Lånad tid

Lånad tid

Mitt i denna härliga sommartid borde det vara lätt att bara njuta och koppla av. Det är lika varmt och soligt som det brukar vara när man reser utomlands, till något av de ”solsäkra” länder man har åkt till för att undfly regniga svenska somrar för någon vecka eller två. De vardagliga förpliktelserna är långt borta, och hela tillvaron är som designad bara för att hjälpa mig att bli frisk igen.

Jag gör så gott jag kan på alla sätt för att följa doktorns råd. Så varför kan jag inte bara få bli bra igen? Varför fortsätter huvudet att kännas som om hjärnan är inlåst i en kapsel som jag bara kan låsa upp nån gång ibland? En orsak tror jag är känslan av eller rentav rädslan för att inte få den tid jag behöver. Det är regelverk som styr hur länge man får vara sjuk, och individens hälsa är inte det viktigaste att beakta. Sjukdom är lika reglerad som trafiken hur märkligt det än må vara.

Nästa sak som finns med mig i bakhuvudet är vad jag ska komma tillbaka till. För talesättet ”otack är världens lön” stämmer perfekt i min situation.

Dagarna går både långsamt och fort när man likt arbetslivet ska följa tidsplaner för sitt tillfrisknande. Tänk att få äga sin tid på riktigt nån gång.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: