Kvackelmagade läsare – gör er beredda…

Kvackelmagade läsare – gör er beredda…

Den här sommaren har jag varit ute och njutit i många dagar med husbilen, och det var under en av dessa dagar jag skrev detta inlägg. Pekfingret trummade loss på telefonens display, under en stund av förundran och smärre irritation – det råkade ju dessutom vara dagen efter att jag fick värmeslag. Jag är verkligen inte den som trivs på campingplatser. På dessa verkar folks egenheter slå ut i full blom – och inte alla av dessa är behagfulla. Precis när jag skulle dutta på publicera tänkte jag att ”Nej, det här kan jag inte lägga ut! Folk kommer tro att jag är galen och aldrig läsa min blogg igen!” Men idag kände jag ändå att ville lägga ut inlägget. Så här kommer det:

Förlåt om jag ställer världens knäppaste fråga, men jag måste bara undra en sak. Måste man alltid ställa sig i rad till allt – oavsett vad det gäller?

Ja, självklart ska man inte tränga sig före i en kö. Det är väldigt ohyfsat. Men sen finns det ”rader” som kan vara mer eller mindre irriterande. T ex när man parkerar bilen längst bort på mataffärens parkering för att slippa slagmärken på dörrarna. Så kommer man ut, går till sin bil i den tomma änden av parkeringen, och nog sjutton har nån ställt sin bil så nära att man knappt kommer in genom dörren – och märken i lacken har man också fått ibland.

Men nu till det riktigt äckliga: Måste man rada upp sig på offentliga toalettinrättningar när det finns gott om lediga toaletter?

Det blev ju att checka in på camping igår pga att jag fick värmeslag. På campingen finns åtta toalettbås i rad, och varje gång jag har gått på toa har det varit tomt i hela damrummet – såhär i begynnande lågsäsongstider. Så jag gick först till toabåset allra längst in, och vips slängde sig nån in i båset bredvid och brakade loss med en mördande doft.

Därefter har jag som ett experiment (ja jag vet att det låter helknäppt) valt toabås i olika positioner i den långa raden, och alltid med samma resultat. Nån måste direkt komma och välja båset intill mig för att smälla ur sig så man får fly i panik ut i friska luften.

Så nu undrar jag varför folk gör så? Det finns ingen lag som säger att man måste rada upp sig! Varför inte lägga liiite avstånd emellan…

 

 

0

60 svar på ”Kvackelmagade läsare – gör er beredda…

 1. När jag jobbade på museum hade jag utsikt över vår stora parkeringsplats från lunchrummet. Folk ställde nästan alltid sin bil nära någon annans. Annars sätter vi oss ju inte gärna intill någon annan på bussen om det finns andra platser … hmm? Toafenomenet har jag inte stött på. 🙂

  1. Ja visst är det konstigt det där att man aldrig kan få parkera ifred, men på bussen ska alla sitta ifred!?

 2. haha känner så igen mig 😀 ! Tex när min sambo ska parkera , han parkerar ofta där det inte är så många bilar som står. Och alltid när vi kommer tillbaka till bilen så står det bilar bredvid trots att det finns platser överALLT. ! haha det slår aldrig fel !

  1. Javisst är det så!! Kan inte minnas att jag kommit ut till bilen nån gång och den forfarande har stått utan nån bredvid! Varför vill folk gå extra långt från parkeringen om dom ändå vill stå tätt intill andra?!??

  1. ? Javisst är det så! Det finns väl ingenting som går upp emot väl underbyggda empiriska forskningsresultat, och de obestridliga fakta de presenterar!??❤️

 3. Hahaha… Det där upplever inte jag, själv väljer jag gärna en toalett där det är en tom emellan men inte alltid så lätt att göra det. Oftast tar jag bara en ledig, sen om det sitter någon bredvid spelar mindre roll … den personen måste ju också få skita … HAHA!

  1. Ja du ser – om det finns möjlighet väljer du att ha en tom emellan!? Nu ska jag väl för tydlighetens skull nämna att jag skriver inte om vanliga toaletter som är små slutna rum, utan om de som har ”provrumsväggar” emellan?

  1. Ja det är ju förstås det viktigaste? Men det betyder ju å andra sidan att du inte aktivt söker efter någon att sätta dig bredvid!?

  1. Ja visst är det så!!! Folk radar upp sig överallt – utom om nån råkar bli vittne till något. Då skingras folk som agnarna för vinden!?

 4. Jag håller verkligen med dig, tycker det är hemskt med offentliga toaletter överhuvudtaget och har alltid försökt undvika att gå på såna i möjligaste mån, men i vissa tillfällen är man ju tvungen. Jag medicinerar med vätskedrivande nuförtiden och då blir det en hel del besök på offentliga toaletter men jag avskyr det så jag förstår verkligen dig.

  1. Tack för förståelsen!? Ja det är vanligen mer eller mindre hemskt, så jag avundas dig inte att du måste gå så ofta. Bekymret är ju inte endast att stå ut med doften, utan sen är det ju hemskt många som har svårt att pricka rätt också – trots att det är ett så stort hål innanför toaringen!??

 5. Vilka roliga spekulationer! jag gillar inte campingar av många anledningar känner mig lätt trängd där, inte mycket egentid.. Men de där med bilen känner jag i gen, rädslan av att någon annan slår upp bildörren och man väljer längst bort ändå står de något tätt intill sin bil? märkligt..

  1. Tack Sanna!? Jo jag känner mig också trängd på campingar. Det kryllar av närgånget stirrande och högljudda människor? Beträffande bilen så har ett antal slagskador på dörrarna bevisat att rädslan är befogad. Har i nuläget en bil som ska in på lackering. Den skadades dagen efter att den köptes – parkerad i ensamhet utanför mataffären?

 6. ? hahaha
  Klockrent skrivit..har tillbringat många sommrar på campingar (inte frivilligt) och det slår aldrig fel.
  Man kan bara drömma om lite luft på toan helt enkelt.

  1. Hahaha! Tack!!? Härligt att få vittnesbörd från någon som har fått vara med om min icke nöjaktiga upplevelse!!?

 7. hahaha vilket kul inlägg 🙂 Jag förstår dig verkligen med dom här offentliga toaletterna, jag själv har alltid undvikit dom och när jag va mindre så höll jag mig hellre tills jag fick ont i magen än att gå på offentliga toaletter tycker det är sjukt äkligt fortfarande men kan gå på dom ibland haha….

 8. Haha jag undrar alltid detsamma! Vill gärna ha mitt space så jag lämnar alltid mellanrum på toaletter, om det går såklart. Kör inte bil, men min man blir också irriterad när parkeringen kan vara nästan tom och så ska någon ställa sig bredvid vår bil ändå. Jämt! Slår aldrig fel.

  1. Kul att det finns flera som jag!? Ja det där med folk som parkerar bredvid längst bort i tomma änden verkar aldrig slå fel!!

 9. Haha jag har faktiskt aldrig tänkt på detta, det går ju av bara farten allting så inte ofta man reflekterar över det. Jag gillar inte när folk bokstavligen står på en när man tex ska åka buss och står i kö 😉

  1. Haha, ja ibland måste det gå undan? Men då hinner man ju å andra sidan inte leta efter nån att sätta sig bredvid!?

  1. Då verkar det ju inte som att du aktivt söker efter någon att placera dig bredvid? Om vi varit i campingens damrum samtidigt skulle du ha befunnit dig på första toan i raden medan jag var på den sista längst in?

 10. Har också märkt av detta fenomen men själv går jag bara till första bästa, helst långt ifrån alla andra.
  Campingplatser undviker vi med när vi är ute med husvagnen. Trångt o h ”konstigt folk”

  1. Ja visst är det trångt på campingplatser! Och vissa uppför sig som att dom äger stället och stirrar granskande på allt och alla!?

  1. Haha, det vete sjutton om ditt skämt inte har en liten kärna av sanningen!? För på dasstiden satt ju folk på rad och gjorde ifrån sig!?

 11. Alltså, haha! VARFÖR ska det alltid vara precis så? Jag har en bil jag är otroligt rädd om och ställer mig jättelångt ifrån alla, men VARJE gång jag kommer tillbaka är det någon jävel bredvid mig! Funderat på att ställa mig på två rutor, men då kommer jag väl få arga sms och se bilen postad på FB 😛

  1. Ja det slår aldrig fel!! Men i dessa tider får man ju vara försiktig för folk fotar och postar allt i sociala medier!??

 12. Haha mycket intressant inlägg, har faktiskt aldrig själv reflexterat över det något extra, men det stämmer nog! Speciellt detdär med parkeringar!

 13. Går nästan alltid in på handikapp då ja alltid ha barnen med mig men de är så praktisk & stort då ja behöver ha med mig vagnen in.

 14. Jag är inget fan av att campa faktiskt just pga allt konstigt folk & offentliga toaletter. Får panik för att gå på offentliga toaletter! ?

 15. Hahaha, jättekul! Känner igen mig såå väl. Jag vill också ha lite avstånd, om det går. När vi bodde i Italien tycker jag att det var extremt mycket så. Just det dät med parkeringen, helt galet, å så mycket märken på bilen??

  1. Haha tack!!? Ja jag kan tänka mig hur det var i Italien!? Har aldrig bott där men minns hur det var under semesterresor dit!?

 16. Ja det kan man verkligen undra varför alltid i rad. Kanske för att hålla bättre ordning. Men jag tänker att i rad funkar med människor men med bilar på parkering, husvagnslängor, hus och bänkar i skolan. Varför blev det så liksom?

 17. Väldigt relevant fråga! Vi ställer oss gärna lite avsides på en ställplats eller parkering, om vi kan. Nog sjutton kommer det nästan alltid någon som ställer sig alldeles intill trots att det finns mängder av lediga vrår att nyttja istället. Fattar inte heller!

 18. Så spännande läsning.. ja jag undrar det med det däe me toqkö faat eftersom jag har behov av hadikapstoaletterna brukar jag köa till dem men. Har mäkt en atörande sak där hälften aom lånar de toaletterna har inga funktionsvariationer eller amåbarn de stöe jag mej på

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *