Lite äventyr skulle kanske behövas

Lite äventyr skulle kanske behövas

Ibland händer det att jag undrar vad livet går ut på egentligen. Vad är syftet? Efter att jag senaste åren har blivit pressad att jobba så mycket att jag blev sjuk och det tog tvärstopp har jag funderat på det ibland. Visst hade jag nog inte tänkt så om jag hade haft en vettig arbetssituation. Det finns ju trots allt andra saker som betyder mycket i mitt liv, men dom har inte fått ta sin plats så mycket som jag själv har velat. Därför vill jag ta hand om min framtid så bra det går.

Det händer ganska ofta att jag drömmer om att ge mig ut på äventyr. Jag skulle vilja göra något spännande som är planerat nog att kunna genomföras, men inte för detaljplanerat så att spänningen försvinner. Jag har rest väldigt mycket under åren till många olika länder, och en resa igen är kanske vad som skulle kunna pigga upp mig. När man byter miljö och gör helt nya saker på nya platser försvinner vardagen långt bort i fjärran, och alla drömmar känns plötsligt lättare att förverkliga. Jag har alltid kopplat bort tankar på arbete när jag har rest (förutom under tjänsteresor förstås) och då har det funnits utrymme att tänka fritt och kreativt. Vartefter lediga dagar har passerat så har drömmarna växt sig starkare om att kunna lämna det själsdödande ekorrhjulet, kasta bort tagelskjortan, äga min tid och ägna dagarna åt sånt som jag brinner för. Så vad har hindrat mig?

En sak är att jag tyvärr inte har drömt om saker som kan försörja mig. Man måste ju betala sina räkningar. Då är tankeloopen tillbaka på den där gråa rutan igen där man hittar måndag – fredag. Mina drömmar har nog tyvärr varit mera nöjesbetonade än lukrativa, och det kostar ju att leva även om man inte ens gör något alls 😀 En annan sak har handlat om plikttrogenhet. Jag har alltid velat göra rätt för mig, och vara en person man kan lita på. En som håller vad som lovas. Det är många som tar lätt på löften nuförtiden har jag konstaterat. Sån vill jag inte vara.

Nu drömmer jag iallafall om att ge mig av och göra något spännande. Det låter nog konstigt när jag inte är frisk. När orken och energin är strikt ransonerad, och huvudet inte funkar som förut. När jag får passa på att skriva under korta stunder då “låset” i huvudet släpper lite, för resten av tiden går det till och med trögt att läsa. Hur går det ihop sig? Ja vad kom först – hönan eller ägget? Ett äventyr skulle kanske ge hälsa och energi istället för att ta av de båda?

Jag vill också passa på att nämna att jag inte söker goda råd om hur man lär sig säga nej. Det är jag tusen gånger bättre på att göra, än vad mottagarna är på att acceptera ordet. Det är möjligt att ordet nej används så sällan av folk över lag, att den som faktiskt vågar säga nej upplevs som annorlunda av sin omgivning. På arbetsplatsen blir man mindre bekväm då man säger nej till ständig övertid och arbete på fritid och semestrar. Bland vänner och bekanta ses man lätt som mindre bussig då man säger nej till att hjälpa till eller lyssna då varken tid eller ork finns. Ett nej har vanligen ett pris, och det har jag betalat väldigt många gånger, men det får bli ett annat inlägg om det.

 

På bilden ser du mig i Spanien. Jag älskar att rida och bilderna är tagna på spanska solkusten. Det var en härlig naturupplevelse med sköna och fartfyllda galopper på stranden 🙂

14 thoughts on “Lite äventyr skulle kanske behövas

  1. Ja det är det verkligen! Utan drömmar blir man lätt fast eller kvar i vad man nu befinner sig i. Måste bara förverkliga drömmarna också 😀 Kram

 1. Åh jag är samma som du håller vad jag lovar och alldeles för många idag, precis som du säger tar för lätt på saker & ting. Så himla tråkigt och man blir bara besviken.
  Svar: Tack så himla mycket! Det var en fantastisk solnedgång! Ja samma här har blivit lite badkruka men kombinationen med denna hetta gör att 22 grader svalkar och inte känns så farligt.

  1. Ja visst blir man besviken när man blir lovad saker som inte hålls, och ofta bryts löften när man som bäst behöver det som lovades.
   Ja jag håller med om att 22 grader svalkar skönt när det är så hett som det har varit ett tag 🙂

  1. Tack! Ja det är så sant som du säger. Jag fick aldrig tid att gå in i någon process när jag var frisk, för jag var ständigt jagad från alla håll, och hade en massa deadlines att hålla hur orimliga tidsfristerna än var. Jag försökte protestera men fick inget gehör. Varenda minut var intecknad och det var verkligen inte varken roligt eller eftersträvat att ha det så. När det tog tvärstopp så stannade även förmågan att tänka och planera, och nu när jag försöker bli frisk så försöker jag även känna hur min framtida väg ska se ut.

  1. Tack så jättemycket! Jag hoppas innerligt att din igenkänning inte kommer leda till att du hamnar i samma situation som jag har gjort.
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: