur mig själv! Jag låg kvar på sängen och samtidigt gled jag iväg upp mot taket. Jag stannade så nära taket att jag nästan hade ansiktet emot det, och var fylld av förvåning och förundran. Sen gled jag mot den stängda sovrumsdörren, och försökte peta på den med foten. Men ingenting hände, och jag gled inåt i sovrummet och svävade över andra sidan sängen. Jag låg i luften med ansiktet uppåt, men ändå visste jag att jag låg på sängen också. Sen började jag sakta sjunka ner mot mig själv, och plötsligt var jag tillbaka i mig och hörde trummorna i hörlurarna.

Jag kände mig fortfarande väldigt förvånad och fylld av förundran, samtidigt som jag var lättad att vara ”tillbaka”. Men jag hann bara lyssna på trummorna en kort stund, så hände samma sak igen. Helt otroligt! Jag svävade en stund i sovrummet medan jag samtidigt låg på sängen, och så gled jag tillbaka in i mig själv igen. Jag hörde trummorna och undrade om det ofattbara skulle hända igen. Men meditationen tog slut utan att något mer inträffade, och jag undrade hur i hela fridens namn jag skulle lyckas somna efter denna upplevelse. Det var nästan så att jag kände mig lite rädd. Tillsist bestämde jag mig för att lyssna på en ”vanlig” avslappnande meditation, och jag somnade så småningom men sov dåligt.

Minnet av vad som hände är väldigt starkt och hänger sig envist kvar. Jag kan inte låta bli att undra vad som hände. Det kändes helt overkligt och samtidigt så verkligt något kan bli…

Uppdatering: Jag har fått så många frågor om vilken meditation jag gjorde, att jag nu har lagt in länken här i inlägget?

 

 

20 thoughts on “En otrolig meditationsupplevelse

  1. Ja det måste nog ha varit den djupaste meditationen och avslappningen jag någonsin har varit med om. Häftigt var det absolut!

  1. Men åh så häftigt att du har varit med om detta många gånger, och ända sen barndomen! Sen är det ju också så att om man ser det naturligt att själen kan lämna kroppen under meditation, så har ju denna insikt en väldigt vidsträckt innebörd?

 1. Har aldrig mediterat jag vet inte om jag skulle må bra av det faktiskt 🙂 Men säkert skulle jag det. Vill som finna ett lugn o finna mig själv du vet 😀 Asså de låter ju helt underbart vännen och va fin du är

  1. Tack så mycket vännen!? Jag tror nog att du skulle må bra av att meditera, för det är ju något som skapar välmående?

  1. Ja det var det! Ja du kan ju testa lite enkelt. En stund för dig själv, fokusera på andningen och att vara här och nu. Gärna i naturen eller inne med ett tänt ljus?

 2. Wow vad häftigt det låter. Jag brukr meditera men det har aldrig hänt mig att jag har lämnat kroppen. Det skulle vara så häftigt att känna på det. Ska prova meditationen du delade nån gång 🙂

  1. Ja det var en väldigt häftig och speciell upplevelse! Du kan ju testa den här meditationen, för trummorna och rösten ihop var helt magiskt att lyssna på och avslappningen blev djupare än någonsin förut?

 3. Wow säger jag bara. Har bara upplevt det en gång och blev först lite rädd men rädslan försvann snabbt.
  Meditation är bra för själen och jag gör det alldeles för sällan.

  1. Så härligt att du också har upplevt detta en gång. Jag vill gärna uppleva det igen, så det återstår att se om det blir så.
   Ja meditation är ett riktigt balsam för själen.

 4. Jag mediterade en gång, och hela kroppen började vibrera så oooootroligt intensivt. Helt plötsligt såg jag en man till höger om mej som vinka. Sedan så föll jag nedåt, och helt plötsligt så var jag ute och flög. Ja, det låter konstigt, men jag flög över berg, dalar, in i ett hus och där såg jag bl a en varg i en box, och sedan var jag på en perrong där tågen går. Fråga 2 tjejer vart jag var. De svarade mej, att du är i Birmingham och att jag var otroligt lik någon annan. Sedan flög jag igen….. tills jag tänkte att nu är det nog bäst att flyga tillbaka. Och vips på en bråkdels sekund så var jag tillbaka i sängen. Glömmer det aldrig, det var såååååååååå verkligt.

  Det har hänt en gång till efteråt att jag var ute och flög.

  1. Men wow det låter ju som en helt makalöst häftig och riktigt händelserik upplevelse! Det kan jag lätt förstå att du aldrig glömmer något sådant.

  1. Ja det är riktigt härligt när det händer. Du får testa! Det är inte alls komplicerat, utan börja med att ta en stund i ensam stillhet och fokusera på din andning.

   Kram!

 5. Vilken magisk upplevelse. Jag har mediterat till och från men aldrig upplevt något liknande. Kommer nog inte in i en sån djup meditation men jag önskar nån gång att jag får uppleva en sån resa. Förstår att det är både spännande och lite skrämmande men vilken underbar upplevelse. Tack för att du delar med dig och så fina bilder.

  Var rädd om dig & kramen 🤗

  1. Åh tack själv!😃 Ja det var verkligen en magisk upplevelse! Jag hoppas verkligen att jag kommer att få uppleva samma sak igen, för det väcktes också mycket nyfikenhet. Rätt vad det är så kan det hända dig också när du minst anar det😄

   Var rädd om dig du också! Kram!🤗

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: